GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΣΡΑΗΛ! "ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ στο Ιράν αλλά χωρίς ευρύτερη ανάφλεξη..."

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η δεύτερη, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ, υπό τον Ισραη...


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η δεύτερη, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ, υπό τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι επιλογές που εξετάστηκαν, πέρα από άλλα σενάρια, αφορούσαν στο να υπάρξει όντως απάντηση στην επίθεση του Ιράν κατά Ισραηλινού εδάφους το Σαββατοκύριακο αλλά να μην προκληθεί ευρύτερη ανάφλεξη, και ταυτοχρόνως η απάντηση αυτή να είναι τέτοια που να μην απορριφθεί αμέσως από τις ΗΠΑ.

Επίσης υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των υπουργών άμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τον Ισραηλινό υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει απάντηση, ότι είναι μία ειλημμένη απόφαση.

Στο συμβούλιο της Κυριακής, Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι τα αντίποινα εναντίον του Ιράν δεν είναι επικείμενα, και ότι το Ισραήλ δεν θα ενεργήσει μόνο του, παρότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή στον Νετανιάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν.

Την Δευτέρα, το Ισραήλ αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση από τους συμμάχους του να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, και να αποφύγει την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, καθώς εξέταζε πώς να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη το Σαββατοκύριακο, που ήρθε ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Συρία την 1η Απριλίου, στην οποία σκοτώθηκαν δύο Ιρανοί στρατηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση