GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγρίνιο: Λεηλάτησαν μνημείο οι «κυνηγοί» χαλκού

Πήγαν να προετοιμάσουν το μνημείο των θυμάτων της ναζιστικής κτηνωδίας για το ετήσιο μνημόσυνο που θα γινόταν σήμερα και το βρήκαν… ...


Πήγαν να προετοιμάσουν το μνημείο των θυμάτων της ναζιστικής κτηνωδίας για το ετήσιο μνημόσυνο που θα γινόταν σήμερα και το βρήκαν… λειψό εξαιτίας επιδρομής «κυνηγών» χαλκού, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλυβίων και ένας υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου.
Οι θρασύτατοι δράστες είχαν βεβηλώσει το μνημείο των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα το 1944 και είχαν αρπάξει τον μπρούτζινο βωμό που ήταν τοποθετημένος σε ειδικό βάθρο. Αμέσως ειδοποίησαν την Ασφάλεια, άνδρες της οποίας έκαναν αυτοψία στο χώρο και κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας που πήρε δακτυλικά αποτυπώματα.
Όπως διαπίστωσαν, οι βάνδαλοι είχαν κόψει με ειδικό εργαλείο τις βίδες από τη βάση του μνημείου και είχαν φορτώσει το βωμό σε κάποιο φορτηγό που έφεραν μαζί τους. Και ενώ έπρεπε να χρησιμοποίησαν γερανό για να τον μεταφέρουν, κανείς δεν τους πήρε είδηση.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση