GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς τη σύζυγό του στο δείπνο προς τιμήν του Ομπάμα ο Τσίπρας

Τα θαλασσινά θα κυριαρχούν στο δείπνο που θα παραθέσει το Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Αρχικά, ...


Τα θαλασσινά θα κυριαρχούν στο δείπνο που θα παραθέσει το Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Αρχικά, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε μέσω… μυστικών υπηρεσιών τι φαγητό του αρέσει και εάν υπάρχουν κάποια φαγητά τα οποία δεν τρώει είτε επειδή δεν του αρέσουν, είτε επειδή έχει κάποια αλλεργία σε αυτά. Τους ενημέρωσαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό και τρώει τα πάντα.

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Έτσι λοιπόν, οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Σημειωτέον ότι η σφυρίδα θα έχει αγοραστεί την ίδια μέρα από την ψαραγορά του Ρέντη. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Υπολογίζεται ότι στο επίσημο δείπνο που θα αρχίσει στις 7.30 ακριβώς θα παρακαθήσουν περί τα 100 άτομα άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του. Κατά συνέπεια, η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, αλλά και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα είναι παρούσες στο δείπνο.

Στο τραπέζι θα προσκληθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Μιχαλολιάκου, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης και επιχειρηματίες. Άγνωστο παραμένει αν θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αν και πρόκειται για επίσημο δείπνο, οι γραβάτες θα είναι προαιρετικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση