GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση της Ε. Ράπτη για την ποινική μεταχείριση παιδεραστών

Στο πλαίσιο των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπο...


Στο πλαίσιο των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση των παιδεραστών».
Η κ. Ράπτη σημειώνει πως το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως άλλωστε και της ελληνικής κοινωνίας, αφού αποτελεί ένα μείζον ζήτημα με πολύ σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις και πως μέχρι σήμερα δεν έχει δυστυχώς επιτευχθεί ομοιομορφία στην ποινική αντιμετώπιση των παιδεραστών στις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί βεβαίως έναν από τους επιδιωκόμενους στόχους του, προκειμένου να μην γίνονται οι διαφορετικές εθνικές διατάξεις των ποινικών νόμων αιτία για ηπιότερη ποινική μεταχείριση των παιδεραστών.

Επισημαίνει ακόμη πως αν και η Ελλάδα διαθέτει ποινικό πλαίσιο αντιμετώπισης των παιδεραστών, ωστόσο, οι μη επαρκώς αυστηρές ποινές του και η γενικότερη αρχή της επιείκειας που διέπει την ποινική μας νομοθεσία, επιτρέπει στους παιδεραστές να τιμωρούνται δυσανάλογα επιεικώς για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν στις αθώες παιδικές ψυχές.

Η κα Έλενα Ράπτη ρωτά τον υπουργό εάν μπορεί να προχωρήσει στην αναθεώρηση της σχετικής ποινικής νομοθεσίας, ώστε όλα τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών να θεωρούνται ειδεχθή και να τιμωρούνται παραδειγματικά και αν μπορεί αντιστοίχως να προβλεφθεί στις νέες διατάξεις, πως οι παιδεραστές εξαιρούνται των γενικών ευνοϊκών διατάξεων της νομοθεσίας περί αναστολής των ποινών και της απόλυσης των κρατουμένων με όρους.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση