GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Report Προκριματικών – GP Μαλαισίας

Ο Lewis Hamilton πήρε την 33η του pole position στην καριέρα του σε υγρές συνθήκες στη πίστα της Sepang στη Μαλαισία. Παραλαμβ...



Ο Lewis Hamilton πήρε την 33η του pole position στην καριέρα του σε υγρές συνθήκες στη πίστα της Sepang στη Μαλαισία.
Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον ομόσταυλό του Nico Rosberg στο Q2, ο Hamilton δεν κοίταξε ποτέ πίσω καθώς ο ίδιος συνέχισε να βρίσκεται μπροστά από όλους.

Στο Q3, ο οδηγός της Mercedes είχε και πάλι το πλεονέκτημα με 1:59.431 που τον έβαλε 0.055δ μπροστά από τον Sebastian Vettel.

Σε ένα τελικό γύρο για την εξασφάλισης της πρώτης θέσης, ο Hamilton έκανε ένα λάθος στη στροφή 4 και θα μπορούσε μόνο να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αντιπάλων του, καθώς διέσχισε τη γραμμή.

Ωστόσο, κανένας δεν ήταν σε θέση να βελτιώσει εκτός από τον Rosberg, αλλά μπορούσε να ανέβει μόνο μέχρι την τρίτη. Ο Γερμανός ήταν 0.619δ πίσω από τον ομόσταυλό του.

Ο Fernando Alonso προκρίθηκε στην τέταρτη θέση, αλλά ήταν τυχερός που πέρασε στο Q3. Ο οδηγός της Ferrari είχε μια επικίνδυνη στιγμή στη βροχή, όταν ήταν στα ενδιάμεσα σε σύγκριση με τα πλήρως βρόχινα για όλους τους άλλους, και τον πέτυχε ο Daniil Kvyat σε μία προσπέραση που επιχείρησε ο Ρώσος στη στροφή 9.

Το δίδυμο συγκρούστηκε με την F14T να έχει σπασμένο μπράτσο ανάρτησης και ο Kvyat χρειάστηκε μια νέα εμπρός πτέρυγα. Αλλά με τη περίοδο να έχει κόκκινη σημαία, και οι δύο ήταν σε θέση να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές και να επανέλθουν στη δράση. Το περιστατικό θα διερευνηθεί μετά τα προκριματικά.

Ο Daniel Ricciardo ήταν πέμπτος για τη Red Bull Racing μπροστά από τον Kimi Raikkonen και τον Nico Hulkenberg.

Ο Kevin Magnussen ήταν στην καλύτερη θέση από τους οδηγούς της McLaren σε ένα απόγευμα όπου η επιλογή των ελαστικών δεν ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας.

Η εναλλαγή ενδιάμεσων με βρόχινων έφερε, τον Magnussen όγδοο, ενώ η εναλλαγή βρόχινων με ενδιάμεσων άφησε τον Jenson Button μόνο δέκατο. Ο Jean – Eric Vergne χώριζε τις δύο McLaren.

Εν τω μεταξύ, το Q1 έληξε 35 δευτερόλεπτα νωρίτερα, όταν ο Marcus Ericsson έχασε τον έλεγχο της Caterham του στο βρεγμένο χορτάρι και προσέκρουσε με το πίσω δεξί μέρος στη μπαριέρα, επιστρέφοντας στη πίστα την στιγμή που περνούσε ο Esteban Gutierrez και χρειάστηκε να αποφύγει την επαφή.

http://f1fan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση