GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εδώ και τώρα οι μειώσεις στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης»

Να επανέλθει ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, να μειωθεί ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 100 ...

Να επανέλθει ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, να μειωθεί ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 100 ευρώ και να σταματήσει η χέρσωση ανά λίτρο με ΦΠΑ 23% ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Ανάπτυξης Νίκο Δένδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Στην επιστολή της η ΠΟΠΕΚ ζητά να επανέλθει ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά 1000 λίτρα και να μειωθεί ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 100 ευρώ, δηλαδή στα 570 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Επίσης, ζητά να σταματήσει άμεσα η ελληνική πρωτοτυπία να φορολογούμαι με φόρο τον φόρο, ήτοι να χρεώνουμε ανά λίτρο με ΦΠΑ 23% και τις ανά λίτρο φορολογικές επιβαρύνσεις σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα με 23% ΦΠΑ.

Στην επιστολή της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως η ανάκαμψη από την ύφεση, η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη έχουν ως «προαπαιτούμενο» την μείωση της φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα των ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή και ενεργειακά προϊόντα.

«Οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες με δηλώσεις τους, διαπιστώνουν και επιβεβαιώνουν την υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, αλλά μεταθέτουν την εξέταση του θέματος για το φθινόπωρο», σημειώνει επικριτικά.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση