GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενας στους δέκα Βούλγαρους έτοιμος να πουλήσει την ψήφο του σε όποιον δώσει τα περισσότερα...

Στις 12 Μάη οι πολίτες της Βουλγαρίας καλούνται πρόωρα να πάνε στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει νέα...


Στις 12 Μάη οι πολίτες της Βουλγαρίας καλούνται πρόωρα να πάνε στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση ένα σημαντικό κομμάτι εξ αυτών δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν οποιοδήποτε ακόμα αρκεί να πληρωθούν για αυτή την «υποστήριξη».
Το Ινστιτούτο NCIOM πραγματοποίησε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 11% των Βούλγαρων είναι έτοιμο να πουλήσει την ψήφο του ποσοστό αισθητά ανεβασμένο από το 9,5% που είχε καταγραφεί στις εκλογές του 2009. Από τους 1.120 ερωτηθέντες, 4,7% δηλώνουν έτοιμοι να πάνε στις κάλπες την ημέρα της ψηφοφορίας και να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα με την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν.
Επιπλέον, 6,6% δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν ένα κόμμα που θεωρούν αποδεκτό, έναντι ενός χρηματικού ποσού.
Η Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της ΕΕ (ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 392 ευρώ), ωστόσο, το Ινστιτούτο εκτιμά ότι το βιοτικό επίπεδο και η πρόθεση εξαργύρωσης της ψήφου δεν συνδέονται άμεσα. Σχεδόν 40% των ερωτηθέντων δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να πάνε στις κάλπες και εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα είναι έντιμη η διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο NCIOM, το μήνυμα «Η πώληση και η αγορά της ψήφου είναι έγκλημα», που μεταδίδεται υποχρεωτικά κατά τις παρεμβάσεις των κομμάτων στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, δεν βρίσκει ανταπόκριση στους ψηφοφόρους.

1 σχόλιο

  1. Εδώ στην Ελλάδα, ανταλλάσσουμε την ψήφο μας με μια υπόσχεση διορισμού στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση