GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Kaspersky προειδοποιεί για κακόβουλες εφαρμογές

Η Εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab προειδοποιεί τους χρήστες, μετά από τον εντοπισμό μιας σειράς κακόβουλων εφαρμογών για κινητά, πο...


Η Εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab προειδοποιεί τους χρήστες, μετά από τον εντοπισμό μιας σειράς κακόβουλων εφαρμογών για κινητά, που μιμούνται τα προϊόντα της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι άγνωστοι δημιουργοί κακόβουλων εφαρμογών, έχουν κατασκευάσει προϊόντα που ισχυρίζονται ότι είναι της Kaspersky και τα πουλούν, αλλά αντ ‘αυτού μολύνουν τις συσκευές ή απλά αποτυγχάνουν να κάνουν αυτό που υπόσχονται, μόλις αγοραστούν και εγκατασταθούν.
Σύμφωνα με την Kaspersky, μια από τις εφαρμογές πουλιόνταν μέσω του Windows Phone Store, με την επωνυμία Kaspersky Mobile. Το δεύτερο ψεύτικο προϊόν Kaspersky βρέθηκε στο Google Play store, με την επωνυμία Kaspersky Anti – Virus 2014.
Στην πραγματικότητα, η Kaspersky παράγει ένα προϊόν για φορητές συσκευές, το Kaspersky Internet Security για το Android, το οποίο πωλείται μόνο του ή ως μέρος του πακέτου Internet Security Multi-Device. Η εταιρεία δεν προσφέρει κανένα προϊόν για Windows Phone.
Ενώ οι ψεύτικες anti -malware εφαρμογές εδώ και καιρό απειλούν τους χρήστες PC, η τακτική αυτή έχει εξαπλωθεί πρόσφατα στο χώρο των κινητών. Νωρίτερα αυτό το έτος, μια ψεύτικη εφαρμογή ασφαλείας γνωστή ως Virus Shield εξαπάτησε τόσους πολλούς χρήστες που για ένα διάστημα ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή στο Google Play.
Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει κάποιο από τα malware apps, να τα διαγράψουν αμέσως και να επικοινωνήσουν με το σχετικό κατάστημα για επιστροφή χρημάτων. Και οι δύο εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση