GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα χρυσά πόδια πολλών εκατομμυρίων στη μαύρη ήπειρο με τη στρογγυλή θεά...

*Για να ξέρουμε τι θα βλέπουμε από μεθαύριο Παρασκευή Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Επί τέλους! ...

*Για να ξέρουμε τι θα βλέπουμε από μεθαύριο Παρασκευή

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Επί τέλους! Πλησιάζει η ώρα να απολαύσουμε τη στρογγυλή θεά. Την μπάλα, στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Καιρός να ξεφύγουμε για ένα μήνα από τη δική μας οικονομική μιζέρια και προβληματισμό, τις φημολογίες για χρεοκοπία, επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, μέχρι και επαναφορά της δραχμής στην τσέπη μας. Μέχρι να ΄ρθουν τα μπάνια του λαού (στις κοντινές παραλίες για τους περισσότερους). Μετά, ξαναβλέπουμε για τον επιούσιο. Η χρυσή ευκαιρία δίνεται από μεθαύριο Παρασκευή στη μαύρη ήπειρο. Την Νότια Αφρική, πατρίδα του γνωστού σ΄ όλους μας Νέλσον Μαντέλα, για να προβληθεί προς τα έξω οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά.
Εντυπωσιακά τα οικονομικά στοιχεία του χρηματιστηρίου των εθνικών ομάδων που θα...
 δούμε, των προπονητών τους και φυσικά των παικτών τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του web Futebol Finance: Η αξία των παικτών της εθνικής Ισπανίας εκτιμάται σε 565 (μιλάμε πάντα για εκατομμύρια ευρώ), στη δεύτερη θέση είναι η Βραζιλία με 515, στην τρίτη η Γαλλία με 450, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αγγλία με 440. Ακολουθούν η Ιταλία με 400, ενώ στην ουρά της λίστας είναι η Αυστραλία με 40, η αμφιτρύων Νότια Αφρική με 35, η Βόρεια Κορέα με 15 και άλλα τόσα εκ. ευρώ η Νέα Ζηλανδία (η πατρίδα μας ούτε καν που αναφέρεται).
*Προπονητές: Από τους 32 προπονητές που βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στη Νότια Αφρική, ο πιο καλοπληρωμένος είναι ο Φάμπιο Καπέλο της Αγγλίας. Οι αποδοχές του φτάνουν τα 8,8 εκ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσιες από τον δεύτερο στη λίστα, τον Μαρσέλο Λίπι της Ιταλίας με 3 εκ. ευρώ (κάτοχο του τελευταίου παγκόσμιου κυπέλλου). Τρίτος στη λίστα είναι ο της Γερμανίας, Χοακίν Λόου με 2,5, ενώ ο προπονητής της Ισπανίας Βιθέντε ντε Μπόσκε πληρώνεται με 1,5 εκ ευρώ και κατέχει την έκτη θέση (το ρεκόρ αποδοχών, σε επίπεδο ομάδων, κατέχει ο Μουρίνιο, που πρόσφατα ανέλαβε την Ρεάλ Μαδρίτης με 10 εκ. ευρώ και βάλε).
*Ποδοσφαιριστές: Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιμπραήμοβιτς, Μέσι. Ετό και Κακά είναι οι πέντε καλύτερα αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές. Οι τέσσερις απ΄ αυτούς παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα και μόνο ο Ετό στο ιταλικό. Ο πρώτος, Πορτογάλος, φτάνει τα 13 εκ. ευρώ τον χρόνο (πέρα από τις διαφημιστικές του επιδόσεις), ενώ ο Αργεντινός Μέσι πλησιάζει τα 10,5 εκ., με κάπου 1 εκ. πιο πάνω τον Ιμπραήμοβιτς και τον Βραζιλιάνο Κακά στα 10 εκ. ευρώ. Στα κάτω από 10 εκ. τον χρόνο αμείβονται παίκτες όπως οι Κσάβι Ερνάντεθ, Τέρρυ, Λάμπαρτ , Τζέραρντ, Κασίγιας, Βίγια, Τόρες, Πουγιόλ και Ινιέστα. Με άλλα λόγια, Ισπανία και Αγγλία έχουν τους 20 καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές (σε μια παγκόσμια λίστα των πρώτων 50).
Καλή τηλεθέαση.

3 σχόλια

  1. Καταραμένος ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας

    Περιοχή, η οποία την τελευταία 25ετία αποτέλεσε το θέατρο για την υλοποίηση πολλών επενδυτικών σχεδίων. Ατελέσφορα τα περισσότερα, μετά και τις αντιδράσεις των κατοίκων για ορισμένα από αυτά, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα είχαν: μονάδα καύσης τοξικών και χημικών αποβλήτων, μονάδα παραγωγής αμόλυβδης βενζίνης, ηλεκτροπαραγωγή από λιθάνθρακα κ.ά.
    Τα έργα ολοκληρώθηκαν το 2006, ενώ προ διετίας η ΝΑΒΙΠΕ πέρασε στα χέρια τριών μεγάλων τραπεζικών ομίλων (Alpha, Εμπορική, Πειραιώς).
    Σήμερα η περιοχή του Αστακού βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμαŸ πρόκληση. Η τροποποίηση του χωροταξικού σχεδίου της Βιομηχανίας από τη ΝΔ, αναπροσανατόλισε το χαρακτήρα της ΝΑΒΙΠΕ σε ενεργειακό κέντρο και μετά την ακύρωση των σχεδίων για ηλεκτροπαραγωγή με τη χρήση λιθάνθρακα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών από το Κατάρ, οι οποίοι αναζητούν περιοχή ναŸ κάψουν την περίσσεια LPG (υγροποιημένου μείγματος προπανίου - βουτανίου), το οποίο παράγεται από πετρέλαιο στη χώρα τους. Εκτός από τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από LPG, 1.100 μεγαβάτ, σχεδιάζεται η κατασκευή σταθμών αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LPG και LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), αλλά και μονάδα παραγωγής βιοελαίων από άλγη.
    Σύμφωνα με τον Ηλία Γεωργαλή, γιατρό, μέλος της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, για την αποδοχή της επένδυσης από τους κατοίκους, αναπτύχθηκαν μία σειρά μύθοι, οι οποίοι καταρρίπτονται τελευταία ο ένας μετά τον άλλο.Ο ισχυρότερους απ’ αυτούς, είναι οι 1.500 θέσεις εργασίας, οι οποίες σύμφωνα με την πρόσφατα εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), ανέρχονται μόλις στις 140, επεσήμανε. Αριθμός ελάχιστος, μπροστά σε όσες θα χαθούν σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός, υπό το βάρος της ενεργειακής μονοκαλλιέργειας, που επιβάλλεται στην περιοχή.
    Ένας άλλος μύθος που συνοδεύει τη συγκεκριμένη επένδυση –ύψους 3 δισ. ευρώ– είναι τα οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία, αλλά και τα οφέλη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Οφέλη τα οποία αμφισβητούνται έντονα, αφού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των επενδυτών, ελάχιστα χρήματα θα καταλήξουν σε ελληνικά χέρια, ενώ όσο αφορά στην παραγόμενη ενέργεια, αυτή θα κατευθύνεται στο σύνολό της προς την Ιταλία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν έχει περιληφθεί στον Εθνικό Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό που κατατίθεται στη Βουλή κάθε χρόνο.
    Την ίδια στιγμή που τα οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής περιορίζονται, τα στοιχεία για το τίμημα που θα πληρώσει το περιβάλλον της περιοχής πολλαπλασιάζονται. Η συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα παράγει 15% περισσότερους ρύπους από εκείνους που θα παρήγαγε η μονάδα λιθάνθρακα.Οι ημερήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ανέρχονται σε έξι χιλιάδες τόνους ημερησίως, το οποίο συνεπάγεται σε πρόστιμα ρύπων – τα επόμενα χρόνια– για τη χώρα, ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ηλ. Γεωργαλή. Επίσης σύμφωνα με επιστολή (1/5/2010) του Δ. Παπανίκα, τέως καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, προς το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί με επικίνδυνους (καρκινογόνους - μεταλλαξιογόνους) αέριους ρύπους, προερχόμενους από το LPG, θερμότητα (4 εκατ. κιλοβατώρες ετησίως) και υδρατμούς, με επιπτώσεις στο τοπικό μικροκλίμα, αλλά και ποσότητες LPG και LNG (προβλεπόμενες απώλειες 1% επί των διακινούμενων ποσοτήτων), η αποθήκευση των οποίων στη περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο για Ατύχημα Μεγάλης Κλίμακας (κατηγορίας Σεβάζο). Ακόμα και η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διαπιστώνει ότι από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κατά τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων, επί 24ωρου βάσεως θα υπάρχουν συνεχείς και αδιάκοπες αρνητικές επιπτώσεις στο τοπίο, στο έδαφος, στα επιφανειακά νερά, στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, στο θαλάσσιο περιβάλλον, στο ακουστικό περιβάλλον και στη βιομηχανική ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ 53 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ 9000 ΕΝΣΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
    Η ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ
    Η ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
    Η ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΛΕΦΤΗΣ .
    ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;

    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση