GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Μ. Σαρρής

Παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου και μέλους του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύ...


Παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου και μέλους του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής.
Στη θέση του το ΔΣ εξέλεξε ομόφωνα τον Ανδρέα Φιλίππου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών πρώτος ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σαρρής αναφέρει ότι ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας στις αρχές του 2012, σε δύσκολους καιρούς για την Τράπεζα, κατόπιν πρόσκλησης από τους τότε μετόχους και με την προτροπή και σύμφωνη γνώμη των Αρχών.
Πρόσφατα, συνεχίζει, «ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας μού εξέφρασε προφορικά την επιθυμία του όπως αποχωρήσω από τα καθήκοντα μου αυτά, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι και η θέση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

1 σχόλιο

  1. Σαμαράς: Να ξηλωθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν μείωσαν τη μισθοδοσία.
    Την απομάκρυνση όλων των διοικητών ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους ζήτησε ο πρωθυπουργός.

    Hδη το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ Αναστάσιου Μπαράκου, αφου η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις αμοιβών του προσωπικού με το επιχείρημα της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Μέργος καταγράφουν ήδη το μισθολογικό κόστος σε όλες τις εποπτευόμενες ΔΕΚΟ και σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για όσους δεν εφάρμοσαν τη νομοθεσία .

    Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Μάρτιο και οι περικοπές στους μισθούς θα γίνουν αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.
    ________________
    Όχι απλά ξήλωμα.
    Ξήλωμα, μήνυση και αγωγή.
    Είναι έγκλημα να πεθαίνουν από την πείνα συνάνθρωποί μας και αυτοί να δίνουν υπέρογκους μισθούς.
    Μισθούς που επιβαρύνουν το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών.
    Το χρήμα είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία.
    Όταν συσσωρεύεται κάπου, λείπει από κάπου αλλού.
    Η ποσότητα του χρήματος είναι συγκεκριμένη και μικρή
    (αυτό σημαίνει κρίση).
    Όποιος δεν αναλαμβάνει μερίδιο, κάποιος άλλος υποφέρει.

    Οι των ΔΕΚΟ δε, πρέπει να αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο διότι έχουν πάρα πολύ “λίπος”.
    Οι μισθοί σε όλες τις ΔΕΚΟ πρέπει να κυμανθούν από 500-1000 ευρώ max.
    Οι πρόεδροι και οι διευθυντές, μέχρι να βγούμε από την κρίση, πρέπει να παίρνουν max 2.000.

    Σε όποιον δεν αρέσει, να πάει σπίτι του._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση