GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία... ότι πιο χυδαίο και απάνθρωπο! Ιστορικές υπενθυμίσεις για τη Γαλλία του "φωτός & πολιτισμού"...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί » (Ο όρκος της πόρνης μοιάζει ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί»
(Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον...

όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται)
Δίφιλος ο Σίφνιος,
7ος π.Χ., ο επικός ποιητής από τη Σίφνο

Γαλλία... Καμία ελπίδα αφού απουσιάζει ο "Πρίγκιπας"... Σκέψεις για τους "αγανακτισμένους"...

Το κωλοδάχτυλο του Αφρικανού ινδάλματος ήταν προφητικό για τον υπάλληλο των Ρότσιλντ;

«Η ιστορία είναι δασκάλα της ζωής»
Αντόνιο Γκράμσι

Η Γαλλία έχει καταλάβει κι επιβάλει αποικιακή κατοχή στην Αλγερία για 132 χρόνια, στην Τυνησία για 75 χρόνια, στο Μαρόκο για 44 χρόνια και στη Μαυριτανία για 60 χρόνια...

• 4 Δεκέμβρη 1852... η Γαλλία εισήλθε στην αλγερινή πόλη Λαγκουάτ

Τα Γαλλικά αποικιακά στρατεύματα καταλαμβάνουν την πόλη Laghouat μετά από αιματηρές μάχες και λυσσαλέα λαϊκή αντίσταση. Για όλους τους ιστορικούς, ήταν μία Γενοκτονία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 3.627 νεκροί από τους 6.000 κατοίκους, δηλαδή εξολόθρευσαν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της πόλης που αποδεκατίστηκαν. Επιπλέον, για πρώτη φορά γίνεται χρήση χημικών όπλων, ενός είδους χλωροφορμίου που διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του...

Τσαντ 1917 (υπό Γαλλική κατοχή): Η Γαλλία συγκέντρωσε 400 λόγιους Μουσουλμάνους και τους αποκεφάλισε με μακρυά κοφτερά μαχαίρια (τη μάχαιρα)...

Η Γαλλία διενήργησε 17 πυρηνικές δοκιμές στην Αλγερία την περίοδο 1960-1966, με αποτέλεσμα έναν αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων που κυμαίνεται από 27 χιλιάδες έως 100 χιλιάδες. Οι επιπτώσεις του είναι ακόμα εκεί σήμερα.
• Όταν η Γαλλία έφυγε από την Αλγερία το 1962, είχε τοποθετήσει πίσω της τόσες νάρκες όσες ολόκληρος ο πληθυσμός της Αλγερίας εκείνη την εποχή, 11 εκατομμύρια νάρκες!
• Η Γαλλία κατέλαβε την Αλγερία για 132 χρόνια, οι Γάλλοι εξόντωσαν ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους τα πρώτα 7 χρόνια μετά την άφιξή τους και ενάμιση εκατομμύριο τα τελευταία 7 χρόνια πριν την αναχώρησή τους.
• Ο Γάλλος ιστορικός Ζακ Γκόρκι εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη Γαλλία στην Αλγερία, από την άφιξή της το 1830 έως την αναχώρησή της το 1962, ήταν 10 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι...
• Όταν η Γαλλία μπήκε στην Αίγυπτο στην περίφημη εκστρατεία της, Γάλλοι στρατιώτες μπήκαν στο τζαμί με τα άλογά τους και βίασαν γυναίκες μπροστά στις οικογένειές τους, μεθοκοπούσαν μέσα στα τζαμιά και μετέτρεψαν μια σειρά από τζαμιά στους στάβλους των αλόγων τους...
• Δημιούργησαν τον μύθο πως το Ισλάμ είναι η θρησκεία της τρομοκρατίας και ο Προφήτης τους, ο προφήτης της τρομοκρατίας...
Είναι παράξενο να βλέπεις κάποιους επαίνους και μάλιστα να υπερασπίζονται τον πολιτισμό της Γαλλίας και να ξεχνάνε όλη τη μαύρη ιστορία της. Αυτή είναι η Γαλλία.

Ενδεικτικές ιστορικές υπενθυμίσεις για τη Γαλλία του "φωτός & πολιτισμού"...

Αλγερία, 8 Μάη 1945...
Από τις 8 ως τις 16 Μάη του 1945, εξελίχθηκαν οι σφαγές στην Sétif και Guelma, από τις δυνάμεις των αποικιοκρατών της Γαλλίας.
Από εκείνες τις μέρες ξεκίνησε ο μακρύς εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Αλγερινού λαού, ως την απελευθέρωση από τους αποικιοκράτες (5 Ιούλη 1962).
Τιμή και δόξα στον Αλγερινό λαό, στους 1.500.000 μάρτυρες του αγώνα που έπεσαν για ελεύθερη πατρίδα!
Δεν ξεχνάμε!
Οι Ήρωες κι Ηρωίδες των Λαών
Η Μάρτυρας Zulekha Uday συνελήφθη από το Γαλλικό στρατό στις 15 Οκτώβρη 1957. Η φωτογραφία είναι από τη μέρα της σύλληψης της. Ασταμάτητα βασανιστήρια για 10 μέρες κι η "εκτέλεσή" της με βολές από ελικόπτερο στις 25 Οκτώβρη 1957…
Ο γιος της και ο άνδρας της εκτελέσθηκαν μέσα στον... ίδιο μήνα στη γκιλοτίνα!

"Αμνησία" έχει πλήξει την "πολιτισμένη" δύση: «Είναι 22 οι Αφρικανοί πρόεδροι-ηγέτες που δολοφονήθηκαν από τη Γαλλία, με έναρξη το 1963»!
Από το 1963, περισσότεροι από 22 Αφρικανοί πρόεδροι, τότε στην εξουσία, έχουν δολοφονηθεί: πολλοί από αυτούς φέρνουν σε δύσκολη θέση τις αποικιοκρατικές δυνάμεις και ειδικά τη Γαλλία στην Αφρικανική ήπειρο.

Service de documentation extérieure et de contre-espionnage - SDECE (Υπηρεσία Εξωτερικής Τεκμηρίωσης και Αντικατασκοπείας), Direction générale de la sécurité extérieure - DGSE (Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας) κι η γαλλική μυστική υπηρεσία Direction de la sécurité du territoire DST, είναι οι τρεις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών που έχουν κάνει τα πραξικοπήματα στην Αφρική.
Η Υπηρεσία Εξωτερικής Τεκμηρίωσης και Αντικατασκοπείας (SDECE) είναι υπεύθυνη για την «παραπληροφόρηση» και για την αποσιώπηση των γαλλικών εγκλημάτων. Η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE) είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των «μαυρόχρωμων κυβερνητών» κι η τρίτη μυστική υπηρεσία ασχολείται με το εσωτερικό, για την "προστασία της Γαλλίας από τους κινδύνους της μετανάστευσης", συνεργαζόμενη με όλες τις πολιτικές αστυνομικές δυνάμεις όλων των δικτατοριών του κόσμου.
Ο κατάλογος των 21 Αφρικανών προέδρων, τότε στην εξουσία, που δολοφονήθηκαν από το 1963:
* 1963: Στο Τόγκο ο Sylvanus Olympio, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, δολοφονήθηκε στις 13 Γενάρη 1963
* 1966: Johnson Thomas Umunnakwe Aguiyi-Irons, πρόεδρος της Νιγηρίας
* 1969: Abdirashid Ali Sharmarke, πρόεδρος της Σομαλίας
* 1972: Amani Abeid Karume, πρόεδρος της Τανζανίας της Ζανζιβάρης
* 1975: Richard Ratsimandrava, πρόεδρος της Μαδαγασκάρης
* 1975: François-Ngarta Tombalbaye, πρόεδρος του Τσαντ
* 1976: Murtala Ramat Muhammed, πρόεδρος της Νιγηρίας
* 1977: Marien Ngouabi, πρόεδρος του Κονγκό Μπράζαβιλ
* 1977: Tafari Benti, πρόεδρος της Αιθιοπίας
* 1981: Anwar el-Sadat, πρόεδρος της Αιγύπτου
* 1981: William Richard Tolbert, πρόεδρος της Λιβερίας
* 1987: Thomas Isidore Noël Sankara, πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο
* 1989: Ahmed Abdallah Abderemane, πρόεδρος των Κομορών
* 1989: Samuel Kanyon Doe, πρόεδρος της Λιβερίας
* 1992: Mohamed Boudiaf, πρόεδρος της Αλγερίας
* 1993: Melchior Ndadaye, πρόεδρος Μπουρούντι
* 1994: Cyprien Ntaryamira, πρόεδρος Μπουρούντι
* 1994: Juvénal Habyarimana, πρόεδρος της Ρουάντα
* 1999: Ibrahim Baré Maïnassara, πρόεδρος του Νίγηρα
* 2001: Laurent-Désiré Kabila, πρόεδρος Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
* 2009 João Bernardo "Nino" Vieira, πρόεδρος Γουινέα-Μπισσάου
– ΤΟ 2011: Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi, πρόεδρος της Λιβύης (από την γαλλική CNT σε συνεργασία με την CIA).

  19 Αυγούστου 2022: Τι μας θέλουν οι Γάλλοι στο Σαχέλ; Το Μάλι στον ΟΗΕ: Η Γαλλία ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους τζιχαντιστές!

Μάλι: απέλαση ΜΚΟ & κάθε μορφής γαλλικής παρουσίας!

ΑΣεκού Τουρέ... Η γαλλική γενοκτονία, το ολοκαύτωμα στη Γουινέα, που κρύβει κι αποσιωπά η ιστοριογραφία

«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»
 
«Για τον ιμπεριαλισμό είναι
περισσότερο σημαντική
η πολιτιστική κατοχή των χωρών, από την στρατιωτική. 
Η πολιτιστική κατοχή διαθέτει... μεγαλύτερη ελαστικότητα, 
είναι πιο αποτελεσματική και στοιχίζει λιγότερο.
Το δικό μας καθήκον είναι να απομακρύνουμε
τη νοοτροπία της δουλικότητας από το μυαλό μας» 
  Thomas Sankara «Πατρίδα ή Θάνατος! Θα Νικήσουμε!»

Στην Αφρική, πολλοί έχουν πεθάνει...
Η σύγχρονη κοινωνία, που μας πωλούν με ουράνια τόξα τρανσεξουαλισμού και καρδιές, με "ατομικά δικαιώματα", με "ανοιχτά σύνορα", με "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, κίνδυνο "κλιματικής αλλαγής", "πειραματικά γενετικά σκευάσματα" ως εμβόλια & "πιστοποιητικά εμβολιασμού" για να κυκλοφορείς... μέτωπο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού... είναι τελικά αυτό: Ένα γκρίζο και απάνθρωπο εργοστάσιο σκλάβων.
Ο Sankara το κατάλαβε αυτό. Ας μην το ξεχνάμε και να μην τον ξεχνάμε!

Για την αποικιοκρατική Γαλλία και τα εγκλήματα στη Συρία, θα ήταν πλεονασμός οι αναφορές.

Να θυμηθούμε τον υπάλληλο των Ρότσιλντ και τις τελευταίες του δηλώσεις για τα δήθεν "χημικά του Άσαντ";

Μακρόν: «Θα κτυπήσουμε τους τόπους των χημικών"

17 Απρίλη 1946: Ανεξαρτησία της Συρίας από τη γαλλική αποικιακή κυριαρχία

2018: To μήνυμα του ανεκδιήγητου Τσίπρα στον "σύντροφο" Μακρόν: «Aπόλαυσε τη νίκη φίλε μου»
 

Τσίπρας: «Με χαρά καλωσορίζουμε στην Πνύκα τον Εμανουέλ Μακρόν στον τόπο που η Δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα και άναψε τη φλόγα για να φωτίσει την ανθρώπινη Οικουμένη. Εδώ όπου για πρώτη φορά γεννήθηκε η δημόσια σφαίρα, συζήτησης και δημοκρατικής λήψης αποφάσεων (...) Όποιον δεν συμμετείχε στα κοινά τον χαρακτήριζαν ιδιώτη που στην δική σας γλώσσα δεν είναι τιμητικός χαρακτηρισμός»...
 
Κωμικοτραγικό;
Το άκρον άωτον του κυνισμού, της αναλγησίας και του σουρεαλισμού...
Ο "αντιεθνικιστής", ο "αντιρατσιστής", ο πολέμιος του "λαϊκισμού", ο "αντιφασίστας" υπάλληλος των Ρότσιλντ, ο πλασιέ εμπόρων όπλων και πολυεθνικών ξεπλύθηκε στην Πνύκα... με τη βοήθεια των ΜΜΕ και της "δημοσιογραφίας", όπου μιλώντας και ελληνικά μας έκανε "περήφανους" ως υπηκόους αποικιών του λέγοντας: "Εδώ, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία...".
Η σημερινή Γαλλία, ότι πιο χυδαίο και απάνθρωπο στον αιώνα μας που ξεπερνάει σε κυνισμό όλους τους ιμπεριαλιστές με "Φόρο Αποικίας" λόγω της προσφοράς της στον "εκπολιτισμό απολίτιστων λαών"...

«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν»
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που διδάχτηκε ιστορία)

«Τίποτα δεν αποκλείεται κι απαγορεύεται κατ' αρχήν»
Εμανουέλ Μακρόν

Αυτό δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, για το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, όπως ζήτησε ο Νατοϊκός κοκαϊνομανής μικρός Ράιχ των ΟυκροΝαζί... Έχει βέβαια και την υποστήριξη της Νατοϊκής ευρωπαϊκής αριστεράς... Ζαν-Λυκ Μελανσόν: «Ο πόλεμος έχει έναν και μόνο υπεύθυνο, τον Πούτιν!» Βλέπε, σε: Η ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά πήρε το όπλο της εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού!

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

1 σχόλιο

  1. Έτσι ακριβώς.
    Δεν έχουμε ιδέα.
    Πάντως, αν ισχύουν όσα ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία, η υπόθεση έχει πολλά κοινά με τον φόνο του ανήλικου αθίγγανου στην Θεσσαλονίκη.
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση