GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ξεκάθαρες αποφάσεις στο eurogroup αλλιώς αποσταθεροποίηση»...

Θάνος Μωραιτης: «Ξεκάθαρες αποφάσεις στο eurogroup αλλιώς απο σταθεροποίηση». «Η κυβέρνηση και η χώρα μπαίνουν σε έναν επικίνδυνο δρόμ...

Θάνος Μωραιτης: «Ξεκάθαρες αποφάσεις στο eurogroup αλλιώς απο σταθεροποίηση».

«Η κυβέρνηση και η χώρα μπαίνουν σε έναν επικίνδυνο δρόμο αποσταθεροποίησης με άγνωστη κατάληξη αν το eurogroup δεν πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση». Αυτό είπε από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Οριοθετώντας το περιεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης ο κ. Μωραΐτης είπε:«Δεν μιλάμε για δήλωση πολιτικής στήριξης όπως ήδη κάποιοι πονηροί διαδίδουν. Ξεκάθαρη απόφαση σημαίνει :
-άμεση εκταμίευση του σύνολο των δόσεων του 2012 που εκκρεμούν απόφαση για την επιμήκυνση
-απόφαση για έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη μιας οριστικής λύσης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Αναφερόμενος μάλιστα στη επιχειρηματολογία ορισμένων που θέτουν ως χρονικό όριο για λύση τον επόμενο Οκτώβριο στις γερμανικές εκλογές είπε: «Λυπάμαι αλλά η χώρα δεν θα προλάβει να φτάσει στις Γερμανικές εκλογές!» Σαν παράδειγμα της επιτακτικής ανάγκης για αποφάσεις ο κ. Μωραιτης ανέφερε την κάλυψη των ληξιπροθέσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά. Όπως τόνισε αν δεν υπάρξει παροχή ρευστότητας μέσα στις επόμενες 40 μέρες «η αγορά τινάζεται στον αέρα». Μάλιστα προειδοποίησε «να μη διανοηθούν ορισμένοι ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε σε άλλες προτεραιότητες».
Δεικτικός ήταν στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Όπως είπε «ψηφίσαμε με την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου ότι η διαπραγμάτευση έληξε και συνεπώς με τη ψήφιση των μέτρων θα παίρναμε τη δόση, την επιμήκυνση και το κλίμα αβεβαιότητας θα τελειώσει για τη χώρα. Αν τελικά η διαπραγμάτευση αρχίζει τώρα και η προϋπόθεση ήταν να ψηφιστούν τα μέτρα τότε λυπάμαι για τη μελάνη που χύθηκε και τις εκατοντάδες τηλεοπτικές ώρες που αναλώθηκαν στους περιπάτους και τις βόλτες στο Βερολίνο και τα βαρύγδουπα περί αλλαγής του διεθνούς κλίματος για τη χώρα. Ελπίζω πραγματικά ότι δεν θα είναι έτσι τα πράγματα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα θέματα της ανάπτυξης υποστήριξε ότι «Πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με κάθε τι παρασιτικό, κρατικοδίαιτο και μεταπρατικό». Όπως είπε «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2020 το οποίο πρέπει να έχει διαμορφωθεί μέχρι τις αρχές του 2013».
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στην κρίση λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αφορμή για μια ακόμη κρατικοδίαιτη συγκέντρωση πλούτου σε πέντε οικογένειες. Θα τιμήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και θα σταθούμε ως νέα γενιά, απέναντι σε κάθε σύστημα ανταλλαγής και συναλλαγής. Ένα σύστημα που η δική μου γενιά σήμερα πληρώνει στο όνομα της ακινησίας και του συμβιβασμού εκ μέρους του πολιτικού κατεστημένου. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ ξανά ευνοιοκρατία και στρεβλή διαχείριση των πόρων και του πλούτου της χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση