GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ρωσία προκαλεί, "πετάει το γάντι" σε ΗΠΑ-Ισραήλ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Ανοικτή πρόκληση απευθύνει η Ρωσία σε ΗΠΑ και Ισραήλ, διαψεύδοντας τη νέα θεωρία των...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ανοικτή πρόκληση απευθύνει η Ρωσία σε ΗΠΑ και Ισραήλ, διαψεύδοντας τη νέα θεωρία των...
"ειδικών αναλυτών" και ΜΜΕ που τροφοδοτούν τη διεθνή κοινή γνώμη περί "δύο ιμπεριαλισμών": Η Χεμπολάχ θα παραμείνει στη Συρία!
Τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή κι ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου δεν επιτρέπουν οπισθοδρομήσεις, ειδικά μετά την ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων της στη Συρία. Άλλωστε σήμερα οι ΗΠΑ βρίσκονται στη χειρότερη θέση από την πρόσφατη δημιουργία του τρόπος του λέγειν αμερικάνικου "έθνους". Η στρατιωτική υπεροπλία είναι πλέον μακρινό όνειρο για την πάλαι ποτέ υπερδύναμη.
Φυσικά δεν μιλάμε για τη μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη ΕΣΣΔ, αλλά λαμβάνουμε υπόψη πως λαοί που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό βρίσκουν στη Ρωσία -με αμοιβαία οφέλη- μια συμπαράσταση και φυσικά η Ρωσία καταλαμβάνει με ραγδαίους ρυθμούς προνομιακούς οικονομικούς χώρους της βαριά άρρωστης Αμερικής.
Σήμερα στην περιοχή οι μοναδικοί σταθεροί σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι το Ισραήλ, η Ελλάδα της "πρώτη φορά αριστερά" και τα σιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα υπό την επιρροή της σκοταδιστικής μοναρχίας της Σαουδικής Αραβίας. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, παραμένοντας στο ΝΑΤΟ και κάτω από την αμερικάνικη επίβλεψη, προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τον οικονομικό στραγγαλισμό που τους έχουν υποχρεώσει σε δυσβάχτατα μέτρα για την οικονομία τους: εμπάργκο σε Ρωσία, Ιράν, Συρία, Λατινική Αμερική... Ακόμη κι η Τουρκία κινείται δραστήρια σε μια άλλη κατεύθιυνση, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν η πύλη εισόδου και υποστήριξης των τρομοκρατών που είχαν διεισδύσει στη Συρία...
Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ κι ακολουθεί η Σαουδική Αραβία μαζί με τα φιλοσιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα των κρατιδίων-δορυφόρων της, πιέζουν με κάθε τρόπο και μέσο για την απόσυρση της οργάνωσης Χεζμπολάχ από τη Συρία, όπου βρίσκεται μετά από αίτημα για βοήθεια από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς με δηλώσεις του νεοναζί Νετανιάχου απειλεί και με επέμβαση στο Λίβανο.

Ο Alexander Zasypkin, πρέσβης της Ρωσίας στο Λίβανο, προειδοποίσε ότι «Η Χεζμπολάχ δεν φεύγει από τη Συρία»!
Ο τρομοκρατημένος Νετανιάχου κι ο Σαουδάραβας δικτάτορας που έχει φυλακίσει σχεδόν όλους τους εμίρηδες του "βασιλείου" του, ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας ("έμπειρος" μιας και δολοφόνησε τον πατέρα του και τους διαδόχους που προηγούνταν για το θρόνο, ώστε να γίνει ο ίδιος μονάρχης) θα πρέπει να βρίσκονται σε νευρική κρίση, αλλά και να αισθάνονται την ανάσα της ανατροπής τους.
Ο Ρώσος πρέσβης Alexander Zasypkin, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε ότι αφορά τη ρωσική παρουσία και το ρόλο της στη Μέση Ανατολή: «Αυτοί που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ με όλα τα μέσα, τώρα επιζητούν την πλήρη αποχώρηση της Χεζμπολάχ από τη Συρία κι αυτό είναι απαράδεκτο...
Η συμμετοχή των Μαχητών του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης του Λιβάνου [Χεζμπολάχ], των στρατιωτικών Συμβούλων του Ιράν και των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων στη σύγκρουση της Συρίας ήταν αναγκαία όταν ορισμένες χώρες της περιοχής κι άλλα κράτη [σαφώς ενοεί τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ] διοχέτευαν τρομοκράτες κι υποστήριξαν τις ένοπλες ομάδες που ήθελαν ν' ανατρέψουν τη Συριακή κυβέρνηση...».
Αναφορικά με την άμεση εμπλοκή χωρών της Μέσης Ανατολής εναντίον της Συρίας (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ, αλλά και Τουρκίας) ο  Ρώσος πρέσβης Alexander Zasypkin θύμισε: «Η Μόσχα από την έναρξη της Συριακής κρίσης στάθηκε αντίθετη σε κάθε ξένη παρέμβαση καθόσον επιβάρυνε την κατάσταση, όπως συνέβη στο Ιράκ και τη Λιβύη» (πηγή: "hispantv")
Το μήνυμα της Ρωσίας είναι απόλυτα σαφές: ξεχάστε τον δήθεν "εκδημοκρατισμό" της Συρίας... η "αραβική άνοιξη made in USA" έλαβε τέλος!
Το Ρωσικό μήνυμα έχει κι άλλους αποδέκτες:
Τους Τσέτες, γνωστοί σήμερα ως Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών που μαζί με αμερικάνικες δυνάμεις κατέχουν κυρίαρχα Συριακά εδάφη...
Την Τουρκία που ναι μεν έκανε στροφή 180 μοιρών στη σχέση της με τους μισθοφόρους φονιάδες τζιχαντιστές και τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία, αλλά και το αγκάθι στο υπογάστριο της: Αντιόχεια!
Οι Γάλλοι παραδίδουν στην Τουρκία την επαρχία Αντιοχείας και ο τουρκικός στρατός με τον συνταγματάρχη Şükrü Kanatlı εισέρχεται στην  Αλεξανδρέττα (5 Ιούλη 1938)

Συριακά εδάφη που της παραχώρησαν οι Γάλλοι αποικιοκράτες ως "κτήτορες της Συρίας" το 1938. Η Αλεξανδρέττα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πόλη της επαρχίας της Αντιόχειας στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου με περίπου 200.000 κατοίκους, στην τεράστια πλειοψηφία τους Άραβες, αλλά και Αρμενική παρουσία.
Ιστορική έδρα του τιμημένου Πατριαρχείου Αντιοχείας, που μετά την τουρκική υφαρπαγή ελέω Γάλλων αποικιοκρατών, έχει μετακομίσει στη Δαμασκό.
Απραγματοποίητο όνειρο οι "προσκλήσεις", ακόμη και "παρακλήσεις" του Ερντογάν να επιστρέψει το Πατριαρχείο Αντιοχείας στο φυσικό του χώρο. Πιέσεις και από όλους τους μνημονιακούς υπουργούς των Εξωτερικών (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς... σε μια μοναδική ταύτιση κι "ομοψυχία"), αλλά κι από τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο.
Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία): "Έχει μεγάλη Τιμή αυτή η Σημαία για τη Σοσιαλιστική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας"!  Για τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις της Ελλάδος τι τιμή κι αξία έχει;
Γι' αυτή τη σημαία δεν υψώθηκε ΚΑΜΙΑ αλληλεγγύη στα πέντε χρόνια σκληρής ιμπεριαλιστικής επίθεσης από τους εξοπλισμένους από τη δύση δολοφόνους της "αραβικής άνοιξης"...
Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας, με έδρα την Αδούλωτη κι Αδέσποτο Δαμασκό παραμένει ανυπότακτο: Επιστροφή στην Αντιόχεια όταν Λευτερωθεί! Κι αυτό το πληρώνει με απαξίωση από το Φανάρι και την Αθήνα. Σε λίγο (έναρξη... Μάρτης 2011) μπαίνουμε στον 8ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και δεν υπήρξε ούτε μία, έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας κι όχι υποστήριξης στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξους της Συρίας, από τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο.
Τουναντίον "ξόδευσαν" και ξοδεύουν τις δυνάμεις τους (βέβαια με το αζημίωτο από τα κονδύλια της ΕΕ) για τους παράνομους μετανάστες και "πρόσφυγες"...
Σ' αυτό τους το "φιλανθρωπικό έργο", ας μας επιτραπεί και κερδοφόρο για την "οικονομία" (για τους Ελληνορθόδοξους όχι μόνον δεν υπάρχει "φιλανθρωπία", αλλά ούτε μια λέξη για το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας)  έχουν μάλιστα μαζί τους συμπαραστάτη τον ηγέτη του παπισμού (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!). Καθόλου τυχαίο ή συμπτωματικό πως η εκκλησία δεν έχει υψώσει φωνή αντίστασης στα μνημόνια και την εξαθλίωση του λαού μας.

Σ' αυτό τον αγώνα του Συριακού λαού που έχει προσφέρει περισσότερους από 250.000 μάρτυρες για την υπεράσπιση της Πατρίδας, στο βωμό της Εθνικής του Ανεξαρτησίας και τη στάση της ευρωπαϊκής κοσμοπολίτικης "αριστεράς" σταθερά υπέρ της "αραβικής άνοιξης made in USA", τα δήθεν "ανθρώπινα δικαιώματα" των δολοφόνων τζιχαντιστών, τα "ανοικτά σύνορα" κι εσχάτως ένα τμήμα των "δύο ιμπεριαλισμών", η απάντηση έρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας (εκείνο το αδελφό κόμμα του ελληνικού ΚΚΕ), με 75 χρόνια ιστορίας κι αγώνων στο δρόμο της Οκτωβριανής Επανάστασης και που σήμερα συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ.
Αυτές τις ημέρες μια κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Συρίας βρέθηκε στη Μόσχα και συνεδρίασε με την Επιτροπή Φιλίας των κοινοβουλίων Συρίας-Ρωσίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας Αμάρ Μπαγκντάς, επισήμανε: "Η νίκη εναντίον της τρομοκρατίας έχει επιτευχθεί χάρη στη ρωσική υποστήριξη, όμως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη Συρία, της οποίας εδάφη βρίσκονται αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις κατοχής, αλλά και σιωνιστική κατοχή [βλέπε Γκολάν]. Το κύριο καθήκον μας για να διατηρηθεί η ανεξαρτησία κι η ενότητα της Συρίας είναι η υπεράσπιση της κυριαρχίας της".
Οι κομμουνιστές της Συρίας γνωρίζουν πολύ καλά, πολεμώντας 7 χρόνια στην πρώτη γραμμή τους λακέδες των ιμπεριαλιστών πως σοσιαλισμός χωρίς Πατρίδα, είναι κούφια λόγια. Είναι συνεπώς γελοίο να μην σέβεσαι αυτούς που 75 χρόνια παλεύουν στη Συρία, που στην πρώτη γραμμή αγωνίστηκαν εναντίον της Γαλλικής αποικιοκρατίας και σήμερα της "αραβικής άνοιξης made in USA". Τα περί "δύο ιμπεριαλισμών" είναι αφηγήματα των σαλονάτων της υποταγμένης "δικαιωματικής αριστεράς". Δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους ναι, αλλά δικαιώματα στο λαό της Συρίας ν' αποφασίζει ο ίδιος το μέλλον του ΟΧΙ!
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας παραδίδει μαθήματα μαρξισμού στους "Radical chic"
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν κι ο καθένας μπορεί αβίαστα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η αριστερά της Συρίας έκανε το δικό της πατριωτικό καθήκον, γιατί όπως τονίζουν οι Σύροι κομμουνιστές "χωρίς πατρίδα που θα οικοδομήσουμε σοσιαλισμό;": Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!
 
Περισός, Ιούνης 2017: Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας Αμάρ Μπαγκντάς.


Σήμερα λοιπόν αναρωτιόμαστε... Τι θέλει και πού το πάει το ΚΚΕ;


Θα επαναλάβουμε:

"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία".


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση