GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτσιόγλου: Δεν θα δεχτούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της...


Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της ευρωπαϊκής κανονικότητας, όπως η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, αποστέλλει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως θα επιμείνει στη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ αφήνει ανοιχτή τη «θέση που μπορεί να έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Κανένα ορθολογικό επιχείρημα δεν υπάρχει που να δικαιολογεί την αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων», υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων η κ. Αχτσιόγλου, τονίζει ότι η επαναφορά τους αποτελεί «κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων και είναι μία θέση που εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι «δεν έχει τεθεί από τους δανειστές». Σημειώνει επίσης, ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επιτευχθεί ο στόχος του +0,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2016» και εκτιμά, πως ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ενεργοποιηθεί.

1 σχόλιο

  1. ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ
    Με νόμο Σαμαρά και Βενιζέλου ξεπούλησαν τις τράπεζες οι Συριζανέλ.

    Όντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε έναντι πινακίου φακής τις ελληνικές τράπεζες στα ξένα hedge funds, αποτέλεσμα της καταστροφικής 7μηνης διαπραγμάτευσης, των capital controls και του κλεισίματος των τραπεζών. Ωστόσο αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν έγινε εν κενώ και ας το θυμούνται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τον Ιούνιο του 2014 δημιούργησαν το νομοθετικό πλαίσιο προς τούτο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο περίφημο άρθρο 2 που καταψήφισε ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όλοι μπορούν να θυμηθούν τον πόλεμο που δέχθηκε από το ίδιο του το κόμμα και από τα ΜΜΕ γι αυτή του τη στάση, η οποία είχε συνδεθεί αφελώς με το σενάριο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τι είχε απαντήσει εκείνος σε συνέντευξή του στο Bloomberg εκείνη την εποχή, οι οποίες αν μη τι άλλο σήμερα τον δικαιώνουν:
    -Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε μαζί μας σήμερα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, υπήρξε μια σημαντική ψηφοφορία, εσείς ψηφίσατε αρνητικά σε ένα μέρος του, σε αυτό για τους κανόνες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ποια ήταν η αντίρρησή σας;

    ΓΑΠ: Ναι, ψήφισα αρνητικά στο θέμα αυτό. Ήταν ζήτημα αρχής, το ίδιο θα έκανα και πάλι αν κάτι τέτοιο ερχόταν ξανά στη Βουλή. Ο βασικός λόγος είναι ότι, αντιλαμβάνομαι πως σε πολύ δύσκολες περιστάσεις, ίσως χρειαστεί να ιδιωτικοποιήσουμε τράπεζες με κάποιες απώλειες για τον Έλληνα φορολογούμενο. Το να το κάνουμε όμως αυτό με νόμο, ώστε να είναι επίσημη, διαρκής, στο διηνεκές πολιτική, ειδικά όταν οι Έλληνες έχουμε θυσιάσει πολλά και ειδικότερα, ξανά και ξανά για διάσωση τραπεζών, είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική, λόγω αρχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση