GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο επίκεντρο η Αθήνα

Η Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων για την ανάπτυξη και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περ...


Η Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων για την ανάπτυξη και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στο διήμερο της 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πόλεων και Περιφερειών.
Η διοργάνωση, είχε ιδιαίτερο συμβολισμό αφού συνέπεσε με την 20ή επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, καθώς και με την Προεδρεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσελκύοντας ένα μεγάλο κοινό το οποίο θα ξεπέρασε τα 700 άτομα από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλαισιωμένα από υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη Διάσκεψη με θέμα «Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, τοπικές λύσεις» συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την πρώτη ημέρα, εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι λύσεις που επιλέγουν οι Περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Τη δεύτερη ημέρα, διεξήχθη συζήτηση (ντιμπέιτ) με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, με θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ένωσης.
Η Διάσκεψη διοργανώθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ και την Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, του Γραφείου Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ κύριοι ομιλητές της ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ramon Luis Valcarcel, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer και o Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση