GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση: Θα εφαρμοστούν οπωσδήποτε οι 100 δόσεις...

"Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτου...

"Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί".
Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο, ότι η τρόικα ζητεί να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Ειδικά δε για την τρόικα, το υπουργείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι: «η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης».
Το ζήτημα αναδείχθηκε μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου. Η νέα οικονομική εφημερίδα "Αγορά" φέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις». Σε αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι "με ένα e-mail 'φωτιά' προς το υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλείς της τρόικας στέλνουν δυο τελεσίγραφα στην κυβέρνηση ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων". Όπως προσθέτει η εφημερίδα, "οι εκπρόσωποι των δανειστών αξιώνουν από το οικονομικό επιτελείο"..."να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές" και " να μην προχωρήσει σε ρύθμιση για τις οφειλές των επιχειρήσεων προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία...".
Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή", υπό τον τίτλο "Βέτο της τρόικας στη ρύθμιση οφειλών", υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι, "θέμα απόσυρσης των ρυθμίσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία έθεσε, και μάλιστα γραπτώς, η τρόικα στην κυβέρνηση, διότι εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλα μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση