GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλεβνέλιεφ: Να μην υπερβεί τα όρια η Ρωσία

Την ελπίδα η ρωσική ηγεσία να μην περάσει το σημείο που δεν έχει επιστροφή εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ σχολ...


Την ελπίδα η ρωσική ηγεσία να μην περάσει το σημείο που δεν έχει επιστροφή εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ουκρανία από το Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
"Δεν είμαι μόνον εγώ, όλος ο κόσμος ελπίζει γι” αυτό. Ήταν μέρος των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής που συζήτησα με την ηγεσία του Κατάρ και της κοινής μας ανησυχίας ότι δεν είναι δυνατή η προσάρτηση ξένου εδάφους τον 21ο αιώνα" είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
"Αν υπερβεί αυτό το σημείο, θα υπάρξουν απρόβλεπτες μακροπρόθεσμες συνέπειες για την Ευρώπη και για την Ασία, καθώς επίσης και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Γι” αυτό το λόγο ανησυχούμε και ελπίζουμε ότι θα συμβεί ένα θαύμα την τελευταία στιγμή και θα βρεθεί λύση μέσα από διαπραγμάτευση" ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.
Ο κ. Πλέβνελιεφ τόνισε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος πρέπει να γίνει ένα ζήτημα του παρελθόντος και ζήτησε να υπάρξει στροφή στο μέλλον, που είναι η ενσωμάτωση και η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας.
Χθες, ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Ανγκελ Ναϊντένοφ είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Σόφια, Νικολάι Μπαλτάι, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ουκρανία και τόνισε ότι μία ανεξάρτητη χώρα έχει το δικαίωμα της ευρωπαϊκής επιλογής που θα αναγνωρίζεται από τις γειτονικές χώρες.
Ο Ουκρανός πρέσβης είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση θεωρεί το επικείμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία παράνομο καθώς δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα της Κριμαίας, το Σύνταγμα της Ουκρανίας και το διεθνές δίκαιο.
Ο κ. Ναϊντένοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την κατάσταση στην Ουκρανία, ότι έχει εκφράσει ήδη ανησυχία και ότι πρωταρχική σημασία έχει η σταθεροποίηση και η μη αποδοχή επίδειξης βίας από καμία πλευράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση