GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γκρέτα συγκλόνισε & τους δωσίλογους στην πατρίδα μας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Μελετήστε [ διδαχτείτε ], γιατί θα χρειαστούμε όλη σας τη νοημοσύνη. Εξεγερθείτε, γιατί θα χρειαστ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μελετήστε [διδαχτείτε], γιατί θα χρειαστούμε όλη σας τη νοημοσύνη.
Εξεγερθείτε, γιατί θα χρειαστούμε όλο τον...
ενθουσιασμό σας.
Οργανωθείτε, γιατί θα χρειαστούμε όλη σας τη δύναμη.»
Antonio Gramsci, L'ordine nuovo”, 1η Μάη 1019

Γράφαμε στις 5 Αυγούστου 2019... "Η Γκρέτα δεν θα μεταβεί με αεροπλάνο στις 23 Σεπτέμβρη 2019 στη Νέα Υόρκη, στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα ώστε να μιλήσει για τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", ακριβώς για να μην μολύνει το περιβάλλον..." [Βλέπε σε: Η παγκόσμια ελίτ μας θεωρεί ηλίθιους και το... διασκεδάζει!].

Κι η Γκρέτα συγκλόνισε τον πλανήτη στον ΟΗΕ... χιλιάδες μαθητές στους δρόμους για την "Παρασκευή της Γκρέτα". Την Παρασκευή που μας πέρασε τα πολιτικά κόμματα της δεξιάς και της "αριστεράς", μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρότρυναν τους μαθητές να μην πάνε σχολείο, άλλωστε η Γκρέτα δεν πάει ΠΟΤΕ σχολείο τις Παρασκευές εδώ και χρόνια για να σώσει τον πλανήτη. Τους κάλεσαν να διαδηλώσουν για την Γκρέτα, τον Σόρος, τη Λαγκάρντ, τον Γιούνγκερ, το ΔΝΤ, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Νταβός, η "Διεθνής Αμνηστία", Γιατροί χωρίς σύνορα και σια...  όλοι οι φονιάδες των λαών κι οι λακέδες τους.

Στην Ελλάδα συνέβη το ίδιο και κανένας δεν ντρέπεται!

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Παγκόσμια έκκληση - Όλοι στους δρόμους την Παρασκευή
Φύτρωσε και μια "οργάνωση" Fridays for Future Greece, "ελληνικό τμήμα της Παρασκευής" που ενημέρωσε:
"Το κίνημα μας έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 170 χώρες. Ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού, της Greta Thunberg, η οποία απέδειξε ότι κάθε φωνή μπορεί και πρέπει να ακουστεί... 
Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, μαθητές της Αθήνας θα απεργήσουν από το σχολείο και θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από την βουλή στις 12:00. Μια εβδομάδα μετά, θα το επαναλάβουμε, ίδια ώρα, ίδιος τόπος, αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά...".
Δηλαδή το "κίνημα" θα φουντώσει και την επόμενη "Παρασκευή της Γκρέτα" κι όλοι σωπαίνουν ένοχοι κι υποταγμένοι: ΟΛΜΕ, δάσκαλοι, διανοούμενοι (αυτοί σιτίζονται σ' αυτά τα κονδύλια, τους πάτησε το "τρένο" της παγκοσμιοποίησης).

Σύμβουλος της Γκρέτα η Luisa-Marie Neubauer, μέλος της ΜΚΟ του Σόρος "Οne", πάντα δίπλα της της υποδεικνύει τι πρέπει να λέει σε οποιαδήποτε ερώτηση... Χωρίς το στέλεχος του Σόρος, η "αθώα"μικρή σιωπά...
Μια μαύρη σελίδα δωσιλογισμού για την  ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), αλλά και τις άλλες οργανώσεις εκπαιδευτικών.
Μια στάση που προβληματίζει για το που εμπιστεύεται η ελληνική οικογένεια τα παιδιά μας.
Μια στάση που μόνο συνεργάτες της κατοχικής κυβέρνησης των ναζί στην πατρίδα μας υπήρξε σε τόσο χυδαία μορφή και δουλικότητα... Λες κι ανήκουν σε ιδρύματα Σόρος.
Λες και δεν πήγαν ποτέ σχολείο, δεν πέρασαν από Πανεπιστήμια, αλλά από σχολές Γεωργαλά-Γκαίμπελς.
Ντροπή!
Το κλίμα και το περιβάλλον δεν υπερασπίζονται με κατευθυνόμενες "απεργίες" από τους τραπεζίτες, από τους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών. "Κινητοποιήσεις" οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προτρέπουν τα παιδιά να μην πάνε σχολείο για την Γκρέτα.
Το κλίμα και το περιβάλλον υπερασπίζονται με αγώνες για ν' αλλάξουν οι σχέσεις παραγωγής, το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης κι όχι αποφεύγοντας το σχολείο, τη μάθηση. Αυτό μας δίδαξαν οι κλασικοί του Μαρξισμού, ο Αντόνιο Γκράμσι.
Οι μαθητές πρέπει να είναι επαναστάτες, αλλά μέσα στα σχολεία κι όχι στους δρόμους και τις πλατείες για την Γκρέτα.
Μην ακούτε τα δουλικά κόμματα του 4ου Ράιχ, τους εκπαιδευτικούς που πρόδωσαν τα ιδανικά και το λειτούργημα του Δασκάλου για την απάτη Γκρέτα, για τον "ευρωπαϊκό πατριωτισμό" των τραπεζιτών.... Κανένας στην Ελλάδα δεν τόλμησε να πει κάτι ανάλογο... δυστυχώς.

Οι πολιτικοί μας στην Ελλάδα, λες και έχουν τον ίδιο λογογράφο:
Κ. Μητσοτάκης: «Η κλιματική αλλαγή απειλεί την οικονομική ανάπτυξη»... μιλώντας στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, μαζί με την Γκρέτα... "περιέγραψε τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή για το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον...".
Α. Τσίπρας: «Σήμερα, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, οι ηγέτες όλων των χωρών έχουν την ευκαιρία -και οφείλουν- να ανταποκριθούν στην απαίτηση της νέας γενιάς που διαδηλώνει παγκοσμίως, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του πλανήτη».
Διαχρονικά πρωταγωνιστής σ' αυτόν τον αγώνα ο Γ. Παπανδρέου «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ...  Είναι ζωτικό να τεθεί στην Ελλάδα επί τάπητος το ενεργειακό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Να διαμορφωθεί ένα ολιστικό βιώσιμο, πράσινο σχέδιο πορείας προς μια βιώσιμη οικονομία», από την εποχή Γκορ, που στην Αθήνα ο 45ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (2007) μας μιλούσε για "κλιματική αλλαγή", "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα... και προειδοποιούσε ως προφήτης πως "οι πάγοι στο βόρειο πόλο θα λιώσουν το 2015"

Ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro, τολμάει:
«Αν διαδηλώνεις στην πλατεία ουρλιάζοντας "ζήτω το κλίμα", ή όταν μεταφέρεις μετανάστες με ιδιωτικά πλοία, γίνεσαι ήρωας του συστήματος των ΜΜΕ και της άρχουσας τάξης.
Αν διαδηλώνεις στις πλατείες, όπως τα "Κίτρινα Γιλέκα", για να διαμαρτυρηθείς για τους μισθούς και την Εθνική Λαϊκή Κυριαρχία, γίνεσαι εγκληματίας και σε κτυπούν χωρίς έλεος.
Αναρωτηθείτε σ' αυτά τα δύο ερωτήματα, δώστε δύο απαντήσεις».

Καταπέλτης ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφό κόμμα του ΚΚΕ):
«Ο υπουργός Παιδείας Fioramonti παροτρύνει τις σχολικές δομές να διευκολύνουν την απεργία για το κλίμα...
Τον περιμένουμε στους αγώνες εναντίον της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, εναντίον των πολέμων, εναντίον των περικοπών στην Παιδεία, την εξαθλίωση των σχολικών κτιρίων...
Αυτή η περίπτωση είναι προφανής για το τι προσδοκούν οι πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίζονται το καπιταλιστικό σύστημα από αυτόν τον "κλιματικό ακτιβισμό" με τη Greta Thunberg. Όλες αυτές οι δυνάμεις σίγουρα δεν επιθυμούν να αρθούν τα αίτια της ρύπανσης. Είναι καρπός του μοντέλου του καπιταλιστικού συστήματος. Μια όμορφη αντίφαση».

Στην Ελλάδα ποιος θα τολμήσει να εναντιωθεί σ' αυτή την παγκόσμια εξαπάτηση για το κλίμα;
Ποιος θα μιλήσει για τον αποπροσανατολισμό των λαών που βιώνουν τη βίαια επίθεση των τραπεζιτών και την εξαθλίωση;
Η υπεράσπιση του κλίματος και του περιβάλλοντος γίνεται με την αλλαγή των σχέσεων στην παραγωγή και του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης.

Σχετικά:


 
 


«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης πρέπει
να λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci
"Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής), σελ. 1729.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση