GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τράγκας γράφει για τα "τζάκια" στην Ελλάδα...

Το Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμι...

Το Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Πηγή: www.lifo.gr
Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού περιοδικού Stern με τίτλο "Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων" και θέμα τα "οικονομικά τζάκια" στην Ελλάδα, σχολιάζει ο Γιώργος Τράγκας με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook.

Διαβάστε τι γράφει ο Γιώργος Τράγκας.

Hello, brothers, και χρόνια πολλά again. Διαβάσατε την πολυσέλιδη έρευνα στο γερμανικό περιοδικό Stern για τις «οικογένειες» που κυβερνάνε και έχουν γίνει κροίσοι τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα; Νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μου για τη σύγκρουση πλέον των ξένων δυνάμεων κατοχής με τους βαρόνους των Αθηνών και τα προνόμιά τους.

Η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα περνάει πλέον σε μια άλλη φάση και πιθανότατα να βρει υποστηρικτές ανάμεσα στο λαϊκό στοιχείο και σε όσους ισχυρίζονται ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής καταστροφής οφείλεται σε συγκεκριμένα «μεγάλα ονόματα» που πλούτισαν σε συνεργασία με τις «φαμίλιες» του πολιτικού κόσμου.

Το περιοδικό «Stern» περιγράφει τον κ. Μπόμπολα και το πώς δημιούργησε την Αττική Οδό με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι πληρώνουν 2,80 ευρώ για μία διέλευση. Επίσης στέκεται στο γεγονός ότι άλλη οικογένεια, αυτή του κ. Λάτση, νοίκιασε 50 σεντς το τετραγωνικό για 90 χρόνια το Golden Hall. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αναφέρονται και σε άλλα ονόματα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας.

Μην πιστέψετε ότι το περιοδικό Stern έχει αντικαπιταλιστικό μένος ή ότι οι ιδιοκτήτες του είναι μαρξιστές-λενινιστές ή βαμμένοι σοσιαλδημοκράτες από την κούνια τους. Πρέπει ακόμη να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ΦΠΑ που χρωστάει η Hochtief στο ελληνικό Δημόσιο ή με τις μονοπωλιακές-αποικιοκρατικές συνεργασίες που έστηναν και προωθούσαν στον ΟΤΕ η Siemens με την Intracom και οι αναφερόμενοι στο δημοσίευμα κροίσοι με τα γερμανικά και τα ξένα συμφέροντα, στη διάρκεια π.χ. των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι η κατοχή βαθαίνει, και στην επόμενη φάση το πιθανότερο είναι ότι θα παραμεριστούν οι βαρόνοι των Αθηνών, ή θα υποκύψουν και θα συνεργαστούν με τους όρους που επιβάλλουν πλέον οι ξένοι.

Οι αναφορές στο περιοδικό των μεγαλυτέρων επιχειρηματιών στην Ελλάδα (τόσο αυτών που παραμένουν ακόμη όσο και των άλλων που έχουν φύγει στο εξωτερικό) δείχνει ποιους έχουν στο στόχαστρο. Άλλωστε, πρέπει να υπενθυμίσω ότι αυτό το δημοσίευμα στο Stern δεν είναι αστραπή εν αιθρίω ουρανώ. Προηγήθηκαν παρόμοια άρθρα στον Guardian, στους New York Times και στο Reuters. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα, πλην των 5-6 μεγάλων οικογενειών αναφέρονται οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε όλο το άρθρο και τις λεπτομέρειες που «κεντάνε» μέσα σε αυτό οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Φυσικά, θα πείτε: «Τι με νοιάζει εμένα αν Γερμανοί ή άλλοι ξένοι δισεκατομμυριούχοι αντικαταστήσουν την ελληνική ολιγαρχία;» Δίκιο θα έχουν όσοι το δουν έτσι. Άλλωστε, όταν συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατραχάκια. Πάντως, πιστεύω ότι αυτή η μετωπική σύγκρουση με τους «μεγάλους» θα αποτελέσει και ένα βασικό επιχείρημα των δυνάμεων κατοχής για την αναλογική απονομή δικαιοσύνης με την εφαρμογή ασφυκτικότερων ελεγκτικών μηχανισμών και εισπρακτικών μέτρων.

Μη ξεχάσετε να διαβάσετε στο «Crash» που κυκλοφορεί πώς λειτουργούν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ποιους έχουν είχαν και φίλους στην Αθήνα και πώς διεισδύουν μέσα στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης, διαβάστε πώς και ποιοι κέρδισαν από την επαναγορά του χρέους. Σε αυτό το τεύχος έχουμε πολλά και αποκαλυπτικά θέματα.

Keep in touch. Θα τα ξαναπούμε πριν από το New Year.

2 σχόλια

  1. Ηλίθιος, ή ανίκανος; Τίποτα από τα δύο! Με λίγα λόγια βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...J

    Ηλίθιος, ή ανίκανος;

    Τίποτα από τα δύο!

    Πρόκειται πολύ απλά για πολιτική απόφαση και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, να φορολογηθούν βάναυσα οι Έλληνες πολίτες, ώστε να συνεχίσουν να μην πληρώνουν φόρους οι επιχειρηματίες φίλοι και χρηματοδότες τους.

    Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
    Ο κ Μαυραγάνης πριν τοποθετηθεί υπεύθυνος στο νευραλγικό τομέα των εσόδων του Ελληνικού κράτους, ήταν Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος της εταιρίας KPMG, και είχε ως πελάτες εταιρίες που χρωστούν εκατομμύρια σε φόρους και ΦΠΑ στο δημόσιο!

    Πελάτες της KPMG είναι καναλάρχες, εταιρίες εισηγμένες στο Χ.Α, και γενικότερα όλη η…αφρόκρεμα της Ελληνικής επιχειρηματικότητας..
    Ουσιαστικά η KPMG δίνει συμβουλές σε επιχειρήσεις για το πώς να αποφύγουν τους φόρους.

    Για παράδειγμα, η θυγατρική της KPMG στις ΗΠΑ παραδέχτηκε το 2005 ότι βοήθησε πλούσιους πολίτες να αποφύγουν φορολόγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα και κεφαλαιακά κέρδη, πουλώντας τους ”κόλπα” φορολογικών απαλλαγών στην περίοδο μεταξύ 1996 και 2002, ενώ ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης είχε περιγράψει την υπόθεση ως ”μαζική απάτη”.

    Με λίγα λόγια βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, δηλαδή τον Μαυραγάνη να φέρει έσοδα από τους μέχρι πρότινος πελάτες του!!!
    Η KPMG λειτουργεί και ως “πλυντήριο” όπως πχ με την Siemens, ενώ χαρακτηριστική είναι η κομπίνα που προσπάθησαν να κάνουν με την Proton Bank.

    Η εταιρία του κ υφυπουργού, προσπάθησε να ξεπλύνει τις απάτες του κ Λαυρεντιάδη δλδ τα “δάνεια” που έδινε στον εαυτό του.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος, έχοντας υποψίες ότι η Proton δανειοδοτούσε με τεράστια ποσά εταιρίες οι οποίες ήταν στενά συνδεδεμένες με τα συμφέροντα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αποφάσισε να αναθέσει την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης στην ελεγκτική εταιρία KPMG.

    H KPMG κατέθεσε τέσσερα πορίσματα τα οποία ήταν όλα αρνητικά, και δήλωναν ότι δεν προέκυψε «στενή σύνδεση» των εταιριών αυτών με τον Λαυρεντιάδη.

    Στην πραγματικότητα, όπως διαπίστωσε αργότερα η ανακριτική έρευνα, και οι τέσσερις ήταν του κ.Λαυρεντιάδη.
    Ο Λαυρεντιάδης τελικά οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ οι της KPMG σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην τρέχει τίποτα.

    Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά να προσπαθούν να ζεσταθούν με τζάκια και με σόμπες, οι πόλεις να είναι πνιγμένες στην αιθαλομίχλη, και τα κανάλια να θριαμβολογούν για το πώς η τρικομματική κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την …φοροδιαφυγή!

    Για γέλια και για κλάματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του κλεφτη πάρε το κεφάλι
    Τον θάνατό σου καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε

    Αδέρφι την καρδιά σου να `ν’ ατσάλι
    Κάνε την καρδιά σου φυλακή
    Ό,τι μας κλέψανε
    Και μας ντροπιάσανε
    Αν θες να τ’ αναστήσεις πάλι
    Σήκωσε σπάθα φονική

    Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις
    Το δίκιο σου με λόγια μη γυρεύεις
    Τη σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του κλεφτη πάρε το κεφάλι
    Τον θάνατό σου καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση