GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατριωτικό μέτωπο στη Γαλλία για να μη βγει η Λεπέν πρόεδρος

Έπειτα από μια πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία γεμάτη ανατροπές, ο 39χρονος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωσε το 23,86% τω...


Έπειτα από μια πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία γεμάτη ανατροπές, ο 39χρονος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωσε το 23,86% των ψήφων στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ακολούθησε η Λεπέν με 21,43%, συγκεντρώνοντας δηλαδή σχεδόν 7 εκατομμύρια ψήφους, ένα ιστορικό ρεκόρ για το Εθνικό Μέτωπο.
Σήμερα ξεκίνησε η μάχη για τον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαϊου, μεταξύ του φιλοευρωπαίου Μακρόν και της ακροδεξιάς Λεπέν, και η πρώτη δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Μακρόν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας καθώς εμφανίζεται να επικρατεί με 61%, έναντι 39% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου.
Μέτωπο συντηρητικών και σοσιαλιστών υπέρ του Μακρόν 
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο χαμένος του πρώτου γύρου Φιγιόν αλλά και γενικά οι συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί, έφταιξαν το δικό τους... εθνικό μέτωπο και εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Μακρόν προεκιμένου να ηττηθεί η Λεπέν στον β' γύρο.
«Παραμένετε ενωμένοι» δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, «Θα πρέπει να επιλέξουμε αυτό που είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας. Το Εθνικό Μέτωπο, που ιδρύθηκε από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, είναι γνωστό για την βία και έλλειψη ανοχής. Το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμά του θα οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και σε αυτό το χάος θα πρέπει να προστεθεί και το χάος με την έξοδο από την Ευρώπη. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία. Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσουμε κατά της ακροδεξιάς, θα ψηφίσω επομένως για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους οπαδούς.
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.
Ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.
Αντίθετα, με εμφανή δυσαρέσκεια ο  Μελανσόν δήλωσε στους οπαδούς του ότι « το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν» αλλά δεν έδωσε γραμμή υπέρ υποψηφίου στον δεύτερο γύρo. «Όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα όταν θα γίνει επίσημα γνωστό, θα το σεβαστούμε. Αυτήν την ώρα όμως δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι περισσότερο και ο καθένας από εσάς ας αποφασίσει με τη συνείδησή του».
Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».
Βρυξέλλες και Βερολίνο εύχονται καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατά της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο», έγραψε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν.

1 σχόλιο

  1. εν είναι όλα ρόδινα στης {δημοκρατίες} δεν υπάρχουν ΠΙΑ αυτές πέθαναν.. στης ΕΛΙΤ ήθελα να πω...διαβάστε το ΓΙΑΤΊ..

    Η Σαουδική Αραβία εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών του ΟΗΕ, μετά από ΜΥΣΤΙΚΉ ψηφοφορία του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού... To Βασίλειο βρίσκεται, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2015, στην 134η θέση σε σύνολο 145 χωρών στον τομέα της ισότητας των φύλων και θεωρείται {ένα από τα πιο μισογυνιστικά καθεστώτα του κόσμου}..


    Το αρμόδιο Συμβούλιο του ΟΗΕ έπρεπε να εγκρίνει 4 χώρες από την Ασία για τις θέσεις της Επιτροπής υπέρ των Δικαιωμάτων των Γυναικών και εξέλεξε το Ιράκ, τη Νότια Κορέα, το Τουρκμενιστάν και τη Σαουδική Αραβία... Από αυτές, η τελευταία προκάλεσε σφοδρή αντίδραση ανθρωπισστικών οργανώσεων, καθώς οι νόμοι του Βασιλείου δεν παρέχουν ούτε στοιχειώδη δικαιώματα στις γυναίκες...

    Όλες οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πρέπει να έχουν έναν άντρα προστάτη που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό τους, ελέγχοντας τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση της μέχρι το θάνατο... Η Σαουδική Αραβία επίσης απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα, σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του UN Watch, Hillel Neuer... Το UN Watch είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών...

    To να εκλέγεις τη Σαουδική Αραβία για να προστατέψεις τα δικαιώματα των γυναικών είναι σα να κάνεις έναν εμπρηστή διοικητή της Πυροσβεστικής.. πρόσθεσε ο Neuer.

    Η Σαουδική Αραβία είναι διαχρονικός σύμμαχος δυτικών κρατών και κυρίως των ΗΠΑ... Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία έγινε ΜΥΣΤΙΚΆ (μετά από αίτημα των ΗΠΑ), υπολογίζεται και ότι 5 ευρωπαϊκά κράτη έδωσαν την ψήφο τους στο Βασίλειο της σκλαβιάς..

    Αυτά για να ξέρομε όταν λέμε λέξεις : ΕΚΛΟΓΕΣ--ΠΟΛΙΤΙΚΉ --ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ-- ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ-- ΦΑΣΙΣΜΌΣ--ΑΝΘΡΩΠΙΝΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ--ΙΣΌΤΗΤΑ κ.τ.λ... όλα αυτά είναι τρίχες και μάλιστα κατσαρές ... ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ...

    Atlast

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση