GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφημερίδεεεες‏...

2 σχόλια

  1. ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΡΤΕ..
    "Τα εύσημα του δανεισμού"

    "4.68% ΓΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ 400%ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ 1,20% ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ...
    ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ... ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,55% ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
    ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ..

    ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΑΔΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΗΡΕ ΕΥΣΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ..
    ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΩΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ..
    ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
    Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση