GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάβημα Δαμανάκη για την οδηγία της Κομισιόν...

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία τω...

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη της συγκεκριμένης οδηγίας.



Η Επίτροπος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν και ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.
Η οδηγία της Κομισιόν, η οποία εμφανίζει την Ελλάδα ως επικίνδυνη ζώνη και θέτει θέματα ασφάλειας για τους ευρωπαίους αξιωματούχους που θα μεταβούν στην Αθήνα το Μάρτιο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το vima.gr, από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς αποστολέα, για λόγους επίσης ασφάλειας.
Είναι η πρώτη φορά που εκδίδει η Κομισιόν ταξιδιωτική οδηγία για κράτος μέλος της Ε.Ε. , συστήνοντας στα στελέχη της Επιτροπής που έρχονται στην Αθήνα πως να κινηθούν για την ασφάλειά τους, η οποία κινδυνεύει, σε δύο σκέλη: αναφορά σε ανησυχίες που έχουν εκφρασθεί για νεκρούς στην Ελλάδα από διαδηλώσεις, και οδηγίες θα προς τα στελέχη για το πώς θα αντεπεξέλθουν σε συνθήκες αναρχίας και συγκρούσεων, συστήνοντάς τους να μην εμφανίζουν την ιδιότητα, την εθνικότητα ή το ρόλο τους.
Σε άλλο δημοσίευμα, της «Καθημερινής», ο υπεύθυνος της Κομισιόν στην Αθήνα, ανέφερε πως μέρος των οδηγιών εκδόθηκε από την Επιτροπή, και αυτό «δεν είναι πρωτοτυπία, είναι αυτονόητες υποδείξεις προς το προσωπικό κι έγιναν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές». Τόνισε πως είναι πλαστό το μέρος των οδηγιών που δημοσιεύθηκε, στο οποίο γίνεται λόγος για ταραχές και νεκρούς από διαδηλώσεις στην Ελλάδα.
Το απόσπασμα των οδηγιών, το οποίο διέψευσε ο υπεύθυνος της Κομισιόν στην Αθήνα, και το χαρακτήρισε πλαστό, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", είναι το παρακάτω:




Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση