GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΒΔΟΜΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE!..

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη . Λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν ξεκινάει με αναμετρήσεις ...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν ξεκινάει με αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! Συνεπώς, ετοιμάστε τους καναπέδες σας, βάλτε στο ψυγείο τις μπύρες και στείλτε τη γυναίκα στην κουζίνα της!
Ας σοβαρευτούμε όμως λίγο. Το «μενού» για απόψε έχει το «Άρσεναλ – Μπάγερν» και «Πόρτο – Μάλαγα», ενώ αύριο το «Μίλαν – Μπαρτσελόνα» και «Γαλατάσαράι – Σάλκε». Το πολύ θετικό και για τα τέσσερα σχεδόν ζευγάρια είναι ότι πρόκειται για ομάδες περίπου ίδιου βεληνεκούς. Οπότε, αναμένονται σπουδαίες «μάχες» εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων. Ας δούμε αναλυτικότερα όμως τον κάθε αγώνα.
Άρσεναλ – Μπάγερν: Οι γηπεδούχοι, όπως είδαμε και στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, είναι μια πολύ μέτρια ομάδα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια ομάδα με παίχτες κάτω του μετρίου, οι οποίοι απλά φοράνε τη φανέλα της Άρσεναλ. Οι «gunners» έχουν τεράστια αμυντικά προβλήματα κι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην δεχθούνε γκολ από τους Βαυαρούς.
Στον αντίποδα, οι Γερμανοί έχουν ένα ισορροπημένο σύνολο τόσο σε άμυνα, αλλά και σε επίθεση. Η τριάδα των χαφ των Βαυαρών (Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ και Κρόος) έχει την ικανότητα να κυριαρχήσει κατά κράτος στις μάχες του κέντρου και κατ’ επέκταση να πάρει την ενέργεια του αγώνα. Τέλος, Μάντζουκιτς και Ριμπερί θα θέσουν πολλά προβλήματα στη άμυνα της Άρσεναλ.
Πόρτο – Μάλαγα: Οι «δράκοι» δεν είναι η ομάδα που θαυμάζαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να την υποτιμήσει κανένας αντίπαλος. Στην έδρα της είναι ακόμα πιο δυνατή, κάτι που αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματά της στη φάση των ομίλων. Ο Βίτορ Περέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στεβέν Ντεφούρ, συνεπώς θα παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στο κέντρο, η οποία θα απαρτίζεται από τουςΛούτσο Γκονσάλες, Φερνάντο και Ζοάο Μοουτίνιο.
Από την άλλη, οι Ισπανοί, στους ευρωπαϊκούς αγώνες, εμφανίζονται πολύ καλύτεροι σε σχέση με την primera division. Διαθέτει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα οι ΝτεΜικέλις, Ζούλιο Μπαπτίστα, Σάντα Κρουζ, Τουλαλάν και Χοακίν. Δύναμη της είναι κυρίως η επίθεσή της, η οποια στελεχώνεται από τους Ίσκο καιΕλισέου (ο τελευταίος δεν αγωνίζεται). Αμφίρροπο το συγκεκριμένο ζευγάρι.
Μίλαν – Μπαρτσελόνα: Πολύ βαριά η φανέλα των Ιταλών, αλλά δυστυχώς για αυτούς, δεν διαθέτουν τους κατάλληλους παίχτες για να την «στηρίξουν». Πόσο μάλλον σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η Μίλαν θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μπαλοτέλι, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Έτσι, οι Ιταλοί είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το κάτι παραπάνω από τους Ελ Σαραουϊ, Πατζίνι και Νιανγκ.
Όσον αφορά στους Καταλανούς, φαίνεται πως δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα της Μίλαν. Άλλωστε τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτή την ομάδα.
Γαλατάσαράι – Σάλκε: Οι Τούρκοι, με τις προσθήκες των Σνάιντερ και Ντρογκμπά, έχουν ανέβει πολλά επίπεδα. Οι δυο τους μπορούν να κάνουν φοβερά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντρογκμπά είναι μια επίθεση μόνος του. Έχει την ικανότητα να «κουμαντάρει» μόνος του μια ολόκληρη άμυνα. Κι από τη στιγμή που θα χει από πίσω του τον Ολλανδό, η Σάλκε θα χει πολλά προβλήματα να λύσει.
Οι Γερμανοί, τον τελευταίο καιρό, πάνε από το κακό στο χειρότερο στη χώρα τους. Ναι μεν διαθέτουν ένα αξιοπρεπές σύνολο από τη μέση και μπροστά, με καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά αμυντικά έχουν τεράστια προβλήματα. Πλην του Κυριάκου Παπαδόπουλου, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά. Αναμένεται πολύ δύσκολο βράδυ για τους Γερμανούς.
Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να κάτσετε αναπαυτικά μπροστά από την τηλεόρασή σας και να το απολαύσετε!

1 σχόλιο

  1. "Σήμερα επιστρέφουμε την εξουσία στον λαό"
    "Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοινώνοντας, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου την παραίτηση της κυβέρνησής του.
    Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.
    "Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θεάτρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.
    "Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε: "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια".
    Υπενθυμίζεται ότι, οι μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου στη Σόφια και τις άλλες βουλγαρικές πόλεις είχαν ως εφαλτήριο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στο φτυωχότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ζητούσαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του GERB.
    ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ "ΠΙΑΣΕΙ" ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟ BROOKINGS INSTITUTE ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση