GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νικαράγουα... μας επιτρέπει να ονειρεύομαστε!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Αυτό το Κίνημα είναι Εθνικό κι Αντιιμπεριαλιστικό... Κρατάει τη Σημαία της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Αυτό το Κίνημα είναι Εθνικό κι Αντιιμπεριαλιστικό...
Κρατάει τη Σημαία της...
Λευτεριάς για τη Νικαράγουα
κι όλη τη Λατινική Αμερική...
Η Εθνική Κυριαρχία δεν συζητείται,
αλλά υπερασπίζεται με όπλα στο χέρι...
Θέλω Ελεύθερη Πατρίδα ή Θάνατο...
Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!»
Augusto César Sandino (1895 - 1934)

19 Ιούλη 1979... 40 χρόνια της νικηφόρας Επανάστασης στη Νικαράγουα.
Μπορούμε να τη θυμηθούμε με τα λόγια του Carlos Fonseca, ιδρυτή του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης Σαντινίστας (El Frente Sandinista de Liberación Nacional - FSLN):
«Εκτός από τον Μαρξισμό και τον κοινωνικό Χριστιανισμό, στο Μέτωπο των Σαντινίστας οι ιδέες που ριζώθηκαν καλύτερα στη συνείδηση όλων ήταν αυτές του ίδιου του Σαντίνο: η Εθνική Κυριαρχία, η αυθεντική Δημοκρατία κι η Κοινωνική Δικαιοσύνη... που κατανοήθηκαν ως λύτρωση».

Πριν 40 χρόνια τα παλικάρια της Νικαράγουας υπό την ηγεσία του Κομαντάντε Ντανιέλ Ορτέγκα, συνεχιστή των αγώνων του Σαντίνο και του Φονσέκα, μπαίνουν στην Μανάγκουα ανεμίζοντας τις κόκκινες και μαύρες σημαίες του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας, απελευθερώνοντας τη Νικαράγουα.
Εκείνη η 19η του Ιούλη σηματοδοτεί τη διαφορετική ιστορία για την Πατρίδα του Σαντίνο. Την Ιστορία της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, της Ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού που εξακολουθεί να λάμπει σήμερα ως ανυπέρβλητη δύναμη.
40 χρόνια, κάθε 19 Ιούλη, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από κάθε γωνιά της Νικαράγουας, με κάθε μέσο γιορτάζουν στην πρωτεύουσα την ιστορική ημερομηνία της Λευτεριάς κι Ανεξαρτησίας.


19 Ιούλη 2019... φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επέτειο της Επανάστασης η συμμετοχή του λαού της Νικαράγουας στη Μανάγκουα, γιατί ξανά η Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ.
Η συνειδητοποίηση αυτού του κινδύνου για την κοινωνία που εκτίθεται για μήνες στις απόπειρες πραξικοπήματος έχει προκαλέσει μια μεγάλη λαϊκή αντίδραση -ειδικά στη Νεολαία-, που τέτοια αντίδραση δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια ο λαός στη χώρα. Η μαζική εισροή ανθρώπων, το "μέγα πλήθος και πάθος"... ξεπέρασε την ικανότητα υποδοχής πολιτών της διάσημης Plaza La Fe.


Στην Plaza La Fe ο λαός βροντοφώναξε στον εχθρό: «Δεν μπορέσατε και δεν θα μπορέσετε ποτέ!»
Ο Σαντίνο ΖΕΙ... Η απάντηση του λαού της Νικαράγουας: «Patria libre o morir!» (Ελεύθερη Πατρίδα ή Θάνατο).
Μια γιγαντιαία Λαϊκή Γιορτή, μια αντιιμπεριαλιστική λαϊκή μάζα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που χόρευαν, τραγουδούσαν παλιά και νέα λατινοαμερικάνικα αντάρτικα τραγούδια αγώνων ανεμίζοντας σημαίες.
Κυριολεκτικά τιγμιότυπα" από την ιστορία του παρελθόντος, της πρόσφατης και της μελλοντικής ιστορίας, ένα αμέτρητο πλήθος που με θρησκευτική ευλάβεια, με προσοχή παρακολουθούσε κάθε παρέμβαση από το πάλκο των ομιλητών κάθε έμπρακτη επίδειξη πραγματικής διεθνιστικής αλληλεγγύης και δέσμευσης, αυτούς που παρευρέθηκαν για να στηρίξουν το λαό της Νικαράγουας, σε κάθε μήνυμα ηγέτη για την στήριξη της Επανάστασης, που ολοκληρώθηκε στο τέλος της βραδιάς από τον Πρόεδρο Κομαντάντε Ντανιέλ Ορτέγκα.

Η ομιλία του Salvador Valdés, Αντιπροέδρου της σοσιαλιστικής Κούβας του Φιδέλ και του Τσε, ακουμπάει την καρδιά των Νικαραγουανών:
«Αδιάκοπη η αλληλεγγύη της Κούβας με το λαό της Νικαράγουας, που αγωνίζεται με αποφασιστικότητα να διατηρήσει την ειρήνη, να υπερασπιστεί την Εθνική Κυριαρχία από τις συνεχείς επιθέσεις, απειλές, της αποικιοκρατικής και ηγεμονικής λογικής του ιμπεριαλισμού».

Στην Plaza La Fe ακόμη κι ο Anatoly Bibilov, ο Πρόεδρος της μακρινής Δημοκρατίας της Νότιας Οσσετίας...

Από κάθε μεριά του πλανήτη που οι λαοί παραμένουν ανυπότακτοι στον ιμπεριαλισμό, την νεοαποικιοκρατία. Από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... το Ιράν... ως την Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκό της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Η Delcy Rodríguez, η Αντιπρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας του Κομαντάντε Τσάβες:
«Φτάσαμε σ' αυτόν τον εορτασμό της επετείου εν μέσω επικίνδυνων απειλών κατά τριών Επαναστάσεων: εναντίον της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας. Μέσω εγκληματικών εμπάργκο προσπαθούν να χτυπήσουν τη συνείδηση των λαών μας, οι οποίοι είναι Ελεύθεροι και Ανεξάρτητοι. Δεν θα πετύχετε! Το επαναλαμβάνω: Δεν θα πετύχετε! 
Από αυτή την πλατεία της Ελεύθερης και Κυρίαρχης Νικαράγουα που αντιστέκεται νικηφόρα, από την Ελεύθερη και νικηφόρα Κούβα, από την ατσάλινη Βενεζουέλα, πρέπει να δώσουμε στον κ. Τραμπ άσχημα νέα... Ποτέ ξανά δεν θα είμαστε η αυλή κάποιου! Μάζευτα μαζί με το δικό σου Δόγμα Μονρόε!».

Απαντήσεις σε όλα κι όλους από τον Κομαντάντε Ντανιέλ Ορτέγκα... και προς την 'αντιπολίτευση', μεταξύ άλλων:
«Συνεργασία με όλους στη Νικαράγουα... όσους είναι πρόθυμοι να εργαστούν για την ειρήνη, την ενεργοποίηση της παραγωγής, την οικονομία... την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας (...)
Θα γίνουν σεβαστές οι επιταγές του Συντάγματος, οι οποίες προβλέπουν γενικές εκλογές την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη 2021... εκλογές με πλήρη διαφάνεια, να μην μπορεί κανείς να μιλάει για κλοπή ψήφων (...) 
Έχουμε εμπιστοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι πως αυτός ο λαός γνωρίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, γνωρίζει να υπερασπίζεται την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας, όπως έκανε στη διάρκεια της ιστορίας του και κυρίως τα τελευταία χρόνια».


Νικαράγουα... 40 χρόνια από την Επανάσταση των Σαντινίστας... το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας έχει την ικανότητα να είναι βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του λαού και να επιτρέπει στους Ελεύθερους του κόσμου να ονειρεύονται.
Σ' αυτή την επίθεση εναντίον των ανυπότακτων λαών, των Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, το νέο όπλο των ιμπεριαλιστών έχει ονοματεπώνυμο: "ευρωπαϊκή αριστερά".
Επιπροσθέτως, οι τραπεζίτες έχουν εξαγοράσει και την δήθεν "επαναστατική αριστερά", αλλά και την "σοσιαλδημοκρατία", ώστε το κοινό ιμπεριαλιστικό Μέτωπο μαζί με τη δεξιά να συντονίζουν τις πολιτικές τους.
Στην Ελλάδα διαθέτουμε ένα τεράστιο δουλικό Μέτωπο απέναντι στους ανυπότακτους λαούς. Καμία διαφοροποίηση στο πολιτικό φάσμα, ακόμη κι από το νέο φρούτο των 'ισαποστάκηδων', της καθεστηκυίας αριστεράς που εκφράζουν κι αυτοί τις ανησυχίες τους... Πρόκειται για τους λεγόμενους "παρανησυχούντες για τον σοσιαλισμό στην Κούβα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα, τη Συρία" και πάει λέγοντας.
Για τη Νικαράγουα, για να "να πέσει το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Ορτέγκα" (όπως το αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ, Κιμ κ.λπ.).
Τα έχουμε εγκαίρως επισημάνει κι αξίζει την προσοχή μας σε ορισμένα από αυτά:
1). Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" πήρε το όπλο της και για τη Νικαράγουα!

2). Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ
3). Η Λατινική Αμερική πήρε φωτιά!
4). "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!
5). Οι "αποκλίσεις" της Κούβας από τον σοσιαλισμό...
6). O εθνικισμός οδηγεί την Κούβα στο φασισμό!
7). Η Κούβα οριστικά στο δρόμο των νέων ιμπεριαλιστών
8). Με το καλημέρα... παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ψέματα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη
9). Βενεζουέλα: Η βία και τα ψέματά τους θα καταρρεύσουν!
10). Από τους αγώνες εναντίον του κομμουνιστή-δικτάτορα Μιλόσεβιτς... αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Βενεζουέλας!
Όπως επίσης πολύ καίριες επισημάνεις:
* "Οι παρανησυχούντες (για) την Αβάνα"
* Αλληλεγγύη με (αριστερά) εισαγωγικά και αστερίσκους

...και για τη Μεγάλη Διώρυγα της Νικαράγουας, που προκαλεί "ανησυχίες" στην "δικαιωματική αριστερά" και "διανοούμενους" που φοβούνται τον Κινεζικό και Ρωσικό "ιμπεριαλισμό", δείτε:
1ο μέρος ΕΔΩ
2ο μέρος ΕΔΩ

Ενδεικτικά κι εν συντομία, εντελώς περιγραφικά για τον ρόλο της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" και "σοσιαλδημοκρατίας" που ανέλαβαν τον ρόλο παραδοσιακής δεξιάς:

* Ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου μας ενημέρωσε -μέσω τρίτων- πως  η ΜΚΟ του με την επωνυμία "σοσιαλιστική διεθνής" καταδικάζει τον "δικτάτορα Μαδούρο" και διαγράφει από τις τάξεις τους, τις μασονικές στοές τους, το σύμβολο της Νικουραγουανής Επανάστασης, τον Ντανιέλ Ορτέγκα, τον αδελφό και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου και επίσης το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα: Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας.
Η "συγκλονιστική" είδηση των αυτό-ονομαζόμενων "σοσιαλιστών", δηλαδή της χυδαίας γερμανικής σοσιαλδημοκρατρίας, μας μεταφέρεται από τον Ισπανό "σοσιαλιστή" κι υπέρμαχο των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" Josep Borrell Fontelles‏:
Ευτυχώς που ο αλαζόνας Ισπανός σοσιαΛΗΣΤΗΣ μας ενημερώνει για το κατόρθωμα της "σοσιαλιστικής" διεθνούς του Γ. Παπανδρέου:

Celebro que la Internacional Socialista expulse al FSLN de sus filas por las repetidas violaciones de los DerechosHumanos del Gobierno de Daniel Ortega. El socialismo es incompatible con la dictadura y la represión, que ha provocado más muertos en Nicaragua que en Venezuela.

* Ακόμη κι ο "αριστερός" Λεωνίδας Βατικιώτης, αναπαραγωγή και διάδοση μέσω της "αριστερής" "iskra", της πάλαι ποτέ ΛαΕ του Λαφαζάνη, ρίχνει ως "δικαιωματικός διανοούμενος της επαναστατικής αριστεράς" [Βλέπε σε: Οι διανοούμενοι είναι πιο ηλίθιοι από τους απλούς ανθρώπους & αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας] το "δηλητήριο" και με περιτύλιγμα "περιβαλλοντικών ευαισθησιών" για τη σχεδιαζόμενη διώρυγα που τρέμουν οι ΗΠΑ, αλλά "κινέζικα σχέδια διάνοιξης διώρυγας" κι άλλα ευτράπελα:
"(...) Ορτέγκα, σπάνιο είδος πολιτικού χαμαιλέοντα... κινητοποιήσεις ενάντια στα αντι-ασφαλιστικά μέτρα γενικεύτηκαν σε όλη τη χώρα, οι αντιδράσεις ήταν βίαιες και έκθεση παρατηρητών του ΟΗΕ έκανε λόγο για εξωδικαστικές εκτελέσεις, ασύμμετρη βία εκ μέρους της αστυνομίας, βασανιστήρια, παράνομες φυλακίσεις και σωρεία άλλων παραβιάσεων πολιτικών δικαιωμάτων... κινέζικα σχέδια διάνοιξης διώρυγας... που θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή (...)"

* Η "αριστερή" εφημερίδα "Αυγή" του ΣΥΡΙΖΑ: "Νικαράγουα: Η καταπιεστική εκτροπή του καθεστώτος Ορτέγκα"

* Το "επαναστατικό αριστερό"  ela liberta και μάλιστα πριν προλάβει να ξεκινήσει οι άλλοι ευρωπαίοι "επαναστάτες", που μας ενημερώνει: "Η λαϊκή εξέγερση εναντίον της δικτατορικής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγκα, τέσσερις φορές προέδρου της Νικαράγουας, συνεχίζεται..."

* Η γνωστή Νατοϊκή ΜΚΟ «Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νικαράγουα (CENIDH)»... μέσω των ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, διαδίδει ακόμη κι από τον "902.gr" του ΚΚΕ: Πυροβολισμοί στην πρωτεύουσα καθώς πέρασαν στην αντεπίθεση αστυνομία και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις

* Για την πραγματική κατάσταση στη Νικαράγουα δεν υπάρχουν δικαιολογίες κι υπεκφυγές. Για ενημέρωση που δεν ελέγχουν οι δημοσιογραφικές πόρνες κι η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπάρχει η "Prensa Rebelde"

Αναφορές στις θέσεις, εμπάργκο με φονικές κυρώσεις στραγγαλισμού του λαού της Νικαράγουας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ΜΚΟ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπως η "Διεθνής Αμνηστία" ή "Human Rights Violations in Nicaragua" και της "μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατικής οικογένειας", της "αριστερής" Μογκερίνι με τις ομόφωνες αποφάσεις ΟΛΩΝ των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. ("αριστερών" και δεξιών ΥΠΕΞ) περιττεύουν... ως πλεονάζουσες...
Τώρα κατάλαβες γιατί οι "ανθρωπιστές" θέλουν ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης των Σαντινίστας κι "εκδημοκρατισμό";
«Οι απαισιόδοξοι λένε ότι είναι πολύ μικροί για την επανάσταση που δεσμεύτηκα.
Όμως αυτή η λιτότητα μου αντικαθίσταται με την πατριωτική υπερηφάνειας της καρδιάς μου κι έτσι ορκίζομαι πρώτα την Πατρίδα και για την ιστορία ότι το σπαθί μου υπερασπίζεται την Εθνική Τιμή και θα είναι λύτρωση για τους καταπιεσμένους»
 Augusto César Sandino (1895 - 1934)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση