GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άθλιες οι συνθήκες κράτησης στις βελγικές φυλακές

Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες του προσωπικού, η ελλιπής στελέχωση και η υπερσυγκέντρωση κρατουμένων στις φυλακές του Βελγίου, ανησυχούν ...

Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες του προσωπικού, η ελλιπής στελέχωση και η υπερσυγκέντρωση κρατουμένων στις φυλακές του Βελγίου, ανησυχούν ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT).
Σε έκθεση της που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων καλεί τις αρχές του Βελγίου ν’ αναθεωρήσουν την πολιτική τους για τις φυλακές και τα κέντρα κράτησης στη χώρα και κυρίως, να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση τους.
Η αποτυχία των αρχών να διαχειριστούν σωστά το πρόβλημα έχει οδηγήσει σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απεργίες του σωφρονιστικού προσωπικού, που δεν μπορεί πλέον να επιτελέσει το καθήκον του, υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Στην έκθεση, η οποία στηρίζεται στα ευρήματα των μελών της Επιτροπής, ύστερα από μία ad hoc επίσκεψη στο Βέλγιο, τον Απρίλιο του 2012, σημειώνεται ότι σε μια φυλακή εντοπίσθηκαν πάνω από 750 κρατούμενοι να υποχρεούνται να διαβιούν σε θαλάμους που δεν χώραγαν παραπάνω από 405 φυλακισμένους.
Τουαλέτες δεν υπήρχαν και οι κρατούμενοι υποχρεούνταν να κάνουν τις σωματικές ανάγκες τους σε κουβάδες, που άδειαζαν δύο φορές την ημέρα, ενώ οι περισσότεροι απ’ αυτούς κοιμούνταν στα πατώματα, τονίζεται στην έκθεση.
Το γεγονός ότι, δεν προσφέρεται καμία δραστηριότητα στους κρατούμενους των Βελγικών φυλακών, έχει προκαλέσει βία, ασυδοσία και αδράνεια πολλών εξ αυτών, καταλήγει η έκθεση της CPT.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση