GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η Ρωσική πρόταση που εξαγρίωσε τον Ερντογάν!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η Συρία θα απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές της χώρας... Ιντλίμπ, Ράκα, Αφρίν και κατεχόμ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Συρία θα απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές της χώρας...
Ιντλίμπ, Ράκα, Αφρίν και κατεχόμενο Γκολάν»
Dr. Bashar Al Jaafari
πρεσβευτής της...
Συρίας στον ΟΗΕ, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας

Σχετικό: ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Ερντογάν υπόσχεται στη Ρωσία... έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας στη Συρία!

Ο χάρτης απεικονίζει τη Ρωσική πρόταση προς την Τουρκία, ώστε να εκτονωθεί η εμπόλεμη κατάσταση στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία. Οι φιλότουρκοι τρομοκράτες περιορίζονται με μια "λεπτή" μικρή ζώνη μήκους 15 χιλιομέτρων, με λίγα πολύ μικρά χωριά κι αναλαμβάνει η Τουρκία τον αφοπλισμό τους και τη διαχείρισή τους.
Μια πρόταση που ουσιαστικά δείχνει κι υποχώρηση τους άξονα Μόσχα-Τεχεράνη-Δαμασκός, από όσα είχαν συμφωνηθεί και δεν τηρήθηκαν από τον Ερντογάν.
Μια πρόταση που θέλει να διευκολύνει τον Ερντογάν (θέλει να διευκολύνει ή είναι πολιτική Λαβρόφ, της μεγάλης Σοβιετικής Σχολής Διπλωματίας κι ουσιαστικά απογυμνώνει τον Ερντογάν και τη δύση, ωθώντας τους στα τάρταρα της ήττας;), να σταματήσει να δέχεται φέρετρα, να αυξάνει τον αριθμό των αιχμαλώτων, αλλά και ν' αποδεχτεί πως η Συρία ανήκει στους Σύρους, στο λαό της Συρίας.
Μεγάλη Σοβιετική Σχολή Διπλωματίας... σήμερα με τον Λαβρόφ.
1). Το χωρίς προηγούμενο αριστούργημα Πούτιν-Άσαντ... ανεκτίμητο έργο τέχνης!
2). Η "συμφωνία" στη Συρία... τώρα κι η Β. Συρία έχει δύο πράσινα μάτια, όπως τ' αστέρια της Συριακής Σημαίας!
Μιας και τα ΜΜΕ, η δημοσιογραφική πορνεία, το σύνολο του πολιτικού συστήματος κι οι "πανεπιστημιακοί" αναλυτές σε διατεταγμένη υπηρεσία αποσιωπούν, απλά και κατανοητά τι περιλάμβανε η συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας -τότε εδώ και στην Ε.Ε. την "ερμήνευσαν" κατά το δοκούν: Απαραβίαστα τα σύνορα της Συρίας, αποχώρηση εκτός της ακτίνας 30 χιλιομέτρων κι αφοπλισμός των Κούρδων [δεν πρόλαβαν να το υλοποιήσουν Σύροι και Ρώσοι, αφού τους Κούρδους, μισθοφόρους των ΗΠΑ-Ισραήλ, μετέφεραν ως υπηρετικό προσωπικό οι ΗΠΑ να φυλάνε τις κατεχόμενες πετρελαιοπηγές της Συρίας... βλέπε σε: Οι Τσέτες (Κούρδοι) ορντινάτσες, λακέδες των ιμπεριαλιστών!]... Υποχρέωση της Τουρκίας ν' αφοπλίσει τις φιλοτουρκικές δυνάμεις τρομοκρατών ("ελεύθερος συριακός στρατός", παρακλάδια της Αλ Κάιντα, ξένους μισθοφόρους).
Η Τουρκία δεν τήρησε τη συμφωνία νομίζοντας πως έχει απέναντί της τη σύμμαχο Ελλάδα που χορεύει καρσιλαμά με τις πλάτες των ΗΠΑ κι Ε.Ε. κι όχι μόνον, αλλά η Ελλάδα ενίσχυσε με το δικό της αμυντικό πυραυλικό σύστημα (Patriot) τη Σαουδική Αραβία, στενό σύμμαχο του Ισραήλ και της δύσης, για ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία και Ιράν. Έτσι ο στρατός του Μπασάρ Αλ Άσαντ ανέλαβε δράση για την απελευθέρωση της χώρας.
Αυτή η πρόταση εξαγρίωσε τον Ερντογάν και με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε τις αλαζονικές δηλώσεις περί ανοιχτού μετώπου εναντίον της Συρίας, συμπεριλαμβάνοντας και τη Ρωσία.
Σήμερα η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου σχολίασε τις δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με την Ιντλίμπ:
«Σχετικά με αυτές τις δηλώσεις, ορισμένες χώρες πιστεύουν ότι μπορούν να τις εκστομίζουν ακόμη και αν, από την πλευρά μας, υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δίοδοι εμπειρογνωμόνων».
Η νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας -σύμφωνα με το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο", αλλά ακόμη κι η Νατοϊκή Ελλάδα δεν εφαρμόζει στην περίπτωση της Συρίας το "διεθνές δίκαιο" και χωρίς καμία απόφαση του ΟΗΕ έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία κι έχει επιβάλει παράνομο κι εγκληματικό εμπάργκο, έγκλημα πολέμου σύμφωνα, πάντα με το "διεθνές δίκαιο"-, στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επισήμανε πως «Το καθεστώς του Ερντογάν, παρανόμως κι υποστηριζόμενο από τα δυτικά κράτη, συνεχίζει την επιθετικότητά του στα Συριακά εδάφη σε μια προσπάθεια να διασώσει τις τρομοκρατικές ομάδες».
Γινόμαστε εμμονικοί κι επαναλαμβανόμενοι... όμως όλα τα παραπάνω δεν είναι αποκαλύψεις, ούτε αναλύσεις, ή σενάρια. Είναι ένα απλό ρεπορτάζ σε δημόσιες πηγές κι επίσημες ανακοινώσεις, που όμως τα ΜΜΕ, η δημοσιογραφική πορνεία, πολιτική και πολιτικοί, "αναλυτές" και περισπούδαστοι "πανεπιστημιακοί"... αποσιωπούν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Αυτή η Ρωσική πρόταση σημαίνει την απελευθέρωση της Ιντλίμπ, την πλήρη ασφάλεια στο Χαλέπι και ολόκληρης της Βόρειας Λαοδίκειας, σημερινή Λατάκεια. Προκάλεσε νευρική κρίση στον Ερντογάν και την απέρριψε. Αλλά η Ρωσία με το Ιράν εξακολουθούν να τον καλούν ν' αποδεχτεί τη λύση, ώστε να διευκολυνθεί επικοινωνιακά αποφεύγοντας περισσότερες απώλειες, αφού σήμερα ανέλαβαν δράση εναντίον των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ και τα Ρωσικά Sukhoi Su-24 αποθώντας τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ας αναμένουμε τις εξελίξεις... κι ας κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει ίχνος δυνατότητας άσκησης όποιας πολιτικής από την αποικία Ελλάδα, που δεσμεύεται από τα αφεντικά να στηρίζει την Τουρκία.
Πως να ξεχάσουμε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσε το 4ο Ράιχ κι όλους του υπουργούς των Εξωτερικών που πήραν ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας στηρίζοντας το τουρκικό φασιστικό καθεστώς;
17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
20 Ιούλη 2017: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
29 Μάη 2016: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία
11 Δεκέμβρη 2016: ...ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
28 Ιούλη 2014: Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας


«Ο Θεός να σε προστατεύει… Ω Συρία»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση