GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη... Ιταλία!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Επισημαίναμε χθες πως " Όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Επισημαίναμε χθες πως "Όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη...
γειτονική Ιταλία μας δείχνουν πως σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απορρίψει τον Προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης και θα δώσει προθεσμία τριών εβδομάδων ώστε να διορθωθεί (...)... Σήμερα η E.E. θα απορρίψει τον Προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης... κι έτσι ακριβώς συνέβη.
Η Γεωργία Γκαρδαλίνου το είχε επίσης επισημάνει με πλήρη σαφήνεια: Πάρτε θέσεις: Η μάχη άρχισε!
Δεν πρόκειται για "προφητείες" ή τεράστιες "πολιτικοοικονομικές" αναλύσεις, αλλά για μια απλή "ανάγνωση" της πραγματικότητας που αρνείται πεισματικά να ομολογήσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η αναγνώριση της προσπάθειας του ιταλικού λαού και της κυβέρνησής του θα σημαίνει την κατάρρευση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων ("αριστεράς" και δεξιάς), των διαχειριστών της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας για λογαριασμό του 4ου Ράιχ.
Σ' αυτό το μαύρο μέτωπο διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης κι απόκρυψης της αλήθειας για ότι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία, τρομοκρατεί τους ευρωκράτες και το βολεμένο ελληνικό κομματικό κατεστημένο. Επιπροσθέτως κι η εξωκοινοβουλευτική "αριστερά", πρωτίστως η ΛαΕ του Π. Λαφαζάνη κι η επίσημη ιστοσελίδα της ("iskra") κατέχουν τα πρωτεία στην επίθεση εναντίον της ιταλικής προσπάθειας, σε βαθμό που ξεπερνάει κάθε φαντασία και επανειλημμένα το έχουμε επισημάνει αναζητώντας μια "λογική" ερμηνεία: "...αυτό το μίσος της ΛαΕ του Λαφαζάνη από που πηγάζει άραγε; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη μεγαλειώδη πρόβλεψη-πολιτική ανάλυση  «Μαγκιά… κλ@νιά… κι ο κ@λος φινιστρίνι»…, στον μεγάλο δημοσιογράφο κι αρχισυντάκτης της iskra ("Οφειλόμενη" απάντηση στην "iskra") και καθημερινές επιθέσεις λες κι είχαν αναλάβει εργολαβικά την αποδόμηση της ιταλικής κυβέρνησης με στόχο την υποταγή του ιταλικού λαού. Τι κρίμα...", σε Παραμονή 28ης Οκτώβρη... ο ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ!
Επίσης η Γεωργία Γκαρδαλίνου έχει επισημάνει: "Είναι προφανές πως στην Ελλάδα υπάρχει ΜΟΝΟΝ μια εναρμονισμένη παραπληροφόρηση, που ολόκληρη πηγάζει από μια μοναδική συστημική πηγή, με ιδιαίτερους σκοπούς τους οποίους σιγοντάρει ακόμα και τμήμα του “ευηπόληπτου” αριστερού (δήθεν) Τύπου. Μάλιστα το θράσος τους έφθασε στο σημείο, για να δείξουν φυσικά πόσο βασιλικότεροι του βασιλέως γίνανε στην υπεράσπιση της λογικής της ΤΙΝΑ και του Σόυμπλε, να χαρακτηρίσουν τον καθηγητή Πάολο Σαβόνα, (τον μοναδικό ίσως άνθρωπο που ξέρει τις συνθήκες της ΕΕ σαν τις τσέπες του και μπορεί να θέσει φραγμό στις αυθαιρεσίες της ληστρικής παρέας που την διευθύνει) ως ανιστόρητο και αδαή....", σε Η αλήθεια για την Ιταλία
Σήμερα αυτό το μαύρο μέτωπο σπάει με τις όποιες παρατηρήσεις του κι ο Γάλλος πρώην σοσιαλιστής Γερουσιαστής Jan Luc Mélenchon και που αλίευσε πάντα η Γεωργία Γκαρδαλίνου:
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον προϋπολογισμό που παρουσίασε η ιταλική κυβέρνηση. Οι μη εκλεγμένοι Επίτροποι, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου σοσιαλιστή Pierre Moscovici, απειλούν ένα κυρίαρχο κράτος με πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ αν δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες τους. Η ιταλική κυβέρνηση, είτε την υποστηρίζουμε είτε την αντιπολιτευόμαστε, εκλέχθηκε δημοκρατικά. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της περιορισμού της κυριαρχίας των λαών στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων να επιβάλει τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες. Από αυτή την άποψη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να κάνουν όλες τις παραχωρήσεις στο Σαλβίνι. Αλλά για την οικονομική πολιτική, αυτή η Ευρώπη είναι ανυπόφορη. Η παραμικρή απόκλιση από τον φιλελευθερισμό δεν είναι ανεκτή.
Το 2015, ο Jean-Claude Juncker δήλωσε: "Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοκρατική επιλογή εναντίον των ευρωπαϊκών συνθηκών. Πράγματι, εντός αυτών των συνθηκών η δημοκρατία δεν υπάρχει". Πηγή: "melenchon"
Οσονούπω να δούμε το Λαφαζάνη (iskra) και την Κωνσταντοπούλου ν' αλλάζουν πλεύση και να στηρίζουν την προσπάθεια του ιταλικού λαού απέναντι στο στραγγαλισμό από το διευθυντήριο; Ο άλλος εταίρος του Jan Luc Mélenchon, μάλλον θα δυσκολευτεί σε αλλαγή πορείας μετά το Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού... Λαγκάρντ και Βαρουφάκης απειλούν την Ιταλία!

Το πως εξαγοράζονται από το υπερεθνικό κεφάλαιο οι πολιτικάντηδες Ευρωπαίοι "πολιτικοί", το διαπιστώνουμε με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Επίτροπο Μοσχοβισί, που απειλεί την Ιταλία πως θα την κάνει Ελλάδα (Ευρ. Ενωση: "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!), δηλαδή θα την καταστρέψει αν αρνηθεί τις εντολές του διευθυντηρίου.
Ο "σοσιαΛΗΣΤΗΣ" Μοσχοβισι, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας της "σοσιαλιστικής" Γαλλίας και ξεπερνούσε κάθε όριο του 3% στους προϋπολογισμούς της χώρας του, όχι μόνον αδιαφορούσε για τις εντολές του διευθυντηρίου, αλλά ήταν και σαφής:
Υπήρξαν εκλογές, οι Γάλλοι επέλεξαν. Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών να μην σπάνε μπαλάκια [αρχίδια] αν ξεπερνάμε το 3%”.
Σήμερα αυτός ο κύριος διορίστηκε (από που και ποιους άραγε;) "Τεχνοκράτης" των Βρυξελλών και υψώνει δάκτυλο στην Ιταλία, που ο λαός ψήφισε, επέλεξε την κυβέρνηση που επιθυμεί.
Βέβαια για το ρόλο των "τεχνοκρατών", συμπεριλαμβανομένων και των "πανεπιστημιακών" που σιτίζονται στα κονδύλια-χορηγίες των Ευρωπαίων (οι φορολογούμενοι λαοί της Ευρώπης τους πληρώνουν) -οι ξεγάνωτοι τενεκέδες που έλεγε ο Γιαννόπουλος- που έχουν θεοποιηθεί από το σύστημα ("αριστερό" και δεξιό κατεστημένο) και τους παρουσιάζουν ως ειδικούς που δίνουν τεκμηριωμένες λύσεις, εμείς κρατάμε και δεν ξεχνάμε πως τους χαρακτήρισε ο Ανδρέας Παπανδρέου:
«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη».

Μετά την επίσκεψη Σαλβίνι στη Μόσχα (Περίεργος "φασίστας" αυτός ο Ιταλός), αμέσως μετά το ΟΧΙ των Βρυξελλών στον ιταλικό προϋπολογισμό, έφθασε στη Μόσχα με τιμές που θυμίζουν της εποχή της Σοβιετικής Ένωσης κι ο καθηγητής Κόντε, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, υπογράφοντας δεκάδες συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας κι γράφοντας στα παλιά του υποδήματα το εμπάργκο και κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ιταλία αντιστέκεται κι είναι μόνη της. Δεν έχει υποκύψει και μέχρι τώρα δηλώνει πως δεν είναι διατεθειμένοι στην ιταλική κυβέρνηση ν' ακολουθήσουν τις αλλαγές που αποδέχθηκε ο Τσίπρας.
Στο μεταξύ κατατέθηκε σήμερα στο Δικαστήριο της Ρώμης μήνυση εναντίον δύο Επιτρόπων της Ε.Ε., των Pierre Moscovici και Guenther Oettinger, από τους δημοσιογράφους Francesco Palese και Lorenzo Lo Basso, για "δηλώσεις τους αναφορικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό, πριν ακόμη κατατεθεί και είχαν σαν αποτέλσμα τη βλάβη της εθνικής οικονομίας της Ιταλίας" (spread).
Κι η ιταλική δικαιοσύνη δεν είναι σαν αυτή που διαθέτει η Ελλάδα. Εκεί δεν παίζουν και μπορεί να δούμε εντάλματα σύλληψης των δύο Επιτρόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση