GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού... Λαγκάρντ και Βαρουφάκης απειλούν την Ιταλία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Τ ο πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να...
συναντήσει,
είναι αυτό του σημερινού αποκλειστικού μαχητικού αντιφασίστα
που χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που δεν ταυτίζονται μαζί του
Leonardo Sciascia

Σε τεράστιο κίνδυνο η "δημοκρατία", οι αξίες της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", από την κυβέρνηση που επέλεξε με την ψήφο του ο ιταλικός λαός στις 4 Μάρτη 2018. Μια κυβέρνηση που μετά από περισσότερα από 30 χρόνια είναι η μόνη που διαθέτει κοινοβουλευτική, αλλά κυρίως απόλυτη εκλογική πλειοψηφία, όπως επιτάσσουν οι κανόνες κι οι δυτικές αξίες στις αστικές δημοκρατίες.
Καλά κρατεί ο «αντιφασιστικός» αγώνας σε πλήρη ενότητα όλων των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πολιτικών -και μη πολιτικών- δυνάμεων απέναντι στην "άτακτη" Ιταλία που δεν σέβεται τη "δημοκρατία".
Είχε απόλυτο δίκιο ο γνωστός μπεκρούλιακας, ο Μεσίτης (broker) του υπερεθνικού κεφαλαίου κύριος Jean-Claude Juncker, ο οποίος το είχε πει με τον πιο σαφή τρόπο: "Οι λαοί της Ευρώπης έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ψηφίζουν και να επιλέγουν όποιες κυβερνήσεις επιθυμούν, αριστερές ή δεξιές, αλλά αυτές οι κυβερνήσεις θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Χθες η κυρία Lagarde με Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πήρε τη σκυτάλη: «Η ιταλική κυβέρνηση να μην ακουμπήσει το Νόμο Fornero [συνταξιοδοτικό, όπως επακριβώς αυτό που μετέπειτα εισήγαγε στην Ελλάδα ο κύριος Κατρούγκαλος] και το Jobs Act του Renzi [εργασιακές σχέσεις, ευέλικτη εργασία, διατάξεις υπέρ των βιομηχάνων, προσλήψεις παράνομων μεταναστών με δικαιολογία την ενσωμάτωση, αλλά μισθούς Μπαγκλαντές...]».
Το ΔΝΤ δεν αφήνει περιθώρια στην Έκθεση του: «Η Ιταλία οφείλει να διατηρήσει σε ισχύ το νόμο Fornero [συνταξιοδοτικό] και το Jobs Act. Η Ιταλία είναι αναγκαίο να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας και πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα, όπως την απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ώστε να υπάρξει ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα της εργασίας σε επίπεδο επιχείρησης.
Οι χώρες της ζώνης του ευρώ με περιορισμούς στους προϋπολογισμούς, όπως η Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο ανάπτυξης και νομισματικών πολιτικών για να οικοδομήσουν πλεονάσματα ασφαλείας και να ελαφρύνουν τις τραπεζικές πιέσεις που συνδέονται με το δημόσιο χρέος.
Αναμένεται αύξηση κατά 1,2% το 2018 και στη συνέχεια να επιβραδυνθεί, με αύξηση μόνο κατά 1%, το 2019.
Είναι σημαντικό ν' ακολουθηθούν οι κανόνες της Ε.Ε. για να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη».
Έτσι όχι μόνον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβάλλει στην ιταλική κυβέρνηση τι ακριβώς πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει να κάνει, τώρα και με τη συνδρομή του ΔΝΤ.
Ώρες, όχι ημέρες ή εβδομάδες, που θα δείξουν κι αποδείξουν αν η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να μην γίνει Ελλάδα -όπως συχνά πυκνά διακηρύσσει-, ή να διαψευστεί πως πρέπει να γονατίσει μπροστά στο 4ο Ράιχ ακολουθώντας στις επιλογές της τον κύριο Τσίπρα.
Το ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό -"αριστερό" και δεξιό-, αλλά και τα ΜΜΕ πιέζουν κι απειλούν χωρίς ηθικούς φραγμούς την Ιταλία. Μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές η αντίσταση της Ιταλίας θα είναι εφιάλτης για την ευρωπαϊκή "προοδευτική" πολιτική των δύο πόλων που συνδιαχειρίζονται κι εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας: "προοδευτικές δυνάμεις" της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.
Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα θέσουν αμείλικτα το ερώτημα: Η Ιταλία μπόρεσε να βγει από τη φυλακή της λιτότητας, εμείς γιατί όχι;
Αυτό θα σήμαινε την απώλεια της "δημοκρατικής" συντριπτικής πλειοψηφίας "αριστεράς" και δεξιάς στα ευρωπαϊκά όργανα, που διατηρούν από ίδρυση της Ε.Ε.
Χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97.8  και την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου, φιλοξενήθηκε η κυρία Μαρία Δεναξά , ανταποκρίτρια του σταθμού στο Παρίσι.
Δύο από τους καλούς και προοδευτικούς δημοσιογράφους στα ελληνικά ΜΜΕ, μαζί σχολίασαν το "φασιστικό μέτωπο στην Ευρώπη", με αφορμή τη συνάντηση της Λε Πεν με τον Σαλβίνι στη Ρώμη.
Εκεί τα "είδαμε όλα"!
Απορούσαν οι προοδευτικοί δημοσιογράφοι πως "Δεν έχει υπάρξει μια Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. με θέμα την αντιμετώπιση της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη"... μεταξύ άλλων.
Ειλικρινά ακατανόητο... καλούμε τους δεσμοφύλακες των λαών, το σύγχρονο φασισμό, τους Μεσίτες (brokers) του υπερεθνικού κεφαλαίου να υπερασπίσουν την Ευρώπη των μονοπωλίων από την "ακροδεξιά";
Νομίζουν οι καλοί δημοσιογράφοι -χθες ξεπέρασαν κι αυτό το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε αθλιότητα- ότι με λίγες πινελιές "αντικαπιταλισμού" στη δημοσιογραφική τους καριέρα μπορούν να τους προσδώσουν ρόλο "ισαποστάκηδων";
Το 2018 δεν είναι η δεκαετία του '20 με την άνοδο του φασισμού στην Ιταλία. Τότε το κεφάλαιο, σ' εκείνες τις συνθήκες επέβαλαν το φασισμό στην Ιταλία και το ναζισμό στη Γερμανία.
Σήμερα το κεφάλαιο δεν χρήζει καμίας ανάγκης φασισμού, ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Σήμερα το κεφάλαιο ελέγχει τις εθνικές οικονομίες, το τραπεζικό σύστημα, τις χρηματοπιστωτικές εγκληματικές εταιρίες που ανεβοκατεβάζουν τα κρατικά ομόλογα (σπρεντ - spread), καταστρέφουν χώρες και οικονομίες και κυρίως τυπώνουν απλό χαρτί που το πλασάρουν με τόκο στα κράτη μέλη της Ε.Ε. ως νόμισμα.
Προσφάτως, δυστυχώς κι η καθεστηκυία "αριστερά" ενσωματώθηκε και συνέπραξε με το διευθυντήριο: ΚΚΕ-Συριζα «ήλθαν εἰς ἀῤῥαβῶνα κοινωνίαν» με κουμπάρους τα... «ανοικτά σύνορα»;
«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι...
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»

Για την ώρα μετά το Νέο "φασιστικό-ρατσιστικό" παραλήρημα του Salvini η πρώτη πτήση τσάρτερ με 40 "δευτερεύοντες" μετανάστες, άχρηστους για τη γερμανική οικονομία κι ανάπτυξη. Οι 40 σκλάβοι αναμένονταν στο αεροδρόμιο Fiumicino δεν πάνε Ιταλία, αλλά στη χώρα που συμφώνησε με χρηματική επιχορήγηση να γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών, ώστε να επιλέγουν φθηνό"κρέας" οι κρεατομηχανές των "πολιτισμένων".

Ο Matteo Salvini έχασε τον ύπνο του, δεν μπορεί πλέον να κοιμηθεί!
Δεν αρκούσε η επίθεση στον ιταλικό λαό και την κυβέρνηση που επέλεξε με λαϊκή συντριπτική ψήφο από την Ε.Ε., το Βατικανό, τον Σύνδεσμο Ιταλών Βιομηχάνων, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (η φετινή Μέγα Σύνοδος έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας με επίσημη Ημερήσια Διάταξη "Αντιμετώπιση των Εθνικισμών"), την ιταλική "αριστερά" και δεξιά, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τις "αριστερές" και δεξιές κυβερνήσεις των χωρών μελών της "δημοκρατικής Ε.Ε.... τώρα ένας τεράστιος "πονοκέφαλος" από την παρέμβαση του κυρίου Βαρουφάκη: «Απειλή» Βαρουφάκη στον Σαλβίνι: Θα με βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου!
"Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών και «ισχυρό άνδρα» της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης [με ένα Ν] Βαρουφάκης... μας ενημερώνει "Το ποντίκι" για την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό.
Μετά από αυτή την "απάντηση", που σίγουρα απασχόλησε πάρα πολύ τον Matteo Salvini, σε σημείο που τώρα πλέον δεν μπορεί καθόλου να κοιμηθεί. Αυτό είναι δεδομένο όταν σε καθημερινή πάγια κυβερνητική διαδικασία ο Σαλβίνι ενημερώνεται συνεχώς για το τι γράφει ο Βαρουφάκης στο facebook.

Ώρες μετράει πλέον η έκβαση της σύγκρουσης μεταξύ "λαϊκιστών" - "τραπεζιστών", της ιταλικής κυβέρνησης με το διευθυντήριο.
Θα μπορέσουν να μην ακολουθήσουν το "σύνδρομο Τσίπρα" ή θα υποταχθούν;
Κάθε απάντηση οφείλει την αναμονή, αλλά κυρίως να λάβει υπόψη της πως σε ποσοστά που ξεπερνούν το 70% ο ιταλικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση που επέλεξε.
Δείγμα που σήμερα συναντάει την οργή του ιταλικού λαού η στάση του 44χρονου προέδρου της ιταλικής βουλής Roberto Fico, του Κινήματος 5 αστέρων, ο οποίος συναντήθηκε με τον Juncker, χαριεντιζόμενος... και:
- Βάπτισε τους παράνομους μετανάστες "ανθρώπινους ΠΟΡΟΥΣ"...
- Δεν μίλησε για τον Σόρος και πως έπληξε δολοφονικά την λιρέτα...
- Δεν είπε ούτε μία λέξη για την πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. που φτωχοποίησε τον ιταλικό λαό και περιορίζει την εθνική κυριαρχία της Ιταλίας...
"Παραστράτημα" ή ένα πραξικόπημα με αποστασίες, όπως περιέγραψε ο μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro: Έτοιμο ευρωπαϊκό πραξικόπημα για την Ιταλία!


"Σκάσε Ευρώπη"
Οψόμεθα... «κοντός ψαλμός αλληλούια»... 
In bocca al lupo Italia!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση