GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αποχαιρέτησαν» τον Δημήτρη Μπέη

Πλήθος κόσμου είπε σήμερα το «στερνό αντίο» στον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλ...


Πλήθος κόσμου είπε σήμερα το «στερνό αντίο» στον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 84 ετών.
Τη θλίψη τους για τον χαμό του διακεκριμένου «αυτοδιοικητικού-πολιτικού» αλλά και «συνεπή αγωνιστή που γνώριζε πώς να υλοποιεί το όραμα για μια ανθρώπινη πόλη», εξέφρασαν πολιτικοί και φίλοι από όλα τα στάδια της ζωής του και στάθηκαν στο πλάι της συζύγου του, Ντίνας, πρ. υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς, της κόρης τους Ρωξάνης-Ευαγγελίας και των αδερφών του, Τάκη και Τέλη.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεοχωρίου Παύλος, ενώ κατά τη μεταφορά της σορού προς την τελευταία κατοικία -εσαεί εκχώρηση από τον δήμο Αθηναίων- παιάνισε η μπάντα του δήμου.
Στην κηδεία του πρώην Δημάρχου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Γ. Αρσένης και Λ. Κατσέλη, Απ. Κακλαμάνης, Αντ. Λιβάνης, Μ. Γλέζος, Κ. Σκανδαλίδης, Φ. Γεννηματά, Γ. Ανωμερίτης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Θ. Τσούρας, Μ. Παπαιωάννου, Ν. Αλευράς, Π. Γερουλάνος, Π. Κρητικός, Μ. Μπεντενιώτης, Δ. Πιπεργιάς, Γ. Παναγιωτακόπουλος, Δ.Λιτζέρης, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Ασκούνης, Δ. Κατριβάνος.
Επίσης, παρέστησαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Ι. Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, όπως και ο προκάτοχός του Ν. Κακλαμάνης καθώς και πολλοί άλλοι δήμαρχοι.
Επικήδειους εκφώνησαν οι Γ. Καμίνης και Κ. Ασκούνης εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε για τον εκλιπόντα: «Ήσουν ο δήμαρχος της καρδιάς μας, κάτι σαν το άρωμα της νερατζιάς που φύτεψες στον δρόμο μας και την άνοιξη πάλι θα μας θυμίσει εσένα». Μίλησε για τον κοινό αγώνα τους στον συνδυασμό «Αθήνα Αναγέννηση για μια ανθρώπινη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη», για τα χιλιάδες δένδρα, που φυτεύτηκαν στην Αθήνα, για το έργο που άφησε με τη καθιέρωση θεσμών, όπως οι λέσχες φιλίας, οι παιδικοί σταθμοί (αργότερα ΚΑΠΗ), οι κατασκηνώσεις, η μέριμνα για τους άστεγους, τους καταναλωτές κ.α.
Τόσο ο κ. Καμίνης, όσο και ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκαν στην πολύχρονη δράση του Δημήτρη Μπέη στην Αυτοδιοίκηση (από το ΄64 στον δήμο Ζωγράφου), στη δράση του κατά τη δικτατορία, στον δήμο της Αθήνας αλλά και στην παρουσία του ως βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ από το 1989. «Από όπου και αν πέρασε υπηρέτησε τους θεσμούς με ήθος, όραμα, με βαθιά δημοκρατία και βασική αρχή τη συμμετοχή των πολιτών» σημείωσαν. «Στάθηκε πρωτοπόρος στο ότι βασική αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, γεγονός το οποίο πέρασε και στο ΠΑΣΟΚ σαν κεντρική αντίληψη στο ζήτημα της ΤΑ» τόνισε ο κ. Ασκούνης.
Στο ψήφισμα του ΔΣ των εργαζόμενων στον ΔΑ, το οποίο κόμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου ή πλατείας με το όνομα του εκλιπόντος δημάρχου, ενώ, όπως ζήτησε η οικογένεια από τον δήμο, τα χρήματα αντί για στεφάνια θα δοθούν στο ίδρυμα αστέγων του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση