GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο»

Το δημόσιο χρέος κρίνεται βιώσιμο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι αναμένει ότι πριν το 2017 θα είν...


Το δημόσιο χρέος κρίνεται βιώσιμο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι αναμένει ότι πριν το 2017 θα είναι κάτω από το 100%, ενώ το ΑΕΠ θα έχει καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2015, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2015- 2017 δεν έχουν σκοπό να υπονομεύσουν τη διόρθωση που έχει αρχίσει να καταγράφεται στην οικονομία, αλλά να τη βοηθήσουν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2014 θα είναι κάτω από το όριο του 3%, που θέτει η ΕΕ, ενώ η τρόικα αναμένει έλλειμμα 4,7% και το ΔΝΤ 4,4%. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι το υπουργείο αναμένει πλεονασματικό πρωτογενές ισοζύγιο για το 2014, της τάξης του 0,5%, και ως εκ τούτου, διόρθωση υπερβολικού ελλείμματος δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε καθορίσει το ECOFIN.
Επίσης, σημείωσε ότι «η ανεργία άρχισε να αποκλιμακώνεται» και το 2015 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 14,8%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση