GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γραμμή προληπτικής πίστωσης και για τη Σερβία

Σε συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα τριετούς διάρκειας και ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προχώρη...


Σε συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα τριετούς διάρκειας και ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προχώρησε η σερβική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών Ντούσαν Βούγιοβιτς.
Ο κ. Βούγιοβιτς υπογράμμισε ότι το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, για την ενδυνάμωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων.
Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Βάσει αυτής, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα πρέπει να “συρρικνωθεί” σε επίπεδα που κυμαίνονται από 4% έως 4,25% του ΑΕΠ ή περίπου 1,3 – 1,4 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η υλοποίηση καθώς και η παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων θα διεξάγεται σε τριμηνιαία βάση, με καθορισμένα «εργαλεία» παρακολούθησης, που σχετίζονται με τη μακροοικονομική σταθερότητα και εκτέλεση των δημοσιονομικών μέτρων καθώς και αυτά που επέλεξε η σερβική κυβέρνηση και υλοποίησε με βάση με τις συμφωνίες με το ΔΝΤ.
Στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να οδηγηθεί η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση