GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καθαρή» η Όπερα Θεσσαλονίκης, στο αρχείο η υπόθεση

Του Μάρκου Γεωργίου Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες στ...



Του Μάρκου Γεωργίου

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες στην Όπερα Θεσσαλονίκης. Από την έρευνα δεν προέκυψε ζημιά του ελληνικού δημοσίου από τη διαχείριση επιχορηγήσεων του υπουργείου Πολιτισμού προς την Όπερα.

Ο εισαγγελέας διαφοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος ενέκρινε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς, αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αναστασία Καλαϊτζή. Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά τη μηνυτήρια αναφορά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Ιωάννη Γιαννίτση για οικονομικές ατασθαλίες που τελέστηκαν στην Όπερα Θεσσαλονίκης, από τον Οκτώβριο 2008 έως Σεπτέμβριο 2010.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ κατέδειξε ότι η Όπερα Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ως αυτοτελές τμήμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2002 απέκτησε οικονομική αυτοτέλεια και δικαίωμα να λαμβάνει απευθείας επιχορηγήσεις, αλλά δεν διέθετε δικό της ΑΦΜ και χρησιμοποιούσε την ταμειακή υπηρεσία του ΚΘΒΕ, με το οποίο τελικά συγχωνεύτηκε το 2011.

Η όπερα έλαβε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 419.904 ευρώ, απ' το οποίο παρακρατήθηκε ποσό 97.669 από τη Δ' ΔΟΥ για οφειλές του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ .Το υπόλοιπο ποσό παρέμεινε αδιάθετο σε τραπεζικό λογαριασμό και μεταφέρθηκε στην απογραφή συγχώνευσης με το ΚΘΒΕ, μετά την κατάργηση της Όπερας Θεσσαλονίκης ως αυτοτελές τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση