GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Δαμασκό μοιράζουν γλυκά & στο Ισραήλ περνούν τις νύχτες στα καταφύγια...

Η απάντηση της Δαμασκού έστειλε τους ισραηλινούς να περάσουν το υπόλοιπο της νύχτας στα...

Η απάντηση της Δαμασκού έστειλε τους ισραηλινούς να περάσουν το υπόλοιπο της νύχτας στα...
καταφύγια...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Το κακό πληρώνεται με κακό...

Η προκλητικότητα του σιωνιστικού κατοχικού καθεστώτος ερμηνεύεται ως ύστατη προσπάθεια διατήρησης των κατεχομένων Συριακών εδαφών στα υψίπεδα του Γκολάν.
Σήμερα τα ξημερώματα (05:30) το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της Δαμασκού, στην περιοχή Al-Kiswa, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα μιας κι αποτελούν πλέον υπόθεση ρουτίνας για τους Συριακούς S-200.
Αστραπιαία η απάντηση της Δαμασκού και μη αναμενόμενη.
Συστοιχίες πυραύλων εξαπολύθηκαν εναντίον στρατιωτικών θέσεων των σιωνιστών στο κατεχόμενο Γκολάν που έπληξαν τους εξής συγκεκριμένους στόχους:
  • Γενικό Αρχηγείο των μονάδων 99000
  • Τεχνικές υπηρεσίες διασποράς
  • Αρχηγείο ηλεκτρονικού πολέμου
  • Σταθμό Επικοινωνιών
  • Αεροδρόμιο
  • Γενικό αρχηγείο μονάδας Hatmar 880
  • Παρατηρητήριο στο όρος Ερμών.
Κι οι ισραηλινοί μετά από πολλά χρόνια πέρασαν τη νύχτα στα καταφύγια, όπου θα είναι πλέον η προσωρινή τους κατοικία.

Σύμφωνα με ισραηλινές δημοσιογραφικές πήγες και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν οι ισραηλινοί έζησαν μια κόλαση στις αποκλειστικά στρατιωτικές μονάδες που κτύπησαν οι πύραυλοι της Συρίας.
Σύμφωνα με την ισραηλινή "The Times of Israel" 40 με 50 πύραυλοι έπληξαν το κατεχόμενο Γκολάν.
Η κατάρριψη τριών (3) ισραηλινών αεροσκαφών, ανεπιβεβαίωτο ακόμη αν επρόκειτο για μη επανδρωμένα drone αποδεικνύει πως σήμερα το Ισραήλ είναι πλέον στα πρόθυρα νευρικής κρίσης για την αποκάλυψη της ανικανότητας να υπερασπίσει αυτό που θεωρούν εθνικό τους χώρο.
Στη Δαμασκό και σ' όλη της Συρία έγινε πλέον μόδα η γιορτή και μοιράζονται κεράσματα για την άμεση απάντηση της Συρίας στο σιωνιστικό καθεστώς, καθώς ένα μόνον σύνθημα: Θάνατος στο Ισραήλ, Λευτεριά στο Γκολάν!

Εκείνο που πλέον ανησυχεί ιδιαιτέρως το ισραηλινό κατοχικό καθεστώς είναι η δήλωση της Παλαιστινιακής οργάνωσης Αντίστασης Islamic Jihad Movement”, μέσω του εκπροσώπου τύπου, ο οποίος επαινεί την απάντηση της Συρίας και τονίζει πως "η ισραηλινή επιθετικότητα, το χέρι που σπέρνει βόμβες στη Συρία και το Λίβανο πρέπει να κοπεί".
Κι η ανησυχία οφείλεται στο γεγονός πως τώρα μόνον η δεξιά πτέρυγα της ιστορικής Φατάχ παραμένει σε "διάλογο συνεργασίας" με το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς.
Παρότι η αγάπη κι αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό "αυτολογοκρίνει" όλους, ίσως πρέπει να ειπωθεί η πραγματικότητα.
Ουσιαστικά διαλύθηκε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που εξέφραζε ΟΛΟΥΣ τους Παλαιστίνιους της διασποράς. Η επιμονή του Αμπάς να συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο της οργάνωσης στην κατεχόμενη Ραμάλα. Η πρόσκληση στα μέλη του συμβουλίου με διαβεβαίωση πως οι ισραηλινοί του έχουν υποσχεθεί πως τα καταζητούμενα ως τρομοκράτες μέλη του συμβουλίου θα περνούσαν τον έλεγχο των ισραηλινών και θα τους επέτρεπαν μετά τη λήξη του συμβουλίου να αποχωρήσουν, δεν έπεισε κανέναν. Καμία οργάνωση της Παλαιστινιακής Αντίστασης δεν συμμετείχε κι ούτε καν τα ιστορικά στελέχη της Φατάχ που ζουν καταζητούμενοι σε διάφορες χώρες.
Η Χαμάς, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, το Δημοκρατικό Μέτωπο, η Τζιχάντ... δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση φάρσα. Στη Γάζα η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει πληρώσει εδώ και τρεις μήνες τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της Φατάχ με επίσημη αιτιολογία ένα τεχνικό πρόβλημα που χρονίζει. Η αλήθεια είναι πως απαιτεί να λήξουν τις κινητοποιήσεις στην Γάζα, λες και είναι εύκολη υπόθεση για ένα λαό που υποφέρει. Στο σιωνιστικό "Αραβικό Σύνδεσμό" ο Αμπάς συνεχίζει να συμμετέχει και να χειροκροτεί τον δικτάτορα Σαούδ που καλεί σε πόλεμο εναντίον του Ιράν, της Συρίας και της Χεζμπολάχ... κι οι τελευταίες εκλογές στην Παλαιστίνη έγιναν το μακρινό 2006.
Όλα έχουν όρια και η αλήθεια είναι επαναστατική, όσο κι αν πονάει.
Σε λίγες ημέρες τα 70 χρόνια από την Ημέρα της Νάκμπα (καταστροφή της Παλαιστίνης το 1948) κι ας ελπίσουμε να μην επέλθει "αμνησία", να μην αρχίσουν να μετράνε ορισμένοι στην Παλαιστίνη από το 1967.
Σχετικά με την Παλαιστίνη:
* Ανθρώπινη ασπίδα ΜΕΣΑ στη Γάζα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών 1
* Ανθρώπινη ασπίδα ΜΕΣΑ στη Γάζα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών 2
* Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!
* Όταν η Παλαιστινιακή Επανάσταση είχε Ηγέτες...
* Σάμπρα & Σατίλα... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
* 15 Μάη 1948... H μεγαλύτερη κλοπή στην παγκόσμια ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση