GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τιμή ρεκόρ στο Αργοστόλι‏...

Στα 3,50 ευρώ η λαγάνα! . Από το http://kefaloniapress.gr/ . Εξι μέτρα η λαγάνα του Σπαθή.. Κάθε χρόνο το γνωστό αρτοποιείο τ' Αργοαστολ...

Στα 3,50 ευρώ η λαγάνα!
.
.
Εξι μέτρα η λαγάνα του Σπαθή.. Κάθε χρόνο το γνωστό αρτοποιείο τ' Αργοαστολιού τηρεί το έθιμο της πιο μακριάς λαγάνας
Αίνιγμα έγινε η τιμή της λαγάνας στο Αργοστόλι... Ξεκινάει απο 2,60 ευρώ η.. μικρή συσκευασία.
Τιμή fix σε όλα τα αρτοποιεία του Αργοστολίου 3,50 ευρώ .Περί γραμμαρίων μη ζητάτε λεπτομέρειες..
Οι συνταξιούχοι σκούζανε πρωί πρωί στην αγορά για...
την τιμή. Περιμένανε τα 2,60 ευρώ που είπε ο υπουργός στη τηλεόραση.
Αφήστε τις γκρίνιες.. Οι Αργοστολιώτες είναι άρχοντες ωρέ! Πληρώνουν όσο - όσο!
Για μια λαγάνα των 1.190 δραχμών θα σταναχωρηθούμε τώρα;;

7 σχόλια

  1. Ο Χορός του Ζαλόγγου με ή χωρίς αλεξίπτωτο

    Δηλώνω υπευθύνως ότι τις παρακάτω γραμμές δεν τις συντάσσει ευρωσκεπτικιστής, αλλά αντίθετα κάποιος που είναι ερωτευμένος με την ιδέα και το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

    Για να αναγκάζομαι να κάνω προεισαγωγικά αυτή την αποσαφήνιση, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά έως δραματικά, με πολιτικούς όρους, στην ΕΕ.
    Οι ηγέτες της Ένωσης έμοιαζαν, χθες, έτοιμοι να σύρουν το Χορό του Ζαλόγγου πέφτοντας στο γκρεμό ένας-ένας, συμπαρασύροντας ασφαλώς κυβερνήσεις, συμφέροντα και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

    Η διαφορά είναι ότι κάποιοι εταίροι πέφτουν με αλεξίπτωτο, ενώ κάποιοι άλλοι δίχως επιβραδυντικό μέσο. Στη πρώτη περίπτωση ανήκουν οι χώρες του πυρήνα της ΕΕ, κάποιες άλλες της Κεντρικής Ευρώπης που έχουν υιοθετηθεί από τις πρώτες και τα Κράτη Μέλη από τη Σκανδιναβία.
    Η Ελλάδα ανήκει σε αυτούς που, δια του Καραμανλή, φαίνονται αποφασισμένοι να δείξουν αλτρουισμό και να φουντάρουν δίχως αλεξίπτωτο από τους πρώτους.

    Η απόφαση των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με αφορμή την οικονομική κρίση, για ενίσχυση της ενιαίας αγοράς μέσα από συντονισμένη δράση με αποφυγή του προστατευτισμού, αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας και της ανικανότητας του ευρωπαϊκού συστήματος λήψης των αποφάσεων να αντιμετωπίσει με πολιτικούς όρους τη σημερινή κατάσταση.

    Είναι υποκριτική, καθώς οι ισχυρότερες χώρες της ΕΕ, έχουν ήδη λάβει και σχεδιάζουν να λάβουν ακόμη περισσότερα προστατευτικά μέτρα για να μη μεταφερθούν αναλογικά οι συνέπειες από την αρρυθμία των αγορών στα welfare συστήματά τους, ενώ παράλληλα ενισχύουν έμμεσα, αλλά και άμεσα όλες τις επιχειρήσεις τους – κυρίως εξαγωγικού χαρακτήρα - προσβάλλοντας το «πνεύμα» και καταχρώμενες το «γράμμα» του Μάαστριχτ, τη Συνθήκη που πλέον έχουν καταστήσει λάστιχο και ερμηνεύουν κατά το δοκούν και συμφέρον.

    Όσες αδύναμες, υπερχρεωμένες χώρες, η οποίες στηρίζουν την ανάπτυξη τους κυρίως στη κατανάλωση και στις ενισχύσεις της ΕΕ, δηλώνουν επίσης αντίθετες στον προστατευτισμό - όπως έπραξε ο απίθανος πρωθυπουργός της Ελλάδας - από τη μια απεμπολούν την πιθανότητα αποφυγής της αυτοκτονίας, από την άλλη εκθέτουν τις επιχειρήσεις των κρατών τους στον ανταγωνισμό, προσφέροντάς τις ως θήραμα στις καλά προστατευμένες εταιρείες των μεγάλων. Να τι σημαίνει πέφτω στο γκρεμό χωρίς αλεξίπτωτο!

    Κάνω αυτή τη κουβέντα περί αλεξιπτώτων, καθώς δεν βλέπω καμία πιθανότητα να αποφευχθεί ο …γκρεμός! Από τη στιγμή που καταρρέουν οι αγορές και εσύ είσαι ανίκανος να ασκήσεις πολιτική, φοβούμενος ότι έτσι θα τις στείλεις μια ώρα αρχύτερα στο πάτο και αντ’ αυτού ζητείς από τον οικονομολόγο να σε βγάλει από το αδιέξοδο, προφανώς είσαι απόλυτα εγκλωβισμένος στο blame game των αγορών.
    Αυτό σημαίνει ότι το κόστος αποτυχίας της «διαρκούς ανάπτυξης» των αγορών θα το πληρώνει η κοινωνία. Τα ευάλωτα, αλλά και τα δυναμικά τμήματα της κοινωνίας θα τιμωρούνται για την αποτυχία της ανάπτυξης με όρους που ποτέ δεν συμφώνησαν τα ίδια και για αποφάσεις στις οποίες ποτέ δεν έλαβαν μέρος.

    Η κρίση δεν είναι όμως οικονομική, όπως παρουσιάζεται, είναι βαθύτατα πολιτική, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση και λειτουργία των αγορών αποτελεί προϊόν πολιτικών αποφάσεων. Όταν λοιπόν, αντί για αλλαγή του πολιτικού μοντέλου, αναλώνεσαι πολιτικά στη διόρθωση του προβληματικού οικονομικού μοντέλου, δεν κάνεις τίποτε άλλο, παρά να αποποιείσαι τις ευθύνες σου ως πολιτικός και να παραδίδεις βορά στους άπληστους της αγοράς τους πολίτες που σε αναδεικνύουν στην εξουσία.

    Η θεωρία της αγοράς στηρίζεται σε δύο βαθύτατα ανήθικους και απολιτικούς παράγοντες: στο criminalization κάθε απόπειρας κοινωνικού ελέγχου της αγοράς και στο securitization κάθε προσπάθειας να πολιτικοποιηθεί η δομή και λειτουργία του συστήματος των αγορών. Για τον οικονομολόγο της κλασσικής σχολής ή του νεοφιλελευθερισμού το κράτος φαντάζει ως εμπόδιο στην ανάπτυξη, ενώ η ίδια η πολιτική ως διαστρέβλωση της ορθολογικής οικονομικής λειτουργίας.
    Κατ’ αυτόν οι θεσμοί υπάρχουν αποκλειστικά για να εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των αγορών και η δημοκρατία για να νομιμοποιεί τη διαδικασία του κέρδους.

    Έτσι σκέφτονται δυστυχώς πολλοί μέσα στο πολιτικό μας σύστημα, ακόμη και αριστερότερα του χαμένου στον λαβύρινθο των Νέων Οικονομικών Καραμανλή.
    Θυμάμαι, για παράδειγμα, την κα Διαμαντοπούλου να λέει: «όλα είναι οικονομική πολιτική». Λάθος ή αν θες… σωστό αν έχεις αποφασίσει ότι ο ρόλος σου είναι να προστατεύσεις τις αγορές και να αφήσεις απροστάτευτους πολίτες και κοινωνίες.

    Εδώ βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Από τα δήθεν ουδέτερα κράτη περνάμε στα κράτη πού εκπονούν ad hoc προστατευτικούς μηχανισμούς για την αγορά, παρεμβαίνοντας βίαια στον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη στιγμή κατά την οποία αρνούνται να προστατεύσουν τη κοινωνία από τις συνέπειες της κακοφόρμισης του ανταγωνισμού.

    Βέβαια, υπάρχουν και χειρότερα. Το εγχείρημα αυτό να πραγματοποιείται από σεμνούς και ταπεινούς ηγέτες που αποφάσισαν να το παίξουν… τρελοί, λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της».

    Καλά ακούγεται! Ήρθε φαίνεται πάλι η ώρα του Καραμανλή να πουλήσει τρέλα! Υπευθύνως όμως, όχι παίξε-γέλασε!

    Φίλες και φίλοι, επειδή βιάζουμε να φύγω, λέω να κλείσω με μια φράση που αξίζει να σας απασχολήσει στα σοβαρά.
    Ξέρετε πιο είναι το «κόλπο» των σοβαρών πολιτικών σήμερα όπως και χθες; Αυτό που ένας μάγκας της οικονομικής ιστορίας, ο Oliver Williamson όρισε ως «self-interest seeking guile»
    Αυτό όμως είναι για… άλλα κόλπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΜΑΛΑ....Σ,να μην παρετε.εγω πηγα στην αθηνα στο δημο που μενω,ο οποιοs εκανε εκδηλωση πηρα 2 δωρεαν λαγανεs,τον χαλβα μου ,την φασολαδα μου,τιs ελιεs μου,και την περασα τελεια.σιγα μην παω να δωσω στουs κλεφτεs 2,5 η 3 η και 3,5 euro,για μια λαγανα ρε ουστ παλιοκλεφτεs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΘΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΓΑΝΑ 3,5 ΕΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΘΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΕΧΟΥΝ.
    ΑΝ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΑ ??? ΕΝΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΣΕΝΤΣ ΤΟ ΛΙΤΡΟ.

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΗΝΗΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΨΩ......... !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μαλάκα συνέλληνα,

    δεν αγοράζεις και έληξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και 10 ευρώ να πάει είναι τόσο μαλάκες μερικοί που δεν θα πάνε σε άλλο αρτοποιείο να την αγοράσουν φθηνότερα.

    Όλα φίλοι μου ξεκινούν από τη μαλακία που μας δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και στην ακριτική Ορεστιάδα 3.50 η λαγάνα.Σε όλα τα αρτοποιία του νομού Εβρου η τιμή της λαγάνας ήταν ενιαία.Δούλεψε καλά η συντεχνία των αρτοποιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαγανα ηταν μονο η παλια..Αυτο που πουλάνε τωρα ειναι κοινο φωμακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση