ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ο Οδυσσέας ήταν κι αυτός μετανάστης... όπως κι ο Χριστός!

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για τον ιμπεριαλισμό είναι περισσότερο σημαντική...
η πολιτιστική κατοχή των χωρών, από την στρατιωτική.
Η πολιτιστική κατοχή διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα,
είναι πιο αποτελεσματική και στοιχίζει λιγότερο.
Το δικό μας καθήκον είναι να απομακρύνουμε τη
νοοτροπία της δουλικότητας από το μυαλό μας»

Μέχρι χθες μας βομβάρδισαν πως ο Χριστός ήταν μετανάστης: Ο Παπαδημούλης πιστό "παπαδάκι" του "Ευαγγελίου Σόρος"
Σήμερα μας λένε πως κι ο Οδυσσέας του Ομήρου ήταν μετανάστης και μάλιστα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των πολιτών!
Το ιταλικό Λύκειο Cossatese & Valle Strona με χρηματοδότηση της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", όπως δεκάδες άλλα σχολεία σ' ολόκληρη την Ευρώπη ανέλαβαν να μας διδάξουν τη "νέα ιστορία": O Οδυσσέας ήταν ο πιο γνωστός μετανάστης.

"Απαγγέλλουμε Οδυσσέα, τον πιο γνωστό μετανάστη"...
"Οδυσσέας, ο πιο διάσημος μετανάστης της ιστορίας... Η ιστορία του Οδυσσέα είναι σύγχρονη... στην ίδια θάλασσα βλέπουμε το νερό να καταπίνει χιλιάδες ψυχές κι αυτό περνάει απαρατήρητο... Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση...", μας ενημερώνουν και πως "μέντορας" τους είναι ο Giuseppe Marrone, καθηγητής Ιστορίας και φιλοσοφίας, επαγγελματίας ηθοποιός.

«ὣς οὐδὲν γλύκιον ἧς πατρίδος»
«Δεν υπάρχει τίποτε γλυκύτερο από την πατρίδα» (μετάφραση)
Ομήρου Οδύσσεια Ραψωδια ι

Στην Οδύσσεια, ο Οδυσσέας απαρνείται ακόμα και την αθανασία για χάρη του νόστου, της
παλιννόστησης, του επαναπατρισμού, το γυρισμό στην πατρίδα, στην επιστροφή του στην Ιθάκη.
«Νόστος»... λέξη που έρχεται από τον αρχαίο νόστο = «επιστροφή στην πατρίδα, ταξίδι με καλό τέλος»: «ὁ δ᾽ οὐ δύναται ἣν πατρίδα γαῖαν ἱκέσθαι» [καὶ δὲ δύνεται νὰ δῆ γλυκειὰ πατρίδα, μετάφραση Αργύρη Εφταλιώτη].
Σήμερα όμως, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης, του "αντιεθνικισμού" η "Πατρίδα" είναι μια ποινικοποιημένη λέξη κι έννοια.
Μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε πως οι τραπεζίτες κι οι σερβιτόροι τους έχουν μέγα πάθος με τον Όμηρο, την Ελλάδα και τον ελληνισμό.
Αρκεί να σκεφθούμε πως μας εμφάνισαν ως λενινιστική ακόμη κι αντιιμπεριαλιστική την παραχώρηση της Μακεδονίας στον Σόρος και ενδο-ιμπεριαλιστική αντίθεση τη μάχη που έδωσαν οι σερβιτόροι των τραπεζιτών ώστε το προτεκτοράτο των Σκοπίων να εισέλθει στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα την παράδοση της Μακεδονίας, τον αγώνα να μπει στο ΝΑΤΟ, η εισηγήτρια της κυβέρνησης υπουργός Αναγνωστοπούλου την παρομοίασε με τον αγώνα του ΕΑΜ.

«Σήμερα ο πολιτικός είναι ο "σερβιτόρος του τραπεζίτη".
Αυτό προκύπτει από την προφανή αντίληψη ότι
εάν συγκρίνετε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας 
και τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης,
ο πρώτος μπορεί να χορηγήσει ή να αρνηθεί
οποιοδήποτε δανεισμό χρημάτων,
ο δεύτερος μπορεί μόνον να ζητήσει
ή να μην ζητήσει δανεισμό χρημάτων»
Giacinto Auriti (1923 - 2006), Φιλόσοφος, Καθηγητής Πανεπιστημίου,
Συνταγματολόγος... "ακροδεξιός πολιτικός",
ο "γκουρού" του Beppe Grillo για τα χρηματοπιστωτικά θέματα

Έχουν ένα περίεργο πάθος οι τραπεζίτες κι οι σερβιτόροι τους με τον Όμηρο, γενικότερα με την ελληνική ιστορία... Πάθος εμμονικό, "περίεργο"... που μας οδηγεί στη συνωμοσιολογία.
Εκλήφθηκε ως μια ακόμη απλή "γκάφα" η χρήση του Ομήρου από τον Α. Τσίπρα... οι δειλοί κλείνουν τ' αυτιά τους στις Σειρήνες!
Ο εγγυητής της δημοκρατίας στη "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια", ο ανώτατος θεσμικός παράγοντας, ο Πρόεδρος της ευρωβουλής Antonio Tajani, που από τη φασιστική "Μοναρχική Ένωση Ιταλίας" (Unione Monarchica Italiana) μεταπήδησε στην "κεντροδεξιά", το κόμμα "Forza Italia" του Μπερλουσκόνι και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Μητσοτάκη, είναι κι αυτός μεγάλος "φιλέλληνας" και έχει πάθος με την ελληνική ιστορία.
Πολλοί χαμογέλασαν και γέλασαν όταν σε εκτός χρόνου και τόπου επίσκεψή του στα Σκόπια -χωρίς να υπάρχει ακόμη αποφασιστεί η παραχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια και το ΝΑΤΟ-, είχε διαπιστώσει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός (Antonio Tajani... " Alexander, Historical Figure Of The FYR of Macedonia": ΕΔΩ).
Σήμερα δικαιώθηκε ο πρώην μοναρχοφασίστας Antonio Tajani, πρόεδρος της ευρωβουλής με αντιπρόεδρο ευρωβουλής τον "αντιφασίστα" Παπαδημούλη, που μαζί δίνουν τις μάχες εναντίον του "εθνικισμού", του "λαϊκισμού", της ανόδου της "ακροδεξιάς", για "ανοιχτά σύνορα".
Σήμερα, μέχρι τις ευρωεκλογές θα μας βομβαρδίσουν για την Ευρώπη και τα καλούδια της. Πληρωμένες τηλεοπτικές εκπομπές, πληρωμένοι δημοσιογράφοι, πληρωμένοι πολιτικοί -οι σερβιτόροι των τραπεζιτών: 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού & της ακροδεξιάς"
Η ευρωπαϊκή δεξιά κι η κοσμοπολίτικη "αριστερά", οι σερβιτόροι των τραπεζιτών, έχουν την ενεργή συνεργασία των εκκλησιών. Ο Μπεργκόλιο (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!) κτύπησε εκ νέου κάνωντας selfieμε την κονκάρδα των επαγγελματιοών "αντιρατσιστών" με σύνθημα "Ανοίγουμε τα λιμάνια" και την παραβολή των Κάιν και ο Άβελ:
"Ελαφρύνουμε λίγο τη συνείδησή μας με την ελεημοσύνη γιατί με αυτές τις κοινωνικές δράσεις η Εκκλησία καταλήγει να μοιάζει με κομμουνιστικό κόμμα κι αυτό ενοχλεί. Καλώς, αλλά ο Κύριος είπε: που είναι ο αδελφός σου; Όχι το κόμμα, ο Κύριος".

Το σατανικό "παιχνίδι" Τραπεζίτες, Σόρος, Εκκλησίες, πολιτικοί-σερβιτόροι των τραπεζιτών, ΜΚΟ... σε πλήρη συντονισμό: "Υποδεχθείτε μετανάστες"... άλλωστε κι ο Χριστός ήταν μετανάστης, αλλά ακόμη κι ο Οδυσσέας!
Κανένας δεν επισημαίνει τα αυτονόητα. Αποσιωπούν τους αγώνες του Παναφρικανικού Κινήματος εναντίον της "μετανάστευσης".
* Παναφρικανισμός είναι η κοινωνική και πολιτική κοσμοθεωρία η οποία πρεσβεύει την συνεννόηση και συνεργασία όλων των αφρικανικών κρατών εναντίον των αποικιοκρατών και την πρόοδο των λαών της Αφρικής.

Samora Machel... επαναστάτης, κομμουνιστής κι αντιιμπεριαλιστής... και σήμερα με τη λατρεία υπέρ της "μετανάστευσης" από μέρους της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", επίκαιρος όσο ποτέ:
«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.
»
Ο μαρξιστής ιταλός φιλόσοφος Diego Fusaro επισημαίνει: «Οι κύριοι της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης δεν θέλουν οι μετανάστες να γίνουν σαν εμάς. Θέλουν εμείς να γίνουμε όπως οι μετανάστες, δηλαδή ξεριζωμένοι, χωρίς δικαιώματα, πάντα έτοιμοι για κινητικότητα, στην ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων και ανθρώπων, όπως περηφανεύεται η Ε.Ε. κι ο καπιταλισμός. Παράγουν το προφίλ του ξεριζωμένου ανθρώπου. Γι αυτούς πρέπει να γίνουμε όλοι όπως οι μετανάστες».

Είναι υπερβολικός, είναι συνωμοσιολόγος ο Fusaro;
Ας δούμε μία περίπτωση...
Παράνομοι μετανάστες: Ξυλουργοί με 450 ευρώ το μήνα...
Τους μετέφεραν οι δουλέμποροι και τα πλοία των ΜΚΟ παράνομα στην Ιταλία. Όλοι 20 ετών ως 35 ετών, από τις χώρες Costa d'Avorio, Nigeria, Gambia και Mali , τους μετέφεραν στη Vicenza [χώρες που πληρώνουν "φόρο εκπολιτισμού" υπό πλήρη εξάρτηση από τη Γαλλία του "φωτός και πολιτισμού": 14 Αφρικανικές χώρες που ΣΗΜΕΡΑ υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας]. Οι "ανθρωπιστικές" Rotary, Caritas (Βατικανό) και το "αριστερό" Κέντρο Εκπαίδευσης San Gaetano (με χρήματα της Ε.Ε., δηλαδή των ευρωπαίων πολιτών), όπου εισήλθαν στο πρόγραμμα “Rotary refugee training project” για την ενσωμάτωση στην εργασία, που χρηματοδοτεί η Ιταλική Λέσχη Rotary club Italy κι η αδελφή οργάνωση των ΗΠΑ.
Διαμονή και σίτισι αναλαμβάνει η Caritas (Βατικανό), η οποία έχει και την ευθύνη επιλογής ειδικοτήτων παράνομων μεταναστών.
Ξυλουργοί με 450 ευρώ το μήνα (08:30 ως 17:30).
Η παράνομη μετανάστευση μετατρέπεται σε νόμιμο δουλεμπόριο που κατασπαράζει ανθρώπους.
Θα μας πουν ότι άνεργοι Ιταλοί πολίτες δεν θέλουν να εργαστούν ως ξυλουργοί;
Στην Ιταλία που δεν έχουν καταργηθεί η Συλλογικές Συμβάσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί αυτό το ξεφτιλιστικό μισθό ένας Ιταλός πολίτης.
Κανείς δεν μιλάει στην Ε.Ε. για τη μετανάστευση των πολιτών από τις χώρες αποικίες, όπως κι η Ελλάδα.
Για τα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα που έφυγαν μετανάστες, γιατί δεν μιλάει κανένας;
Ακριβώς γι' αυτό το θέμα, της μετανάστευσης της ιταλικής νεολαίας στα σκλαβοπάζαρα των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της βόρειας Ευρώπης, είναι η συγκλονιστική ταινία-ντοκιμαντέρ που μόλις προχθές προβάλλεται στη γειτονική Ιταλία.
Η μετανάστευση νέων από την Ιταλία -λόγω της πολιτικής λιτότητας της Ε.Ε. και των "αναγκαίων μεταρρυθμίσεων" των "αριστερών" κυβερνήσεων τα τελευταία 5 χρόνια- ξεπέρασε τη μετανάστευση-αιμορραγία που είχε η Ιταλία μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Αποτέλεσμα της "ελεύθερης αγοράς"... ένας σιωπηλός θανατηφόρος πόλεμος.

Italia addio. Non tornerò”... (Αντίο Ιταλία. Δεν θα επιστρέψω)«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι.
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος, για να νομιμοποιήσει
τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί, πάντα στο όνομα
της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»
Share it:

Διεθνή

Ευρωβουλή

Θέματα

Ιστορία

Ιταλία

Κλειτσίκας

Κοινωνία

Πολιτισμός

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση