GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Apple: Πτώση κερδών για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία

Την πρώτη τριμηνιαία πτώση της κερδοφορίας της σε διάστημα 10 ετών ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple, η οποία παράλ...

Την πρώτη τριμηνιαία πτώση της κερδοφορίας της σε διάστημα 10 ετών ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple, η οποία παράλληλα γνωστοποίησε ότι... θα αυξήσει το μέρισμα που διανέμει στους μετόχους της.

Η αμερικανική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 9,5 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 11,6 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Τα έσοδα της εταιρείας για το ίδιο διάστημα από τις πωλήσεις των iPhone και iPad έφτασαν τα 43,6 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, η Apple πούλησε 37,4 εκατομμύρια iPhone και 19,5 εκατομμύρια iPad παγκοσμίως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ επεσήμανε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Apple έχει επιβραδυνθεί και τα περιθώριά της έχουν υποχωρήσει από τα «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα» του 2012. Ως αιτία της επιβράδυνσης θεωρείται ο αυξανόμενος ανταγωνισμός με την Samsung και την HTC ο οποίος προκάλεσε τη συρρίκνωση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας κατά 40% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2012.

Παράλληλα ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την επιστροφή 55 δισ. δολαρίων στους μετόχους μέσω ενός τριετούς προγράμματος επαναγοράς μετοχών. «Η Apple προσπαθεί να σιωπήσει τους επενδυτές που γκρινιάζουν» σχολιάζουν στο σχετικό τους άρθρο οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Επιστροφή κεφαλαίων τέτοιου μεγέθους, πέραν των 45 δισ. δολ. που έχει ήδη υποσχεθεί η εταιρεία, στις ΗΠΑ έχει κάνει μόνο η Exxon Mobil. Στόχος να ηρεμήσουν τα πνεύματα από την πτώση της τιμής της μετοχής». Από το Σεπτέμβριο, όταν η μετοχή της Apple ήταν στα 700 δολάρια, πλέον έχει υποχωρήσει κατά περίπου 40%.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση