GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέξανδρος Μασσαβέτας: Δέκα xρόνια στην Πόλη

Tο Δίκτυο Ναυαρίνο, πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σας προσκαλεί σε συζήτηση...

Tο Δίκτυο Ναυαρίνο, πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σας προσκαλεί σε συζήτηση...με τον συγγραφέα Αλέξανδρο Μασσαβέτα (Κρατικό Βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας 2012), τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00, στα γραφεία του Δικτύου Ναυαρίνο (Απελλού 3, Θεσσαλονίκη) και θέμα 'Δέκα Χρόνια στην Πόλη'.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Επί χρόνια ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας περιηγήθηκε δρόμο δρόμο τις ιστορικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης ξετρυπώνοντας λησμονημένα εκκλησάκια, γκρεμισμένες συναγωγές, βυζαντινές δεξαμενές γεμάτες σκουπίδια και ερείπια μιας ιστορίας πολύ πρόσφατης.
Το τελευταίο του βιβλίο, "Η Πόλη των Απόντων", βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας για το 2012, είναι ένα οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη των "άλλων": των Ελλήνων, των Λεβαντίνων, των Εβραίων, των Αρμενίων, των Ρώσων. Εκείνων που έζησαν στον τόπο αυτόν για χιλιετίες και σφράγισαν το αστικό τοπίο και την κουλτούρα του, αλλά σήμερα λάμπουν πια διά της απουσίας τους.
Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, μία προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του κοσμοπολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, βυζαντινής και οθωμανικής. Αλλά και για έναν αγώνα απογραφής του τι απομένει στη σημερινή Ιστάνμπουλ των 17 εκατομμυρίων από ένα παρελθόν πολυεθνικό και πολύγλωσσο, που χαρακτήριζε την Πόλη κατά τη μιάμιση χιλιετία κατά την οποία υπήρξε πρωτεύουσα αυτοκρατορική.
Ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Cambridge, αλλά παράτησε τη νομική καριέρα με απέραντη ικανοποίηση το 2003 και μετακόμισε στην Πόλη. Η μετοίκηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της έλξης που ο χώρος και ο χρόνος της Πόλης άσκησαν επάνω του, ένα δυνατό δέσιμο με την Πόλη που ακόμα διαρκεί. Έχοντας "πειραματιστεί" σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, δουλεύει ως δημοσιογράφος σε ελληνικά και βρετανικά μέσα από το 2003. Από το 2005 ως το 2009 υπήρξε ανταποκριτής της "Καθημερινής" στην Πόλη, ενώ συνεχίζει, από το 2004, ως ανταποκριτής του "Mergermarket" πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων του ομίλου των Financial Times. Από το 2011 συνδιευθύνει το ξενοδοχείο "Άνεμος" στο Κάστρο της Ίμβρου. Αλλά κατά βάση είναι επαγγελματίας νομάς. Όταν δεν περιφέρεται σε μέρη μακρινότερα, κινείται στο τρίγωνο Πόλη – Λονδίνο - Αθήνα.
H είσοδος είναι ελεύθερη
Το Navarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και είναι μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το ΝΝ είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.

1 σχόλιο

  1. Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ. ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΛΟ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ...ΑΓΥΡΙΣΤΟ ! ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ! Ο ΜΟΝΤΙ, ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ. ΣΤΟ ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΛΟ ΕΔΙΝΑΝ 16 ΕΩΣ 19% ΚΑΙ ΠΗΡΕ 25,5% ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ.

    ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ, ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΑ ΧΑΡΑΤΣΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ; ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση