GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Xαμάς πήγε Δαμασκό! Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Φθινόπωρο 2012... Η ηγεσία της Χαμάς συστρατεύεται με τους φονιάδες τρομοκράτες του λεγόμενου "ελεύθερου σ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Φθινόπωρο 2012... Η ηγεσία της Χαμάς συστρατεύεται με τους φονιάδες τρομοκράτες
του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", υπό τον έλεγχο
των...

ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουρκίας - Κατάρ κι αραβικών δικτατορικών καθεστώτων...

«Η ηρωική Συρία υπερασπίζεται ακόμη κι εκείνους που δεν την υπερασπίζονται»
Δήλωση Συριακής κυβέρνησης, Νοέμβρης 2012

Προχθές... ιστορική επίσκεψη στη Δαμασκό αντιπροσωπείας Παλαιστινιακών Οργανώσεων Αντίστασης (Ισλαμική Τζιχάντ και Χαμάς), όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο Πρόεδρος της Συρίας, με γνωστή την μέχρι χθες στάση της Χαμάς υπέρ των μισθοφόρων της "αραβικής άνοιξης made in USA", έδειξε για ακόμη μια φορά πως η Παλαιστίνη είναι υπόθεση-καρδιά του Αραβικού κόσμου: «Παρά τον πόλεμο που αντιμετωπίζει, η Συρία δεν έχει αλλάξει σε καμία περίπτωση θέσεις υπέρ της Αντίστασης.
Η Συρία, που όλοι γνωρίζουν πριν και μετά τον πόλεμο, δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Αντίσταση»

Ο Abdulaziz Minawi (Ισλαμική Τζιχάντ), ο Khalil al-Hayeh (Χαμάς), μαζί με τον Talal Naji (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση), που συνόδευσε την αντιπροσωπεία)... έδωσαν συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό μετά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο Άσαντ...

Η Χαμάς άλλαξε ολοκληρωτικά τις θέσεις της και με προσπάθειες-διαμεσολάβησης της Χεζμπολάχ, του Ιράν και της Ρωσίας, κατόρθωσε ν' αποκαταστήσει δεσμούς με τη Δαμασκό, μέσω αυτής της επίσκεψης.

Σημαντικό ρόλο για να γίνει αποδεκτή η επαφή Χαμάς-Δαμασκού από τη Συριακή πλευρά, διαδραμάτισε και η "Ισλαμική Τζιχάντ" (κόμμα-οργάνωση της Παλαιστίνης, με ιστορικούς, μόνιμους κι αδιάσπαστους δεσμούς με τη Συρία) και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση, που ποτέ δεν εγκατέλειψε τη Δαμασκό και συγκρότησε τις Παλαιστινιακές "Ταξιαρχίες Ιερουσαλήμ" , στο πλευρό του Αραβικού στρατού της Συρίας εναντίον των φονιάδων τρομοκρατών, τους μισθοφόρους των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την πρώτη στιγμή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας.

«Αυτή είναι μια ένδοξη και σημαντική ημέρα, κατά την οποία επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας Συρία για να ξαναρχίσουμε την κοινή δουλειά...
Αυτή είναι μια νέα αρχή για κοινή παλαιστινιο-συριακή δράση...
Να προχωρήσουμε μακριά από το παρελθόν και να κοιτάξουμε προς το μέλλον...
»
... δήλωσε ο επικεφαλής των αραβικών σχέσεων της Χαμάς, ο Χαλίλ αλ Χάγια, στους δημοσιογράφους στη Δαμασκό.


Η Συριακή Προεδρία εξέδωσε δελτίο τύπου, όπου ενημερώνει πως ο Πρόεδρος Άσαντ συνάντησε αντιπροσωπεία Παλαιστινίων ηγετών, χωρίς να αναφέρει την αποκατάσταση των δεσμών με τη Χαμάς.
 
Όμως, η προεδρία δημοσίευσε φωτογραφίες και ένα βίντεο με τον Άσαντ και τον Αλ Χάγια καθώς περπατούσαν με άλλους Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Να σημειωθεί πως η διήμερη επίσκεψη της Χαμάς στη Συρία, πραγματοποιήθηκε αφότου η οργάνωση υπέγραψε συμφωνία συμφιλίωσης με την Φάταχ στο Αλγέρι την περασμένη εβδομάδα και την δέσμευση της Φατάχ (ελέγχεται από τον Αμπάς) να διεξαγάγει εκλογές μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο σε μια προσπάθεια να διευθετήσει ένα 15ετές ενδοπαλαιστινιακό ρήγμα.

Γιατί αυτή η επίσκεψη στη Δαμασκό έχει ιστορική σημασία;

Για την κατανόηση, οφείλουμε να "επιστρέψουμε" στον Οκτώβρη του 2012, ένα χρόνο πριν την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας με όχημα την "αραβική άνοιξη made in USA", ώστε να μπορέσει κάποιος να κατανοήσει τα γεγονότα:

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Συρίας χαρακτηρίζει τον Khaled Mashaal, αρχηγό της Χαμάς, «αχάριστο» και «προδότη», για την συστράτευση της Χαμάς με τους τρομοκράτες μισθοφόρους της δύσης και των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων.
Σημειωτέον ότι την οργάνωση της Χαμάς, που κανένα αραβικό καθεστώς δεν ήθελε να φιλοξενήσει, είχε βρει στη Δαμασκό έναν σύμμαχο-συμπαραστάτη, που φιλοξενούσε το στρατηγείο της (κεντρικό αρχηγείο-βάση της Χαμάς).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς θεωρείται από τη δύση κι ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τρομοκρατική οργάνωση και η μοναδική χώρα που παρείχε προστασία, γραφεία, βοήθεια και ελευθερία ήταν η Συρία.
Οι στενοί κι αδελφικοί δεσμοί μεταξύ Χαμάς και κυβέρνησης της Συρίας ήταν πάντα ένα "σημείο" κατηγορίας της δύσης εναντίον της Συρίας, αλλά και αραβικών δικτατορικών καθεστώτων προς τον πρόεδρο Άσαντ. Αυτή η φιλία των πιστών συμμάχων άρχισε να φθείρεται από την κατευθυνόμενη «εξέγερση» των Νατοϊκών μισθοφόρων που δρούσαν στη Συρία, με την συμπαράσταση της Τουρκίας, του Ισραήλ και των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων από τον Μάρτη του 2011.
Η πλήρης ρήξη επήλθε όταν ο αρχηγός της Χαμάς συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και μαζί επέκριναν τη Συρία, ταυτιζόμενοι με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Έτσι ο άξονας Αντίστασης στον σιωνισμό (Χαμάς, Χεζμπολάχ, Συρία) υπέστησαν μια σημαντική ρήξη. Η Χεζμπολάχ, τα κόμματα της αριστεράς (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας) εναντιώθηκαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον της Συρίας, ενώ η Χαμάς πήρε έναν άλλο δρόμο…
«Η Δαμασκός σας έδωσε άσυλο»... τόνιζε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, υπενθυμίζοντας στον αρχηγό της Χαμάς, ο οποίος κατέχει ιορδανική υπηκοότητα, ότι όταν είχε εκδιωχθεί από την Ιορδανία, το 1999, για «παράνομες και επιβλαβείς δραστηριότητες» κατ’ απαίτηση των δυτικών, του Ισραήλ και των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων, καμία χώρα δεν θέλησε να επιτρέψει την κάθοδο στο έδαφός της του αεροπλάνου που τον μετέφερε. Όλες οι σημερινές δήθεν φιλοπαλαιστινιακές χώρες, οι χώρες της επονομαζόμενης «Αραβικής Άνοιξης» αρνήθηκαν την είσοδό του στα εδάφη τους.
Μάλιστα η υπενθύμιση έχει χαρακτήρα συναισθηματικό, μιας και από το 1999 ο Μεσάλ είχε βρει ασφαλές καταφύγιο στη Συρία, και επισήμαναν: «Να θυμάσαι, όταν πρόσφυγας σε πλοία και αεροπλάνα κανείς δεν σου έτεινε το χέρι και στο αποτίναζαν με λύσσα. Η Δαμασκός σου άπλωσε το χέρι και σε φιλοξένησε…».
Να σημειώσουμε ότι στη Συρία οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες έχουν πλήρη και ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της χώρας, γεγονός που δεν συμβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αραβική χώρα, όπου έχουν "καθεστώς πρόσφυγα", χωρίς δικαίωμα εργασίας, περίθαλψης, αγοράς σπιτιού κ.λπ.
Επίσης υπενθύμιζαν στον «αχάριστο» ηγέτη της Χαμάς ότι τώρα σωπαίνει, κάνει τα στραβά μάτια, όταν η Αίγυπτος κλείνει τα τούνελ της Γάζας και του θύμιζαν ότι τα αποκαλούσε «Σήραγγες ελευθερίας και ζωής»

Στη μνήμη του... Αχμέντ Τζιμπρίλ (Ahmed Jibril), ιδρυτή και ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLFP) - Γενική Διοίκηση, που δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Αποχαιρετισμός στον Καπετάνιο Αχμέντ Τζιμπρίλ

Με τον Αχμέντ Τζιμπρίλ στη Δαμασκό...


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση