GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για τα "λουκέτα" στα θέατρα

Ανθρώπινη «αλυσίδα» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον πολιτιστικό χώρο «Ακαδήμεια», το οποίο αναμένεται να σφραγίσουν οι υπηρεσίες...

Ανθρώπινη «αλυσίδα» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον πολιτιστικό χώρο «Ακαδήμεια», το οποίο αναμένεται να σφραγίσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιήσουν άνθρωποι του θεάτρου, την Τρίτη 2 Απριλίου.
Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση των ηθοποιών και των συντελεστών θεατρικών παραστάσεων, απέναντι στη σφράγιση των πολιτιστικών χώρων που έχει αποφασίσει ο δήμος Αθηναίων με το αιτιολογικό ότι δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν αφορά μόνο τους μικρούς εναλλακτικούς χώρους, αλλά αφορά μια γενικότερη πολιτική η οποία θέτει σε κίνδυνο οτιδήποτε ζωντανό- πολιτιστικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά η χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κινητήρας Studio Αντιγόνη Γύρα, κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευση της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Olvio.
Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών, του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, ΠΟΘΑ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, νομικοί, μέλη πολιτικών παρατάξεων καθώς και θεατρόφιλοι. Σε αυτή, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο «Ακαδήμεια», τον πρώτο χώρο που θα σφραγιστεί η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, ενώ αποφάσισαν ακόμα:
1) Επίδοση επιστολής προς τις αρμόδιες Αρχές, απαιτώντας την αναστολή αορίστου χρόνου των αποφάσεων σφράγισης του Δήμου.
2) Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφήνει εκτεθειμένους τους χώρους πολιτισμού.
3) Ατομικές και συλλογικές νομικές προσφυγές για να ανατραπεί το σχέδιο σφράγισης των χώρων το γρηγορότερο δυνατό.
4) Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 12 μ.μ. στο θέατρο Olvio.
Οι χώροι που κινδυνεύουν άμεσα με «λουκέτο» είναι οι εξής:
Ακαδήμεια 2/4
Kινητήρας Studio 8/4
Δυναμό 10/4
Rabbithole 10/4
Αβατον 11/4
104 11/4
Χώρος Τέχνης Δια Δύο 15/4
Βαφείο 15/4
Χώρος Τέχνης Vault 15/4
Olvio 15/4
Knot Gallery 16/4
Διέλευσις 16/4
Θεμέλιο 16/4
Βασικό μέλημα της Ένωσης είναι η αναστολή των μαζικών σφραγίσεων χώρων πολιτισμού της Αθήνας.

1 σχόλιο

  1. Ενω τα δικα μας Ναυπηγεια κλεινουν...

    Ναυπηγικά συμβόλαια ύψους 455 εκατ. δολαρίων υπογράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.
    Σύμφωνα με την Golden Destiny, παραγγέλθηκαν από επτά πλοία, τρία ξηρού φορτίου, δύο τάνκερ LPG και δύο πλοία μεταφοράς κοντέινερ. Η Alcyon Shipping συμφώνησε με τα Sungdong την κατασκευή τριών πλοίων ξηρού φορτίου, 180.000 τόνων το καθένα. Η αξία ανά πλοίο υπολογίζεται στα 47 εκατομμύρια δολάρια, ενώ προβλέπεται option για ένα ακόμη. Η παράδοσή τους προβλέπεται για το 2015.
    Η Dorian Hellas παρήγγειλε στα Hyundai δύο LPG 50.350 τόνων το καθένα, αξίας 72 εκατ. δολαρίων με παράδοση το 2015. Δύο κοντέϊνερ Εξάλλου, η OceanBulk Carriers, το joint venture της αμερικανικής Oaktree Capital και της Oceanbulk (Π Παπάς) συμφώνησαν την κατασκευή δύο κοντέινερ 100.000 τόνων σε μία τιμή της τάξεως των 85 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα με παράδοση το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση