GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιμενεργάτες Τεργέστης: "Επιστημονική Αντί-Επιτροπή" απέναντι στους "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Αν δεν παλεύεις για τη ζωή που θέλεις, ίσως αξίζεις αυτή που ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αν δεν παλεύεις για τη ζωή που θέλεις,
ίσως αξίζεις αυτή που
...

έχεις...

 

Σήμερα το συνδικάτο των λιμενεργατών της Τεργέστης έκανε μια ανακοίνωση που κάνει το ιταλικό πολιτικό σύστημα
, την κυβέρνηση του δοτού (δεν έχει εκλεγεί όπως επιτάσσει το Σύνταγμα) τραπεζίτη Ντράγκι, στην οποία συμμετέχουν και έχουν διαμοιράσει τους υπουργικούς θώκους η όλη αριστερά, η δεξιά κι η ακροδεξιά, μαζί με το κίνημα των "αγανακτισμένων" και πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη Κίνημα 5 αστέρων.
Ο StefanoPuzzer (στο ανωτέρω βίντεο), λιμενεργάτης, αχθοφόρος (χαμάλης) κι εμβολιασμένος, εκπρόσωπος της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ", που έχει στις πλάτες του τον αγώνα εναντίον των διακρίσεων μεταξύ εργαζομένων κι έκανε το ζήτημα του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου" υπόθεση όλης της ιταλικής κοινωνίας... κάνει την ανακοίνωση που βάζει το εργατικό κίνημα στην πρώτη γραμμή του ταξικού αγώνα, με μια ακόμη "κίνηση ΜΑΤ":
«Αυτή την ώρα μιλούμε με κορυφαίους επιστήμονες που έχουν λογοκριθεί, αποσιωπηθεί... για να δημιουργήσουμε με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ... Αυτοί οι επιστήμονες της Επιτροπής θα πουν πως έχουν τα πράγματα στον υγειονομικό τομέα... Κορυφαίοι επιστήμονες που τους αποσιωπούν τα ΜΜΕ, οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες... θα είναι Ιταλοί επιστήμονες...»
 
Πολλοί νόμισαν στην Ευρώπη και κυρίως η "αριστερά της εποχής μας",
η Νατοϊκή αριστερά, πως το εργατικό κίνημα έχει ποδηγετηθεί, πως μπορούν να το ελέγξουν να το θέσουν στις υπηρεσίες των τραπεζιτών. Στην Ελλάδα όλο το πολιτικό σύστημα έχει τεθεί στις υπηρεσίες του "κυβερνητικού επιστημονισμού". Στην Ιταλία τα αυτόνομα συνδικάτα, το φοιτητικό κίνημα, τα κοινοβουλευτικά κόμματα όσων αποχώρησαν από το Κίνημα 5αστέρων, όπως το ITALEXIT, πυροσβέστες, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι δίνουν αγώνα για το αναφαίρετο δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, εναντίον του ναζιστικού "πιστοποιητικού εμβολιασμένου"!
Στην ηγεσία αυτού του μεγαλειώδους αγώνα Ελευθερίας, το προλεταριάτο... Οι προλετάριοι... δικαιώνουν τον Μαρξ, τον Αντόνιο Γκράμσι... Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!
"Η δημιουργία ενός τέτοιου οργανωτικού μηχανισμού, μιας οργανωτικής μηχανής τέτοιου μεγέθους από το μηδέν και με τόσο σημαντικούς στόχους να επιτευχθούν δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Είναι μια πρόκληση που έχουμε αποδεχθεί χωρίς δισταγμό, ο καθένας στις δικές του αρμοδιότητες, ο Stefano Puzzer in primis.... Υπομονή αν υπάρξουν/θα υπάρξουν ρυθμίσεις στη διαδρομή, αλλά εμπιστευόμαστε την κατανόησή σας! 
Να έχετε εμπιστοσύνη, γιατί εμείς δεν εγκαταλείπουμε!"
 
Στην Ιταλία, απέναντι στους καθεστωτικούς "ειδικούς" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, θα έχουν τους "ειδικούς" της Εργατιάς! Επιστήμονες διεθνούς κύρους που δεν σιτίζονται στα "προγράμματα" των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, αυτούς της Ιπποκράτειας Ιατρικής!

Στην εποχή της Βιοπολιτικής μπορεί να ειπωθεί ότι:
«Η "επιστήμη" της άρχουσας τάξης είναι η κυρίαρχη "επιστήμη"»!
 
Σημειώνει ο φίλος Giorgio Bianchi [Βλέπε, σε: Ανοίξτε εκείνη την καταραμένη πόρτα και βγείτε έξω], αριστερός χωρίς εισαγωγικά, Ιταλός δημοσιογράφος, κινηματογραφιστής, φωτορεπόρτερ:
«Η επιστήμη της άρχουσας τάξης είναι ο λόγος που οι λιμενεργάτες της Τεργέστης οργανώνουν τη δική τους Επιστημονική Αντί-Επιτροπή. Πρόκειται στην κυριολεξία για πράξη μεγάλης εγκεφαλικής ιδιοφυΐας. Αυτοί οι λιμενεργάτες καταλαβαίνουν πλέρια τον Γκράμσι, αφού μια ζωή ξεφορτώνουν κοντέινερ στο λιμάνι. Σε αντίθεση με ορισμένους διανοούμενους που ξόδεψαν μια ζωή σε βιβλία. Υποκλινόμαστε με εκτίμηση, για τη διαχείριση του θέματος, στους λιμενεργάτες.»
 
«Όταν συνειδητοποιείς ότι είσαι με το μέρος της πλειοψηφίας,
να ξέρεις ότι είναι καιρός να αλλάξεις.»
Μαρκ Τουαίην

Στην Ελλάδα το "παιχνίδι" του κοινωνικού-υγειονομικού πειράματος κερδήθηκε από το υπέρ-εθνικό κεφάλαιο. Η αρραγής ενότητα όλων των κομμάτων κι η στράτευσή τους στον "επιστημονισμό", στην αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, την εκκλησιαστική ιεραρχία, τους ειδικούς με "νόμιμες" χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, τους πανεπιστημιακούς που σιτίζονται στις κρατικές επιχορηγήσεις, τους εργατοπατέρες των συνδικάτων... είναι οριστική υποταγή: Tην Ελλάδα έπληξε πολιτική αστρομυωπία κι η Σέχτα!

Η αριστερά, τόσο εκείνης της "εποχής μας" με ευαγγέλιο τον "δικαιωματισμό", όσο κι η λεγόμενη κομμουνιστική, παρά τις ανέξοδες αντικαπιταλιστικές κραυγές ... ηττήθηκαν χωρίς καμία ελπίδα ν' αναστηθούν. Σήμερα είναι ένα εργαλείο του καπιταλισμού. Οι "αριστεροί διανοούμενοι", διατηρούν ως φερετζέ το πρόσημο "αριστερός": Γενάρης 2019 - Οι διανοούμενοι είναι πιο ηλίθιοι από τους απλούς ανθρώπους & αποτελούν την κύρια αιτία της σήψης της κοινωνίας μας

Το προλεταριάτο στην Τεργέστη, οι αχθοφόροι, η εργατική τάξη απέδειξε πως μπορεί ακόμη να μιλάει στο όνομα του Γκράμσι. Για τον "επιστημονισμό", για την «"επιστήμη" της άρχουσας τάξης που είναι η κυρίαρχη "επιστήμη"»... είναι ζητήματα που έχει περιγράψει με σαφήνεια ο μεγάλος κομμουνιστής διανοούμενος: Antonio Gramsci... ο εφιάλτης που τρομοκρατεί την υποταγμένη Νατοϊκή "αριστερά"!

«Οι αλήθειες που εκφράζονται από την επιστημονική έρευνα δεν είναι απόλυτες και οριστικές αλήθειες, αλλά είναι ιστορικές προσεγγίσεις και η επιστήμη είναι ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο κίνημα.
Στην πραγματικότητα, αν οι επιστημονικές αλήθειες ήταν οριστικές και οριστικά αποκτημένες σε απόλυτο και μετά-ιστορικό επίπεδο, η επιστήμη αυτή καθαυτή θα είχε πάψει να υπάρχει.
Συνεπώς, η επιστήμη είναι μια ιστορική κατηγορία, προσφέρει παραμέτρους για την ερμηνεία της πραγματικότητας που είναι παραλλαγές και θα ποικίλλουν ανάλογα με τη διακύμανση των ιστορικών εποχών.
Στην πραγματικότητα, ακόμη κι η επιστήμη είναι ένα εποικοδόμημα, μια ιδεολογία.
Η επιστήμη, επομένως, δεν έχει τη δική της απόλυτη εγκυρότητα, πέρα ​​από το χρόνο, αλλά στην ιστορία της αντιπροσωπεύει την παλινδρόμηση των σχέσεων πραγματικής εξουσίας στο εσωτερικό των τάξεων και τις σχέσεις παραγωγής.
»

Αντόνιο Γκράμσι, "Ιστορικός υλισμός και φιλοσοφία του Μπενεντέτο Κρότσε" (Il materialismo storico e la filosofia di Benedetto Croce), Einaudi, 1948.

-

Σχετικά:

«Κανένας που μαθαίνει να σκέφτεται
μπορεί να επιστρέψει για να υπακούσει όπως έκανε πριν,
όχι από... επαναστατικό πνεύμα,
αλλά από τη συνήθεια να αναρωτιέται και να εξετάζει τα πάντα»
Στη φωτογραφία η φίλη και συντρόφισσα Francesca Quibla,
σηκώνοντας ψηλά τις σκέψεις της Χάνα Άρεντ, τα λέει όλα...
* Ω, πόσο όμορφες είναι οι πλατείες της Ιταλίας!

«Η αριστερά δεν είναι πλέον αριστερά…
Το "πιστοποιητικό εμβολιασμένου" (green Pass) δεν είναι εργαλείο δημόσιας υγείας, απλώς επιβάλλει διακρίσεις.
Τα Συνδικάτα
[παραδοσιακά συνδικάτα] περιφρονούν το άρθρο 1 του Συντάγματος...
Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος
*
"Ψεκασμένος" κι ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος (αδελφό κόμμα του ΚΚΕ) στην Ιταλία!

Οι Λιμενεργάτες της Τεργέστης έκαναν σε λίγες ημέρες...
όσα δεν έκαναν τα "θεσμικά αριστερό-δεξιά" συνδικάτα
και πολιτικά κόμματα σε 30 χρόνια!

* Τεργέστη 2021... Οι Λιμενεργάτες έγραψαν την Ιστορία!

«Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ!»
Αυτή η δυνατή φωνή των Λιμενεργατών της Τεργέστης,
τώρα έγινε η φωνή στις πλατείες όλων των ιταλικών πόλεων,
του Φοιτητικού Κινήματος των Πανεπιστημιακών δασκάλων,
της διανόησης, των εργατών στις φάμπρικες... παντού!

* Οι Ιταλοί Λιμενεργάτες βάζουν φωτιά στην Ιταλία!

«Όσο πιο κοντά είναι η πτώση μιας αυτοκρατορίας,
τόσο πιο τρελοί είναι οι νόμοι.»...
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (106 π.Χ. - 43 π.Χ.)

2 σχόλια

  1. https://www.facebook.com/media/set?vanity=casapounditalia&set=a.10158608830762842

    Δεν αναφερεις πουθενα οτι και η καζα παουντ ταχθηκε κατα του green pass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου "έριξαν" το "Σίβυλλα", Νίκο; Προσπαθώ να μπω, με ανακατευθύνει στο Blogger, λέγοντας τις γνωστές μπούρδες του FB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση