GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στέλιος Καζαντζίδης, σαν σήμερα...

Από το http://www.syllektiko-pazari.blogspot.com/ . Στέλιος Καζαντζίδης Γεννήθηκε την 29 Αυγούστου 1931 και πέθανε την 14 Σεπτεμβρίου 2001. ...

Από το http://www.syllektiko-pazari.blogspot.com/
.
Στέλιος Καζαντζίδης
Γεννήθηκε την 29 Αυγούστου 1931 και πέθανε την 14 Σεπτεμβρίου 2001. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, τραγούδησε δημιουργίες μεγάλων συνθετών (Άκης Πάνου, Απόστολος Καλδάρας, Μανώλης Χιώτης, Μίκης Θεοδωράκης, Θοδωρής Δερβενιώτης, Χρήστος Λεοντής, Τάκης Σούκας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μπάμπης Μπακάλης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Μητσάκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας κα) και στιχουργών (Κώστας Βίρβος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Τάσος Λειβαδίτης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας κλπ).
Ο πρώτος άνθρωπος που...

εκτίμησε την φωνή του ήταν κάποιο αφεντικό του, που καθώς τον άκουσε την ώρα της δουλειάς του χάρισε μια κιθάρα. Δάσκαλος του Καζαντζίδη υπήρξε ο Στέλιος Χρυσίνης, ένας τυφλός συνθέτης.
Στα 1952, ο Καζαντζίδης κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του με ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα. Το τραγούδι αυτό έφερε τον τίτλο "Για μπάνιο πάω". Ήταν ένα τραγούδι γραμμένο για τον καύσωνα που επικρατούσε εκείνο το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα. Ο δίσκος δεν πούλησε γιατί μιμήθηκε τη φωνή του Πρόδρομου Τσαουσάκη και η καριέρα του Στέλιου Καζαντζίδη θα έσβηνε πριν καλά καλά αρχίσει. Αυτός που αντιλήφθηκε τις δυνατότητες της φωνής του Καζαντζίδη ήταν ο συνθέτης Γιάννης Παπαϊωάννου. Το τραγούδι του Οι βαλίτσες γίνεται μεγάλη επιτυχία και το φαινόμενο Καζαντζίδης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.
περισσοτερα: http://www.stelioskazantzidis.blogspot.com/

4 σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΝΓΚΟΥΑΛΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΛΑΨΙΑΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΙΚΩΝ ΑΗΔΙΩΝ.
    ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
    Η ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν απο την γενια αυτη που εβαλαν ενα λιθαρακι στην νεα Ελλαδα.Για αυτο ειναι μεγαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπουσε πολυ και τους εβραιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λαϊκή υποκουλτούρα στο αποκορύφωμά της με τα ινδοπερσικά άσματα... Μαντουβάλααααααααα αγάαααπη γλυκειά μου...
    Τι στίχος! Οι μισές Ελληνίδες λέγονται Μαντουβάλες, ως γνωστόν!

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση