GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο "φασιστικό-ρατσιστικό" παραλήρημα του Salvini!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Ένα νέο " ξενοφοβικό, ρατσιστικό, φασιστικό " παραλήρημα του αντιπροέδρου της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ένα νέο "ξενοφοβικό, ρατσιστικό, φασιστικό" παραλήρημα του αντιπροέδρου της...
ιταλικής κυβέρνησης κι υπουργού των Εσωτερικών Matteo Salvini;
«Αν κάποιος, στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, σκέφτεται να αδειάσει στην Ιταλία δεκάδες μεταναστών με πτήσεις τσάρτερ χωρίς εξουσιοδότηση, να γνωρίζει πως δεν θα υπάρχει κανένα ιταλικό αεροδρόμιο διαθέσιμο: έχει αποφασιστεί. Είναι ήδη δεδομένο: Κλείνουμε τα αεροδρόμια όπως κλείσαμε τα λιμάνια»... δήλωσε πριν λίγες ώρες ο "ακροδεξιός, ρατσιστής, ξενόφοβος" Matteo Salvini.
Για ακόμη μία φορά ο "ακροδεξιός" Matteo Salvini τίθεται απέναντι κι ενάντιος στους μετανάστες, αλλά αυτή τη φορά σ' αυτούς που στέλνει πακέτο η καγκελάριος Μέρκελ. 
Χείρα βοήθειας προς τη Μέρκελ έχουν δώσει μόνον η Ελλάδα κι η Ισπανία, που αποδέχθηκαν να δεχθούν μετανάστες από τη Γερμανία, ώστε να πάψει η ανυπόφορη πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Μέρκελ και από την διάσπαση του "αριστερού" κόμματος Die Linke που τάσσεται εναντίον της "μεταναστευτικής πολιτικής" κι ενόψη των ευρωεκλογών του Μάη 2018, που προβλέπεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η βαριά ήττα της "κεντροαριστεράς" και "κεντροδεξιάς" που διαχρονικά κυριαρχούν στην Ε.Ε. διαμοιράζοντας τις εξουσίες.
Όμως, παραμένει σοβαρό το πρόβλημα της Μέρκελ αναφορικά με τους ανειδίκευτους μετανάστες, ή εκείνους που δεν εξυπηρετούν την αγορά εργασία των Γερμανών βιομηχάνων: οι λεγόμενοι "δευτερεύοντες" μετανάστες (secondari).
Αυτοί οι άχρηστοι δούλοι για το κεφάλαιο των "αναπτυγμένων και πολιτισμένων" Ευρωπαίων θα αποθηκεύονται κυρίως στην Ελλάδα και την Ισπανία που ήταν οι μοναδικές χώρες που συμφώνησαν με την καγκελάριο Μέρκελ για τις λεγόμενες συμβατικά επαναπροωθήσεις.
Δυστυχώς για την καγκελάριο Μέρκελ μόνον η συμφωνία με την Ελλάδα προχωράει χωρίς δυσκολία.
Ας θυμηθούμε, 4 Ιούλη 2018: "Συμφωνίες για το προσφυγικό, αντίστοιχες με της Ελλάδας, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ,  θα επιδιώξει το Βερολίνο και με άλλες χώρες  -  Ξεκαθάρισε ότι μέχρι 48 ώρες θα διαρκεί η παραμονή των αιτούντων άσυλο προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας. Στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας για το προσφυγικό αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι αντίστοιχες συμφωνίες θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, με τον υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, να έχει αναλάβει τις σχετικές διαπραγματεύσεις".
Την Πέμπτη 11 Οκτώβρη αναμένεται στην Ιταλία η πρώτη πτήση τσάρτερ με 40 "δευτερεύοντες" μετανάστες, άχρηστους για τη γερμανική οικονομία κι ανάπτυξη. Οι 40 σκλάβοι αναμένονται στο αεροδρόμιο Fiumicinoκι ήδη ο "φασίστας" αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης κι υπουργός των Εσωτερικών Matteo Salvini, με τη δήλωσή του μπήκε στο στόχαστρο τους διεθνούς "αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού" κινήματος, αλλά και των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", τις οργανώσεις δουλέμπορων των ΜΚΟ της "φιλανθρωπίας".
Θα υπάρξει ένας "συμβιβασμός" μεταξύ Ιταλίας - Γερμανίας, με κάποια ανταλλάγματα σε σχέση με την επίθεση των αγορών εναντίον της Ιταλίας;
Όλα είναι ρευστά...
Στο μεταξύ συνεχίζεται και κλιμακώνεται η επίθεση εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης από τους "θεσμούς" και τις "αγορές", αλλά κι από την ενωμένη αντιπολίτευση "αριστεράς" και δεξιάς: Πρόκειται για εθνικοκυριαρχική, λαϊκιστική κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ιταλία έξω από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια".


Σ' όποιον μας κατηγορεί για εθνικοκυριαρχισμό και λαϊκισμό, απαντώ:
Κυριαρχία και Λαός βρίσκονται το άρθρο Νο 1 του Ιταλικού Συντάγματος... επισημαίνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας καθηγητής Conte
Σχετικά:
* Μετωπική επίθεση της τρόικας εναντίον της Ιταλίας...
** Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι κι οι σύντροφοι της μαρμελάδας...
***  Η "αριστερά" της Ιταλίας βγήκε πλατεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση