GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δική μας κρίση...

Τα σκουπίδια, που ήταν κάτω από το χαλί, βγήκαν τώρα και απειλούν να μας πνίξουν όλους... . Από το http://tatoulis.blogspot.com/ . Έχω εδώ κ...

Τα σκουπίδια, που ήταν κάτω από το χαλί, βγήκαν τώρα και απειλούν να μας πνίξουν όλους...
.
Από το http://tatoulis.blogspot.com/
.
Έχω εδώ και καιρό μοιραστεί τις ανησυχίες μου για το μέλλον της χώρας στο πλαίσιο ενός δημόσιου, εντελώς ανοικτού διαλόγου. Σε ανύποπτους καιρούς μίλησα για τα βαθιά θεσμικά προβλήματα, για την κρίση του πολιτικού μας συστήματος και ασφαλώς για την κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία ξεδιπλώνεται σήμερα σε όλο της το δυστυχές μεγαλείο.
Πριν από δύο χρόνια στη συζήτηση για τον προυπολογισμό του 2008 τόνισα σε κάθε κατεύθυνση την μεγάλη ανάγκη να...
αντιμετωπίσουμε την μέγγενη του δημοσίου χρέους που πνίγει εμάς και επιβαρύνει ανυπολόγιστα τις επόμενες γενιές. Και μάλιστα είχα προτείνει να δημιουργηθεί και ένας κόμβος ενημέρωσης των Ελλήνων για την πορεία του δημόσιου χρέους προκειμένου και η κοινή γνώμη να ενημερώνεται/ αφυπνίζεται και να είναι εφικτός ένας συνεχής έλεγχος της πολιτικής ηγεσίας. Στα ίδια ζητήματα επανήλθα και στη συζήτηση του προυπολογισμού του 2009, τονίζοντας το ανεδαφικό των προβλέψεων και των δεσμεύσεων του. Επίσης, με παρέμβαση μου στην εφημερίδα "Ημερησία" είχα προτείνει από τον περασμένο Οκτώβριο σειρά μέτρων που έπρεπε άμεσα να αναλάβουμε, προκειμένου να οχυρωθούμε απέναντι σε όλα αυτά τα οικονομικά δεινά που φαίνονταν με βεβαιότητα ότι θα ακολουθούσαν. Δεν υπήρξα μάντης, ούτε προφήτης. Τα σκουπίδια ήταν για καιρό στιβαγμένα κάτω από το χαλί και ήλθε σήμερα η ώρα να βγουν με ορμή στην επιφάνεια, με τον κίνδυνο να μας πνίξουν όλους. Αυτό το άρθρο ήταν η διατύπωση του δικού μου προβληματισμού σε απάντηση της επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης να επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα με παραπλανητικές ρητορείες περί "θωρακισμένης" ελληνικής οικονομίας.
Δυστυχώς, αφήσαμε να περάσει πολύτιμος χρόνος. Επαναφέρω ωστόσο τις προτάσεις μου, όχι επειδή επιχαίρω που επαληθεύομαι, αλλά κυρίως διότι πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολιτικές μας πρέπει επιτέλους να ξεφύγουν από τους επικοινωνισμούς και τις μικροκομματικές λογικές. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα και τους πολίτες από το διαφαινόμενο ναυάγιο.Πρώτα και κύρια, πρέπει να μιλήσουμε με αλήθειες, έστω κι αν αυτές θα μας ζημιώσουν πολιτικά. Δεν είναι συμβατή με μια δημοκρατία η αποσιώπηση της πορείας των δημοσιονομικών του κράτους. Και μιλώ ασφαλώς για την απόφαση του Υπουργείου οικονομίας να δημοσιοποιεί τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων όχι ανά μήνα, αλλά τρίμηνο, προκειμένου προφανώς να μην μας "στενοχωρεί" συχνά! Λες κι αν "στενοχωριόμαστε" κάθε τρίμηνο, θα πληρώσουμε λιγότερα σπασμένα! Το ίδιο ισχύει και για τον έλεγχο της πορείας των εξόδων. Ελήφθη πρόσφατα από την κυβέρνηση η δέσμευση για μείωση των δαπανών κατά 10%. Κάλλιστη η πρόθεση. Πλην όμως πρέπει να δημιουργηθεί ένας κόμβος προκειμένου να μπορεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης αυτής της δέσμευσης σε μηνιαία βάση. Ο κόμβος αυτός μπορεί να στηθεί με λίγα χρήματα και μεγάλο spread διαδικτυακά. Ειδάλλως πολύ φοβούμαι ότι και αυτή η υπόσχεση θα έχει την τύχη μιας άλλης που είχε αναλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για δραστική μείωση του δημόσιου χρέους. Αντ' αυτού, τα πέντε τελευταία χρόνια, το δημόσιο χρεός εκτοξεύτηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
Σε δεύτερο επίπεδο, τα μέτρα που θα λάβουμε πρέπει να είναι διαρθρωτικά και όχι ευκαιριακά. Αντί για εφάπαξ εισφορές των φορολογούμενων για να μαζέψει το κράτος χρήματα, ας δούμε επιτέλους με σοβαρότητα την περιστολή της τεράστιας κρατικής σπατάλης και τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών. Ας ξεκινήσουμε με τα χρυσοπληρωμένα συμβόλαια / πανάκριβες εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και την κρατική πίττα διαφήμισης, που συντηρεί με δις δικά μας ευρώ τον μηχανισμό από τα διάφορα παπαγαλάκια -μισθοφόρους της κρατικής προπαγάνδας!
Σε τρίτο επίπεδο, πρέπει να βάλουμε φραγμό στη φοροδιαφυγή των ισχυρών. Έχω επανειλημμένως μιλήσει για τα δις ευρώ που έχουμε "χαρίσει" στους μεγαλοκαναλάρχες και τους γνωστούς εθνικούς μας προμηθευτές! Οι πρόσθετοι φόροι στους μικρομεσαίους αφενός θα ενισχύσουν την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και αφετέρου θα παραλύσουν την αγορά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και στο τεράστιο ζήτημα της διάλυσης των μηχανισμών ελέγχου. Μακροπρόθεσμα, η αποκέντρωση αυτών των ελεγκτικών υπηρεσιών θα εξασφαλίσει την υγιή τους λειτουργία μακριά από κομματισμούς, που θρέφουν τη διαφθορά.
[Για τη συνέχεια που χαρακτηρίζει τις θέσεις μου και την έγκαιρη κατάθεσή τους μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου.Για τα μέτρα εξόδου από την κρίση:http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=282&Itemid=156Για την αύξηση του ΦΠΑ, η κάθετη αντίθεσή μου:http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=156Για τον προυπολογισμό του 2008:http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=176&Itemid=155Για την πάταξη της διαφθοράς και την αποκέντρωση:http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=304&Itemid=156Για την "θωρακισμένη" ελληνική οικονομία:http://tatoulis.blogspot.com/2008/10/blog-post.html]

15 σχόλια

  1. "Η σημαία ενός έθνους είναι κάτι παραπάνω από τον καλό βαθμό στην Άλγεβρα"
    "Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,πριν από κάθε εθνική εορτή,άνοιξε η συζήτηση για το ,αν πρέπει αλλοδαποί μαθητές κυρίως εξ Αλβανίας,να γίνονται σημαιοφόροι στα σχολεία τους.
    Βγαίνουν λοιπόν κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί της πλατείας Κολωνακίου στα κανάλια και σου λένε΄΄αφού το παιδί έβγαλε καλό βαθμό γιατί...

    ...να μην πάρει τη σημαία΄΄?
    Και ρωτά ο αφελής΄΄στη Ρωσία κατά τον εορτασμό της νίκης κατά των Ναζί,δίνουν τη ρωσική σημαία σε Γερμανό΄΄?
    Στην Τουρκία κατά τους εορτασμούς της ΄΄νίκης΄΄ του 1922,δίνουν την τουρκική σημαία σε Έλληνα?
    Κάθε σοβαρό κράτος,που σέβεται την Ιστορία του και προσβλέπει στη συνέχεια του,αυτά τα πράγματα τα προσέχει ιδιαίτερα.
    Και κυρίως ουδέποτε δίνουν τα εθνικά σύμβολα να τα ΄΄σουλατσάρουν΄΄ άτομα προερχόμενα από εθνότητες,που κατά την ιστορική περίοδο,που αναφέρεται ο εορτασμός,πήραν τα όπλα εναντίον της πατρίδας.
    Όπως γνωρίζουμε οι Τουρκαλβανοί κατά την επανάσταση του 1821 αλλά και προηγούμενα,προέβησαν σε πλήθος βαρβαροτήτων και λεηλασιών με τους συμμάχους τους Τούρκους κυρίως στην Πελοπόννησο.
    Είναι γνωστό ότι όπου έμπαιναν μετά τους Τούρκους οι Αλβανοί την περίοδο της επανάστασης,επακολουθούσε σφαγή και πλιάτσικο.
    Ας μην επεκταθούμε στα δεινά,που πέρασε ο λαός της Ηπείρου από τους Αλβανούς κατά τη Γερμανική κατοχή.
    Το ελληνικό κράτος,επειδή για μία ακόμη φορά,αποδεικνύεται γελοίο και φοβικό,αποδέχεται ότι για να παίρνεις τη σημαία,που είναι εθνική και όχι κρατική,αρκεί να βγάζεις καλό βαθμό στη Φυσική.
    Πρέπει να καταλάβουμε,ότι η σημαία ενός Έθνους δεν παραδίδεται σε αυτούς,που απεδείχθησαν διαρκείς εχθροί και επιβουλείς της ελευθερίας της Ελλάδος.
    Εάν άλλαζαν μυαλά και πάλι μετά δυσκολίας,θα δεχόμουν να σηκώνουν τη σημαία.
    Αλλά ,όσο τα μυαλά τους παραμένουν ίδια,είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να δίνεις τη σημαία,να τη ΄΄σουλατσάρει΄΄ και να τη γελοιοποιεί κάποιος,που άνετα θα πάρει τα όπλα,όταν οι καιροί ωριμάσουν και το επιτρέψουν,για την πολεμήσει.

    www.kariofili.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνει τι της γίνεται η κυβέρνηση της Νέας Δυστυχίας !!!
    ****************************************************************************
    1. Τι σημαίνει να καταλαβαίνεις τι σου γίνεται και να διεκδικείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παράδειγμα της μείωσης του Φ.Π.Α.
    - Τι είχε πει ο Γ. Παπανδρέου στον σημερινό πρωθυπουργό πριν 4 μέρες στη Βουλή για τη μείωση του Φ.Π.Α. Η κυβερνητική σιωπή.
    2. Γ. Παπανδρέου στη Βέροια: Θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση ανασφάλειας και κοινωνικής αδικίας ή θα δώσουμε στους πολίτες το δικαίωμα να επιλέξουν κυβέρνηση που νοιάζεται για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του;
    - Η ανασφάλεια γίνεται θηλειά στο λαιμό του κάθε πολίτη. Σήμερα υπάρχει ανομία. Ανομία σημαίνει κράτος ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη.
    - Ευρωεκλογές: χρειάζεται να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς υπέρ των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
    - Η Ελλάδα δεν έχει πλέον χρόνο για χάσιμο. Απευθύνομαι ξανά στην κυβέρνηση και τους λέω: «κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα»
    3. Σκληρή αυτοκριτική Καραμανλή στο Αγρίνιο: «Μπροστά στην κρίση, κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ξένος παρατηρητής (!)»


    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος Παπαντρέου έχει τόσα οράματα και τέτοιες νέες ιδέες που όλοι εκεί στο πασόκ έχουν πάθει την πλάκα τους!
    Κοιτάζονται μεταξύ τους και λένε: πως τα σκέπτεται αυτά, είναι το κάτι άλλο το άτομο.
    Και μετά κρύβονται στα γραφεία τους και γελάνε μέχρι δακρύων.
    Άλλοι πάλι κλαίνε πραγματικά γιατί διαφορετικά περίμεναν ότι θα εξελιχθεί το κόμμα τους και κατάντησε ο θίασος του καραγκιόζη (μού αρέσει που ακόμη το ονομάζουν κίνημα όχι κόμμα – απίστευτοι επαναστάτες ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα, η Καραχασάν, ο Ζαχαράτος, ο Βαλιανάτος και ο Χριστοφιλοπούλου).
    Εξαιρετικές ιδέες έχει το άτομο σου λέω, όπως αυτή για την παιδεία.
    Εάν τώρα πχ. γυρίσω και τον ρωτήσω σε ποιά χώρα της γής έχουν καταργήσει τα σχολεία και τους καθηγητές και τους έχουν αντικαταστήσει με ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, θα μου απαντήσει ότι είμαι παλιοσυντηρητικός και δεν μου αρέσουν τα υψηλά οράματα και οι νέες ιδέες.
    Τώρα τελευταία παίζει και η πράσινη ανάπτυξη. Φαίνεται ότι οι συμπατριώτες του αμερικάνοι σύμβουλοι τους έχουν δώσει τη συμβουλή να λέει αυτά που λέει και ο Ομπάμα για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές (το μόνο που δεν υπολόγισε είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι αμερικανάκια).
    Στα οικονομικά να δείς πως σκίζει. Φαντάσου τον τώρα τι ιδέες θα έχει για να θωρακίσει την Ελλάδα από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Μόνο εκείνο το άλλο «παιντί» ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να τα πιστεύει αυτά.
    Τώρα που το θυμήθηκα, αυτός ο κουραμπιές με τη γραβάτα δεν μπορεί να αλλάξει λίγο την κασέτα; Όλη μέρα μας περιγράφει πως ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο Ελληνικός λαός, παίξε και κάτι άλλο γλυκέ μου.
    Μας έχει πρήξει τα ούμπαλα, κάθε μέρα τα ίδια λέει.
    Ούτε ασφαλιστής να ήτανε.
    Και μετά μου ήλθε η φλασιά.
    Βρε, μπας και μας δουλεύουν;
    Μπάς και πρόκειται για κάποια επιθεώρηση, σαν του Χάρυ Κλίν ή του Σεφερλή;
    Λές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6:04 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aντε απο εδώ ( Poisinus)
    ΠΙΣΩ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...
    ΜΑΙΜΟΥ... ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
    ΛΕΞΗ "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ"....

    ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ "ΤΡΟΚΤΙΚΟ".ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΝΟΜΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έτσι να κάνετε, να τρολλάρετε με άσχετα σεντόνια, και σε λίγο δεν θα πατάει ψυχή εδώ μέσα.

    Βλαμμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

    Φίλοι Νεοδημοκράτες,

    Σας τρομάζουν τα γκάλοπς ?

    Φοβάστε ότι σε λίγους μήνες θα μπείτε φυλακή ??

    Εχετε ανασφάλεια μη σας δημεύσουν την περιουσία σας ???


    ........... No Problem ..........

    H Paliokostas Airlines Ltd είναι στη διάθεσή σας να λύση κάθε σας πρόβλημα.

    -Θα οργανώσει τη δραπέτευσή σας από κάθε φυλακή της ελλάδας και του εξωτερικού. Με το καλύτερο μέσον ιπτάμενο, πλεούμενο ή χερσαίο.

    -Θα σας βρεί τη χώρα των ονείρων σας για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας εν ειρήνη, χαρά και κότα.

    -Θα σας εκδόσει το διαβατήριο με το όνομα της επιθυμίας σας (Τριανταφυλλίδης).

    -Θα μεταφέρει τα κλεμμένα σας σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλετε.

    -Θα φτιάξει την ΟΦΣΟΡ εταιρεία των ονείρων σας.

    -Θα φροντίσει μετά θάνατον να σας φτιάξει ένα ίδρυμα προς τιμήν σας.

    Εμπιστευτείτε την Paliokostas Airlines για την απόδρασή σας.

    -Τιμές φιλικές για ομαδικές αποδράσεις και για οικογένειες με παιδιά.
    -Δωρεάν φιλοξενία στη χώρα της προτίμησής σας για τα 25 πρώτα χρόνια.
    -Ευκολίες πληρωμής.
    -Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες της Mayo.

    Palikostas Airlines Ltd. Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις Αλβανούς και έναν Γεωργιανό, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη Αλβανό που διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται, είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα δύο ένοπλες ληστείες... σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στο Παγκράτι και στον Άγιο Δημήτριο, μια απόπειρα ληστείας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αγίου Δημητρίου, μια ληστεία σε διαμέρισμα στον Άλιμο, ενώ είχαν κλέψει και δύο αυτοκίνητα από τον Αλιμο και τη Βάρκιζα

    ΑΛ(Α)ΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δημόσιο χρέος ήταν 177 δις ευρώ από το 1821 μέχρι το 2004 που παράλαβε το κόμμα της ψευτιάς, απατεωνιάς, κλεψιάς, λαμογιάς και εθνικής προδοσίας.
    Μέσα σε λιγότερα από 5 χρόνια κατόρθωσαν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος στα 270 δις ( 50% αύξηση)και μάλιστα ύστερα από λιτότητα και άγριους φόρους.

    Εξακολουθούν και έχουν το θράσος να ψεύδονται ασύστολα,προσπαθώντας να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό λαό.

    Αλλά ο κόσμος κάθε μέρα που περνάει, ανακαλύπτει όλο και περισσότερο, πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σέ ξύπνησε ο ξερόλας πασχαλινός
    Ουστ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ
    ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ?
    ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
    ΡΕΜΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει Πετράκη, έτσι είναι, μόνο που όταν έπρεπε αυτά να τα καταγγείλεις και να παραιτηθείς, έπαιζες την κολοκυθιά, (σαν τον κ. Μανώλη,τον"επαναστάτη", και περίμενες να σε παραιτήσουν...
    Τώρα είναι λίγο αργά για να τα λες, και να ζητάς δικαίωση, μόλο που πραγματικά έχεις δίκιο...μόνο που που να τόβρεις!...

    Πάντως σου το εύχομαι...Κι άλλη φορά περισσότερη αποφασιστικότητα, για το καλό της χώρας, το δικό μας, και σε τελική ανάλυση και το δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παντρεμένος; με ποιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στον πιτσιρικά της 6.44 μμ

    Πες στο μπαμπά σου, πως όταν σε εμβολίαζε με το δεξιό εμβόλιο, έκανε καλή δουλειά. Σ'έπιασε απόλυτα.
    Ούτε που μπορείς να δείς μπροστά σου, ούτε και να καταλάβεις τίποτε διαφορετικό.
    Και μάλλον, δυστυχώς για σένα, ούτε που θα μπορέσεις ποτέ σου!...

    Τουλάχιστον νάγραφες λιγότερες μαλακίες!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ Ο ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΟΝ JUR....ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΕ..!!!ΟΚ ...Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟ...ΕΙΝΑΙ ..ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΟΛΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ...ΛΑΜΟΓΙΟ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΕΛΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ...ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...ΡΕ?..ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ..ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ..ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση