GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ για τις ανεμογεννήτριες από τον Δήμο Ορεστιάδας...

Ο Δήμος Ορεστιάδας με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, προχωράει νομικά το θέμα της εγκατάστασης αιολικού σταθμού στην περιοχή Μαύρη Πέτρα μ...


Ο Δήμος Ορεστιάδας με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, προχωράει νομικά το θέμα της εγκατάστασης αιολικού σταθμού στην περιοχή Μαύρη Πέτρα μεταξύ Πετρωτών και Πενταλόφου, στο δασικό οικοσύστημα του Τριγώνου.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος αγνόησε την Ιεραρχική Προσφυγή και δεν απάντησε (όπως όφειλε εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος) έτσι, ο Δήμος Ορεστιάδας έδωσε εντολή στη νομική του υπηρεσία να προσφύγει πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα ασκήσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας για το έργο “Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) “ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ” Ισχύος 45MW στη θέση “ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ” στο Δήμο Ορεστιάδας – Π.Ε. Έβρου“.

Αυτό αφορά μόνο στον παραπάνω Αιολικό Σταθμ. Υπενθυμίζουμε ότι έχει εκδοθεί άλλη μια απόφαση έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την περιοχή “Αετοκορφή”, ενώ πρόκειται και για τρίτη έγκριση το επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών στις 49 στο ίδιο δασικό σύμπλεγμα Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, το μοναδικό δάσος που έμεινε ανέπαφο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση