GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομόφωνα αθώοι οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα...

Αθώοι με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κρίθηκαν την Δευτέρα οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν στην Αμυγ...



Αθώοι με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κρίθηκαν την Δευτέρα οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα στις 10 Αυγούστου 2013.

Η εισαγγελέας της έδρας, Αλεξάνδρα Κοσμά  στην αγόρευσή της έκανε λόγο για άπειρους αστυνομικούς, νεαρής ηλικίας, που μετρούσαν μόλις λίγες μέρες στην Αμυγδαλέζα και οι οποίοι δεν είχαν ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση για την αναγνώριση υπόπτων, όπως αναφέρει το in.gr.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι καταθέσεις τους, στις οποίες είχαν βασιστεί οι κατηγορίες κατά των μεταναστών, να χαρακτηριστούν ως «πεπλανημένες, ελαττωματικές και επισφαλείς» από την κ. Κοσμά.

Παρόλα αυτά, άγνωστο παραμένει αν θα συνεχιστεί η διοικητική κράτηση των μεταναστών σε κάποιο Κέντρο Κράτησης, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει με απόφαση από διευθυντικά κλιμάκια της αστυνομίας.

Μάλιστα, κάποιοι μετανάστες πριν την σύλληψή τους την ημέρα της εξέγερσης κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα για περισσότερους από 10 μήνες. Δηλαδή, μαζί με τους 15 μήνες προφυλάκισης ξεπερνούν τα δύο χρόνια, την στιγμή που το ανώτατο όριο διοικητικής κράτησης ορίζεται στους 18 μήνες και αυτό μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Όσον αφορά το αίτημα ορισμένων συνηγόρων για αποζημίωση των μεταναστών, λόγω της άδικης 15μηνης προφυλάκισής τους, αυτό απορρίφθηκε καθώς δεν έχει περάσει το όριο των δέκα ημερών για να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση.

Η εκ των συνηγόρων των εξεγερμένων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, Ευγενία Κουνιάκη, χαρακτηρίζει, με δηλώσεις της στο in.gr, ορθή και δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση των κατηγορουμένων.

Όσον αφορά την συνέχιση ή μη της διοικητικής κράτησης των μεταναστών τόνισε ότι «το δικαστήριο απεφάνθη επί του ποινικού και όχι επί του διοικητικού. Σχετικά με την αποζημίωσή τους ή όχι θα το μάθουμε μετά το πέρας των 10 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση