Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει το ειδικό καθεστώς για την πληρωμή του ΦΠΑ στις συναλλαγές των επιχειρ...
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει το ειδικό καθεστώς για την πληρωμή του ΦΠΑ στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με ιδιώτες αλλά και το Δημόσιο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τονωτική «ένεση» ρευστότητας αναμένεται για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Με το νέο σύστημα η καταβολή του ΦΠΑ στο Δημόσιο θα πραγματοποιείται όταν το τιμολόγιο πληρωθεί ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης του. Όπως είπε ο πρωθυπουργός το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί για υποκείμενους στο ΦΠΑ με τζίρο έως 500.000 ευρώ και από το επόμενο έτος θα επεκταθεί σε όσους έχουν τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς:
1. Οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ με ετήσιο κύκλο εργασιών κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο έως 500.000 ευρώ μπορούν να επιλέξουν την εφαρμογή του ειδικού καθεστώς απόδοσης ΦΠΑ.
2. Η πληρωμή του ΦΠΑ θα γίνεται μετά την είσπραξη του. Δηλαδή όταν μία επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο είναι υπόχρεη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί.
3. Για τα πρόσωπα που εντάσσονται στο ειδικό αυτό καθεστώς:
• Ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο είσπραξης του
• Ο φόρος εισροών εκπίπτεται κατά το χρόνο πληρωμής του τιμήματος ή μέρους αυτού που αφορά τις φορολογητέες πράξεις που λαμβάνουν από άλλους υποκείμενους στο φόρο.
4. Οι λήπτες παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών εκπίπτουν το φόρο που αναλογεί στις πράξεις αυτές κατά το χρόνο πληρωμής του τιμήματος.
5. Στο ειδικό καθεστώς δεν υπάγονται οι ακόλουθες πράξεις:
• Παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών οι οποίες απαλλάσσονται από το φόρο.
• Εισαγωγές αγαθών και ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών.
• Πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του φόρου καθίσταται ο λήπτης των αγαθών ή υπηρεσιών.
• Λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών.
• Πράξεις για τις οποίες ο τόπος φορολόγησης δεν βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας.
6. Η ένταξη στο ειδικό καθεστώς πραγματοποιείται με υποβολή δήλωσης στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης, ισχύει από την έναρξη της επόμενης φορολογικής περιόδου και δεν μπορεί να παύσει πριν τη λήξη της επόμενης διαχειριστικής περιόδου.
7. Στο ειδικό καθεστώς δεν μπορεί να ενταχθούν φορολογούμενοι οι οποίοι αποδεδειγμένα κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διαχειριστικών περιόδων δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος ή καταστάσεις πελατών ? προμηθευτών ή έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
8. Δεν μπορούν να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς φορολογούμενοι πριν από την παρέλευση 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.
9. Οι υποκείμενοι στο φόρο που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς υποχρεούνται να αναγράφουν στα φορολογικά στοιχεία που εκδίδουν την ένδειξη «ειδικό καθεστώς καταβολής του φόρου κατά το χρόνο είσπραξης του φόρου».
10. Οι υποκείμενοι στο φόρο που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ υποχρεούνται να τηρούν τα λογιστικά αρχεία τους με τρόπο που να διαπιστώνονται οι εισπράξεις και οι πληρωμές τους της αντιπαροχής για παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιούν ή λαμβάνουν και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη φορολογική διοίκηση για τις εν λόγω εισπράξεις και πληρωμές.
sknews.gr
Προς όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ και Ελιά ή σκοπεύουν να απέχουν ή να ρίξουν λευκό ή άκυρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ συμπολίτη,
σκέψου τι πας να κάνεις. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους εδώ και 4 χρόνια βασανίζουν τη πλειοψηφία των Ελλήνων.
Σκέψου ότι εσύ δεν φταις για τη λεηλασία και το χρέος των 300 δισ. ευρώ, αλλά η Ε.Ε και το Λαϊκό κόμμα ( ΝΔ ) και το Σοσιαλιστικό κόμμα ( Ελιά ) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για....
αποτρέψουν τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Τι μήνυμα θα πάρει η Ε.Ε αν τους ξαναψηφίσεις ; Θα σκεφτούν ότι οι Έλληνες αντέχουν και άρα δεν θα κάνουν ούτε κούρεμα χρέους, ούτε διορθωτικές κινήσεις στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα και Έλληνας πολίτης ! Θα σκεφτούν ότι θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, γιατί ο Έλληνας αντέχει. Δεν θα προβληματιστούν, ούτε θα αλλάξουν πορεία. Αντιθέτως αν δουν τη ΝΔ κάτω από 15% και την Ελιά κάτω από 5%, τότε θα καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο, ότι οι Έλληνες θέλουν αλλαγή πολιτικής και στρέφονται μακριά από τα πολιτικά μαντριά. Θα έχουν επίσης ένα «όπλο διαπραγμάτευσης», αφού θα πάνε στην Ευρώπη και θα πούμε : « Σας τα λέγαμε. Ο κόσμος δεν αντέχει. Κάντε κάτι. Διορθώστε τα μέτρα»!
Αλλά και το μήνυμα προς την συγκυβέρνηση είναι να μην αλλάξει τίποτα, ούτε στους φόρους, ούτε στις περικοπές. Τι κοινό έχεις εσύ με τους πολιτικούς της ΣαμαροΝΔ και του Βενιζελοελιάς ; Αυτοί έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και ακίνητα, ενώ εσύ, οι δικοί σου, οι φίλοι σου υποφέρουν. Τι κοινό έχεις με ανθρώπους που δεν σε κατάλαβαν ποτέ, γιατί αν σε καταλάβαιναν, έχοντας τόσα λεφτά και περιουσίες, δεν θα έπαιρναν ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο, αλλά θα ζούσαν λιτά. Το έκαναν; Όχι, αλλά έριξαν όλο το φορολογικό βάρος σε σένα, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου.
Τίποτα δεν θα γίνει,ούτε πρόωρες εκλογές, ακόμα κι αν καταποντιστούν. Μπλοφάρουν για μια ακόμα φορά, γιατί σε θεωρούν δεδομένο, πιόνι τους, πειθήνιο όργανό τους. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και έχεις 37 άλλα κόμματα να ψηφίσεις, εκτός από ΝΔ- Ελιά και Ποτάμι.
Σκέψου την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέψου πως την ονειρευόμασταν και πως είναι τώρα. Υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή πλούτου. Εμείς είμαστε με κατώτερο μισθό στα 400 ευρώ, ενώ οι πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν κατώτατο μισθό 1500 ευρώ, με χαμηλότερες τιμές. Ποιος φταίει ; Αυτό θέλαμε ; Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ; Μια Ευρώπη υπό γερμανική Κατοχή και εσύ πολίτης β' κατηγορίας, το παιδί σου άνεργο, ο φίλος σου ή ο γείτονάς σου νεόπτωχος...
Ισόβιος Φόρος στη πρώτη σου κατοικία, τα παιδιά σου τεκμήριο για την εφορία, αυτά θα εγκρίνεις με τη ψήφο σου ; Αυτή η Ευρώπη και τα δύο κόμματά της, τελικά, ποιον υπηρετούσαν ; Μόνο το 1/10 των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης που έγιναν πλουσιότεροι, ενώ εμείς ο ευρωπαϊκός Νότος δούλοι και μετανάστες.
Τι θα προσφέρουν να ξαναστείλεις ευρωβουλευτές της ΝΔ, της Ελιάς ή του Ποταμιού ; Τι έκαναν τόσα χρόνια ; Πότε φώναξαν ; Πότε διεκδίκησαν ; Πότε πέτυχαν ; Τι έκαναν όταν έβλεπαν το χρέος να ξεφεύγει ; Μήπως πρέπει να στείλεις δυναμικούς ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων που θα φωνάξουν και δεν θα είναι μαριονέτες ;
Σκέψου. Αν ψηφίσεις τα ίδια, η Ευρώπη θα μείνει η ίδια και τα παιδιά σου καταδικασμένα. Στείλε μήνυμα ηχηρό στην Ευρώπη με τη ψήφο σου ( ψηφίζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κόμματα που οδήγησαν τους Έλληνες σε αυτή τη κατάσταση ). Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να στείλεις μήνυμα ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ άλλο.
Κι άσε τα ψευτοδιλήμματά τους και τις μπλόφες τους. Ήδη άρχισαν να τα γυρνάνε και να λένε ότι δεν θα θα πάνε σε πρόωρες εκλογές όποιο και να είναι το αποτέλεσμα και εδώ και στην Ιταλία.
Αλλά και όσοι απέχουν ή ρίχνουν λευκό, ουσιαστικά αφήνουν την Ευρώπη με την εντύπωση ότι οι Έλληνες καλοπερνάνε, έχουν λεφτά παρά τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, και άρα ούτε κούρεμα χρέους και τόκων πρέπει να γίνει, αλλά να εφαρμοστούν σκληρότερα μέτρα. Η αδιαφορία θα λειτουργήσει υπέρ ενός νέου σκληρού πακέτου μέτρων που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ψηφιστούν κόμματα "δικά τους" ελεγχόμενα, όπως η ΝΔ, η Ελιά ή το Ποτάμι ή αν υπάρξει αποχή.