GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεύτερη αυτοκτονία σε στρατόπεδο του Έβρου

Νέα αυτοκτονία σε στρατόπεδο στον Έβρο σε λίγα 24ωρα. Διενεργείται έρευνα για το τραγικό συμβάν Σοκ...

Νέα αυτοκτονία σε στρατόπεδο στον Έβρο σε λίγα 24ωρα. Διενεργείται έρευνα για το τραγικό συμβάν
Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Έβρου από την είδηση της δεύτερης αυτοκτονίας στρατιώτη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αυτοκτονία 27χρονου λοχία.
Ο άτυχος άντρας, που υπηρετούσε στο 618 ΤΠΖ, προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα στις 3.00 το πρωί.
Ο στρατιώτης εκτελούσε εκείνη την ώρα καθήκοντα σκοπού και αυτοπυροβολήθηκε. Το ΓΕΣ έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν.

e-evros.gr

2 σχόλια

  1. Ως πότε θα αυτοκτονούν τα παιδιά μας και η πολιτεία να μην βλέπει το πρόβλημα ότι κάποιοι δεν αντέχουν να πάνε στο στρατό...

    Παραθέτω τις ακόλουθες σκέψεις που μπορούν ίσως να βοηθήσουν ένα σκεπτόμενο υπουργό να βοηθήσει την ελληνική νεολαία με μια γενναία μεταρρύθμιση στο θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης.

    Είναι υπερβολικό τον 21ο αιώνα να είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία αντί να είναι εθελοντική, δηλαδή όποιος θέλει να πηγαίνει και όποιος δεν θέλει γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό το ώριμο είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, γιατί να τον στέλνουν στο στρατό και να έχουμε αυτοκτονίες είτε ψυχικά τραύματα για όλη τους τη ζωή.
    Μερικοί αντιλέγουν με το επιχείρημα μα είναι υποχρέωση προς την πατρίδα και μάλιστα όταν υπάρχει εξωτερικός κίνδυνος, θα απαντούσα ότι ίσως λόγω εξωτερικών κινδύνων πρέπει να υπάρχει ΣΤΡΑΤΟΣ θα συμφωνούσα και γιαυτό θα θέσπιζα διάφορα κίνητρα ώστε όσοι θέλουν να πηγαίνουν ώστε να εκμεταλλευτούν τα κίνητρα.
    Αναφέρω μερικά κίνητρα, ίσως οι αρμόδιοι σκεφτούν και άλλα,
    1. Για να προσληφτεί ή να έχει δικαίωμα φοίτησης στις αστυνομικές σχολές, στην πυροσβεστική να πρέπει να έχουν πρώτα υπηρετήσει για 4 χρόνια στο στρατό και μάλιστα σε ειδικές δυνάμεις.
    2. Οι εισαγόμενοι στις σχολές Αξιωματικών ( δηλαδή Ευελπίδων, Ναυτικού, Αεροπορίας) να έχουν υπηρετήσει πρώτα στο στρατό για 4 χρόνια και όχι όπως συμβαίνει τώρα που δεν πάνε στο Στρατό και τα χρόνια της σχολής μετράνε και σαν χρόνια υπηρεσίας....
    3.Οι Δημόσιοι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται να έχουν κάποια μοριοδότηση σε σχέση με αυτούς που δεν πήγαν.
    4. Οι Υποψήφιοι στις Σχολές Ναυτικών,Καπεταναίων, Μηχανικών να είναι υποχρεωτική για 4 χρόνια η θητεία τους στο Πολεμικό Ναυτικό μετά την φοίτηση τους στη σχολή ώστε να ολοκληρωθούν οι σπουδές τους και έτσι να παίρνουν το δίπλωμά τους.
    5. Η λήψη επαγγελματικού Διπλώματος οδήγησης Φορτηγού, Νταλίκας, Μπουλντόζας να είναι υποχρεωτική η εκμάθηση για 1 χρόνο η οδήγηση τανκς στο στρατό.
    6. Ακόμη ίσως να πριμοδοτούνται όσοι από τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις πάνε αμέσως στο στρατό πριν την έναρξη της Πανεπιστημιακής τους φοίτησης με έναν αριθμό μορίων π.χ 100 ώστε να καλυτερεύουν την βαθμολογία τους και φυσικά την σχολή εισαγωγής τους την οποία θα παρακολουθούν μετά το πέρας της στρατιωτικής τους θητείας.

    Αυτά είναι μερικά που μπορώ για την ώρα να σκεφτώ, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα κίνητρα για να πάει κάποιος στο Στρατό.

    Ελπίζω κάποιος αρμόδιος του Υπουργού Παναγιωτόπουλου να διαβάζει το BLOG σας και να σκεφτεί να απελευθερώσει ανθρώπους που δεν μπορούν να υποφέρουν την Στρατιωτική ζωή έστω και για 9 μήνες και δεν θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και θέλουν να προσφέρουν στη χώρα που την αγαπούν αλλά έχουν διαφορετική ψυχοπνευματική θεώρηση της ζωής τους.

    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ και ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντε το ΤΕΣΤ προσευχόμενοι θα εκπλαγείτε τι πόλεμο μας κάνουν… http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_13.html ΚΑΙ πριν αυτοκτονείστε διαβάστε... http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_14.html υπάρχει καλύτερη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση