GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ...φρούτο! Καβάλησε κι αυτή το καλάμι!

. Η απίστευτη συμπεριφορά της γεν. γραμματέως του υπουργείου Υγείας Μαρίας - Αγγελικής Τροχάνη -Ευσταθίου. Να τη ... χαίρεστε κύριε Αβραμόπ...

.
Η απίστευτη συμπεριφορά της γεν. γραμματέως του υπουργείου Υγείας Μαρίας - Αγγελικής Τροχάνη -Ευσταθίου. Να τη ... χαίρεστε κύριε Αβραμόπουλε. Πώς την "διαολόστειλε" (και μπράβο της) βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας!
.
Γράφει η Σμαράγδα Κοκκόρη
.
To κουσούρι της αλαζονείας έχει αρχίσει πλέον να διαπερνά ολόκληρη την κυβέρνηση και να γίνεται γάγγραινα. Καλά οι ... υπουργοί να συμεπριφέρονται ως καβαλημένα καλάμια, αλλά και κάποιοι ...διεθνώς άγνωστοι γενικοί γραμματείς υπουγρείων δεν πάει πολύ;
Ο λόγος για κάποια Μαρία - Αγγελική Τροχάνη -Ευσταθίου που είναι Γενική Γραμματέας Πρόνοιας στο υπουργείο Υγείας (φωτογραφία). Συστηματικά, συμπεριφέρεται με απόλυτη αλαζονεία. Ούτε καν σε βουλευτές της ΝΔ βγαίνει στα τηλέφωνα. Μονίμως βρίσκεται σε ...συσκέψεις. Το γνωστό κόλπο των ανθρώπων της εξουσίας για να αποφεύγουν τον κόσμο.
Μαθαίνω ότι το ποτήρι ξεχείλισε όταν ζήτησε να την συναντήσει ένας Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα από τη βόρεια Ελλάδα. Η κ. Τροχάνη τους αγνόησε επιδεικτικά. Ούτε καν μια ...αρνητική απάντηση καταδέχτηκε να δώσει στο αίτημά τους.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου απευθύνηθηκαν σε βουλευτές. Μία εξ΄αυτών η (γνωστή από το παρελθόν για τη μαχητικότητά της) Πόπη Φουντουκίδου της ΝΔ η οποία τηλεφώνησε στο υπουργείο, αλλά και σε αυτή η κ. Τροχάνη δεν βγήκε καν στο τηλέφωνο. Τέσσερεις προσπάθειες έκανε η βουλευτής. Μία ήταν σε σύσκεψη, μία έλειπε στο εξωτερικό κοκ, η κυρία γενική γραμματεύς...
Η Π. Φουντουκίδου απηυδισμένη στο τέλος "διαολόστειλε" την κ. Τροχάνη μέσω της γραμματέως της που της απαντούσε ότι "η κυρία γενικός είναι σε σύσκεψη και δεν μπορεί να σας μιλήσει...".
Η βουλευτής αναζήτησε στη συνέχεια τον υπουργό Δημ. Αβραμόπουλο αλλά ...ούτε αυτός βρισκόταν στο Γραφείο του στο υπουργείο, όπως και οι συνεργάτες του.
Ετσι απευθύνθηκε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη ενημερώνοντας τον γι΄αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Και ... ω του θαύματος, η κυρία Τροχάνη "εμφανίστηκε" αυτομάτως στο τηλέφωνο, δίνοντας διάφορες γελοίες δικαιολογίες για τη στάση της οι οποίες κάθε άλλο έπεισαν τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος...
Ολο αυτό το περιστατικό αντανακλά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Και φυσικά η απορία είναι από πού αντλεί αυτή τη δύναμη η κυρία Τροχάνη για να συμπεριφέρεται έτσι, κύριε Αβραμόπουλε;
Κι αν έχει καβαλήσει ετσι το καλάμι η συγκεκριμένη κυρία, φαντάζεστε τι συμβαίνει με τους ...υπόλοιπους!
-------------------------

58 σχόλια

  1. ΕΙΣΤΕ ΛΗΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΒΛ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
    ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΔΩ ΡΕ!!!
    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά αεί στα κομμάτια κυρία "Τραχανά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ.
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΟΜΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝΑΡΙΧΘΗΚΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι αναρτήσεις είναι οι ποιο σπουδαίες στο Press.gr. Το ΄΄ξεφώνημα΄΄ πιάνει τόπο. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως θυμάμαι την μοναδική εκείνη στιγμή αντίστασης στον ραγιαδισμό, όταν οι κάτοικοι της Λέσβου ξυλοφόρτωσαν, ομαδικά, τον "Κύριο Τίποτα" όταν αποπειράθηκε να τους παραμυθιάσει με κάτι μονάδες εντατικής θεραπείας.

    Ευτυχώς που επενέβησαν οι μπάτσοι και ο Τίποτα γλύτωσε την εκτόξευση στη θάλασσα, καθώς το περιστατικό έγινε κοντά στο λιμάνι.

    Έχει κανείς από σας τίποτε φωτογραφίες ή βίντεο, σχετικά με το περιστατικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πουτάνα η εξουσία είναι μεγάλο αφροδισιακό. Μπράβο κα Τραχάνη πάντα τέτοια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αβραμό καλά θα κάνει να κόψει την κοκαίνη μπας και δει τα χάλια του, είναι γελοίο κάποιος ψυχικά άρρωστος να αντιπροσωπεύει την εθνική υγεία. Αλλα κρίνοντας απο την γενικότερη κατάσταση μάλλον είναι ο καταλληλότερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bravo sas pasokakia.Ksekatiniasteite..kai afiste ti Nea Dimokratia na synexisei aptoiti to ergo tis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΣΤΕ ΛΗΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΒΛ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
    ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΔΩ ΡΕ!!!
    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα πραγματα αγγιζουν πια και τον υφυπουργο υγειας ο οποιος ειναι και αυτος αμεσα εμπλεκομενος καθως το συστημα εξυπηρετει μονο δικους του και αν μπορουσα να ανεχτω το συγκεκριμενο κομματικο μηχανισμο σε ορισμενες περιπτωσεις,στο θεμα της υγειας ειναι ντροπη.Δεν ξερω αν γινεται καποιος να τους κανει να λογοδοτησουν αλλα πρεπει σιγουρα να αντικατασταθουν.Αλλα ποιος πιστευει σε παραμυθια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. liftingk botoxing..

    patsavouring

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει ποιος ακριβώς είναι ο σύζυγος της ξανθιάς μαντάμ - και ποια σχέση έχει ακριβώς με την... Ραφήνα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δε φταιει η Τροχανη, και το ΠΑΣΟΚ να ηταν στην κυβερνηση παρομοια συμπεριφορα θα ειχαν οι γενικοι γραμματεις,
    και γω ο ιδιος να ημουν, πιθανον με τον ιδιο τροπο να συμπεριφερομουν,

    φταιει αυτος που θεσπισε τις θεσεις των γενικων γραμματεων

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ



    ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ,

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
    ΚΟΨΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαφωνώ με το δημοσίευμα. Οσες φορές χρειάστηκε, βρήκα άμεση απάντηση από την κ. Τροχάνη. Και η απάντηση ήταν τεκμηριωμένη και έδειχνε γνώση του αντικειμένου. Δεν ξέρω γιατί τη βαράνε την εν λόγω Γενική Γραμματέα, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον είπε "όχι" στη χρηματοδότηση κάποιου αιτήματος βουλευτή της ΝΔ. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ALLA TSEKOU H KYRIA:AYTIN DEN KAVALIES TO KALAMI TIS POUTSES TIS DEKSIAS KAVALISE; AEN YPARXOUN BEBEA GIATI AYTOI GINANE OLOI POUSTIDES ENAS ZAXOPOULOS TOUS EIXAI MINI GIA NA KSESKONIZI MERIKES KE MERIKOUS KE TON SALTARANE APO TON TETARTO;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαφωνώ με το δημοσίευμα σας. Οσες φορές χρειάστηκε η βοήθεια της κ. Τροχάνη για τα θέματα πρόνοιας που χειρίζεται, ήταν πάντα διαθέσιμη και είχε και καλή γνώση των θεμάτων. Φοβάμαι ότι η αιτία της επίθεσης στο πρόσωπο της είναι ότι μάλλον είπε "όχι" σε κάποιο αίτημα χρηματοδότησης βουλευτή της ΝΔ. Τόσο απλά. Αφείστε την να κάνει τη δουλειά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει τα σχολία να γίνουν πράκτορες και να προσφέρουν γραμματειακή υποστήριξη στα ιδιωτικά φροντιστήρια!!

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η δράση «Γονείς.gr», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής.

    Η δράση απευθύνεται σε όλους τους γονείς ή κηδεμόνες μαθητών που θα εγγραφούν σε οποιαδήποτε από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2008-2009 (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία). Η δράση δίνει τη δυνατότητα στους γονείς των μαθητών Γυμνασίου, να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και κυρίως αποσκοπεί στην εξοικείωσή τους με το Διαδίκτυο και την αναζήτηση πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web).

    H δράση «Γονείς.gr» σχεδιάστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

    Κατά την εκπαίδευση των γονέων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανήλικους και τις δυνατότητες προφύλαξης των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Επιπλέον, δίνεται έμφαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες και περιεχόμενο που μπορεί να βρεθεί στον Παγκόσμιο Ιστό για μαθητές Γυμνασίου, και ειδικότερα στις υπηρεσίες και το περιεχόμενο της Δικτυακής Πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) http://students.sch.gr.

    Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές και δικαίωμα πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Επιπλέον, η δράση επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Δικαιούχος να έχει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

    Η διαδικασία εκπαίδευσης των δικαιούχων γονέων αποτελείται από δύο φάσεις:
    • Την κατ’ οίκον εκπαίδευση κατά την οποία ο Φορέας Εκπαίδευσης θα επισκεφθεί τον δικαιούχο γονέα στην οικία του για μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών
    • Την εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning) συνολικής διάρκειας σαράντα (40) ωρών

    Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου, οι γονείς θα δικαιούνται να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

    Διαδικασία Συμμετοχής

    Κάθε σχολική μονάδα της υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) ενημερώνεται μέσω εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ για τη δυνατότητα συμμετοχής δικαιούχων γονέων στο «Γονείς.gr». Οι σχολικές μονάδες θα συλλέξουν συμπληρωμένες φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους γονείς των μαθητών. Στην συνέχεια, κάθε δικαιούχος γονέας θα ενημερωθεί μέσω κατάλληλου μέσου επικοινωνίας (όπως SMS ή/και τηλεφωνήματος) για τη διαδικασία συμμετοχής του, και θα παραλάβει έναν μοναδικό Προσωπικό Κωδικό, τον κωδικό Έναρξης της εκπαίδευσης.

    Μετά την παραλαβή του Κωδικού, κάθε δικαιούχος γονέας θα μπορεί να ενημερωθεί για τα διαθέσιμα προγράμματα εκπαίδευσης που καλύπτουν την περιοχή του:
    • μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του έργου που ήδη λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.goneis.gr
    • μέσω επικοινωνίας με το γραφείο υποστήριξης της δράσης, στο τηλέφωνο 801 – 11 – 80 200, ή
    • μέσω των σχολικών μονάδων Γυμνασίου της περιοχής του.

    Ο δικαιούχος επιλέγει ποιο από τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα καλύπτει τις ανάγκες του και έρχεται σε απευθείας επικοινωνία με τους Φορείς Εκπαίδευσης της περιοχής του.

    Η δράση ολοκληρώνεται όταν συμπληρωθούν εκπαιδεύσεις 40.000 γονέων, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2008.

    Η δράση «Γονείς.gr» αποτελεί μέρος της Ψηφιακής Στρατηγικής της Ελλάδας και χρηματοδοτείται κατά 20% από εθνικούς πόρους και κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αξιοποιώντας πόρους του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

    Αναφερόμενος στη δράση, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε τα τελευταία έτη μια μεγάλη σειρά δράσεων για την προώθηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε όλο το εύρος της κοινωνίας και της οικονομίας. Η Ψηφιακή Ελλάδα γίνεται πλέον ορατή σε όλο και περισσότερους πολίτες. Τα τελευταία δύο έτη, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια για να φέρουμε τις νέες τεχνολογίες απευθείας στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους. Δράσεις, όπως το «Δες την Ψηφιακά» και το «e-κπαιδευτείτε», που στόχευσαν απευθείας στους φοιτητές και σπουδαστές είχαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Τα ποσοστά συμμετοχής σε κάθε τέτοια δράση ξεπερνούν το 85%. Αυτή η ανταπόκριση αποδεικνύει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα, ανακοινώνουμε μια ακόμη δράση, που απευθύνεται αυτή τη φορά στους γονείς των μαθητών γυμνασίου, με σκοπό να τους εξοικειώσει, χωρίς κόστος και μάλιστα στο σπίτι τους, με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Κάνουμε έτσι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον τομέα των νέων τεχνολογιών προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας».
    Σε σχετική του δήλωση ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε τα εξής: «Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την εκπαίδευση το ΥΠΕΠΘ υιοθετεί πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων, επιδιώκοντας να καταστήσει τους νέους Έλληνες πολίτες της Ευρώπης και πολίτες του κόσμου.
    Μία από αυτές τις καινοτομίες είναι η ψηφιακή σύγκλιση. Εισάγοντας τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική καθημερινότητα, το ΥΠΕΠΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναγνωρίζει το συμπρωταγωνιστικό ρόλο του γονέα, ο οποίος συνεργαζόμενος με τον εκπαιδευτικό επεκτείνει την εκπαιδευτική διαδικασία στο σπίτι.
    Με το πρόγραμμα «goneis.gr» οι Έλληνες γονείς επιμορφώνονται στο σπίτι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν, να βοηθούν, να συμβουλεύουν και να προστατεύουν τα παιδιά τους για την αποτελεσματική και ασφαλή χρήση του internet».


    -0------------------------------------------------------

    δηλαδή οι καθηγητές Πληροφορικής θα μαζεύουν τα στοιχεία των γονέων και ύστερα θα τα παίρνουν τα φροντιστήρια για να τους εκπαιδεύσουν!
    Τα φροντιστήρια θα επιδοτηθούν από το ελληνικό κράτος και τα λεφτά των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών με 32.000.000 ευρώ!!
    Οι καθηγητές Πληροφορικής θα δουλέψουν τζάμπα προς ώφελος των ιδιωτικών οργανισμών..
    Αντι να τα δώσουν τα λεφτά στο ΙΔΕΚΕ ή στα ΚΕΕ που είναι κρατικες δομές πιστοποίησης θα τα φάνε τα λεφτά οι ιδιώτες και μαλιστα με την αναγκαστική εργασία κρατικών λειτουργών.


    Επίσης οι εκπαιδευτές θα είναι και μη πτυχιούχοι Πληροφορικής!!

    Αν αυτό είναι σπατάλη των χρημάτων των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών τότε τι είναι?

    Οι καθηγητές Πληροφορικής πρέπει να αντιδράσουν και να μη δεχθούν να γίνουν γραμματειακή υποστήριξη των φροντιστηρίων.
    Νομίζω η εποχήτης δουλειάς πέρασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KRAXTE tous olous tous mpastardous re mpas kai filotimithoune.

    Kanane ti xora tsifliki tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. kati allo exei kavallhsei avth h tsoutsou, oxi pantws to kalami...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν δεν κανω λαθος η Τροχανη ειναι κουμπαρα του Καραμανλη και ηταν μελος του Δ.σ της ΕΡΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχώς έτσι είναι, το ξεφώνημα πιάνει τόπο. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΥΤΕ ΑΡΧΗΓΟ
    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ
    ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΒΛ.ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
    ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΔΩ ΡΕ!!!
    ΛΙΑΝΗ ΓΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ
    Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύει με συνθήκες STAGE.
    Αυτό σημαίνει ότι είναι εκπαιδεύσιμο και όταν βέβαια τελειώνει δεν μπορεί να προσληφθεί, άρα όταν αποκτά μια εμπειρία φεύγει.
    Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα σ' αυτό το μπουρδέλο που λέγεται "κυβέρνηση", πάντα έρχεται κάτι καινούριο και σε εκπλήσει, σχεδόν κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ... ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ...ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο κ. Τίποτα (κυριολεκτικά) τυγχανει προστατευόμενος του συστήματος. Ακούσατε τίποτα γι αυτόν? Ή μήπως όλα δουλεύουν τέλεια στο υπουργείο του? Ακούσατε καμία ερώτηση στο άλλο κύριο κατά την συνέντευξη στη ΔΕΘ, για θέματα υγείας?
    Αλέθεια η κ. Τροχανά- Ευσταθίου έχει κάποια σχέση με τον κ. Ευσταθίου (απόστρατο στρατιωτικό γιατρό0 που είχε δίπλα του ο Κακλαμάνης και τώρα πάλι κάπου είναι στο Υπουργείο Υγείας Υγείας Πρόεδρος σε κάποιο φορέα? Ψάξτε το......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τά τηλεφωνήματα τών βουλευτών κατά
    90% είναι γιά ρουσφέτια.
    Νά πάν νά γαμηθούν οί βολευτές καί
    μαζί όσοι από μάς ζητάνε ρουσφέτι.
    Γιατί άν ρουσφετογλύφεις δέν δικαιούσαι:
    νά ζητάς ισονομία(αυτοαναιρήσαι),
    νά μιλάς γιά σκάνδαλα(σκανδαλίζεις υπό κλίμακα),
    νά κατακρίνεις τέτοιες συμπεριφορές
    ίδια σκατά είσαι).
    Τούς βουλευτές όταν τούς "σταυρώνεις" τό τηλεφωνο-ρουσφέτι
    είναι μέσα στό μυαλό σου.
    Καί η κάθε Φουντουκίδου αφού επεκτίνει
    τά προνόμοια της,θά τηλεφωνήσει καί
    γιά πάρτυ σου.ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. Βρισκόμαστε σε φάση κομματικής ακινησίας - μέχρις αφασίας - του κόμματος της κυβέρνησης. Για την εκκίνηση της κομματικής οικονομικής μηχανής, επιχειρείται η αφαίρεση της μίζας από τις μηχανές των αεροσκαφών της Ολυμπιακής, ώστε αυτή η μίζα να χρησιμοποιηθεί προεκλογικά από τα μαύρα κι άραχνα Ιερά Μεσιτικά Ταμεία της Ρηγίλλης.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.


    Νέα Δημοκρατία, Σχολή Σκανδάλων,
    Χορηγός Επικοινωνίας: ECONOMIST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τυχαίνει να γνωρίζω πολύ προσωπικά τη συγκεκριμένη γυναίκα...Για την ακρίβεια είναι η μητέρα μου. Θα ήθελα απλά να παρακαλέσω, άσχετα με τις απόψεις του καθενός για τις οποίες φυσικά και δεν θα εναντιωθώ, να υπάρχει λίγος σεβασμός από τους bloggers. Ελπίζω να μπορείτε να καταλάβετε πόσο άσχημο είναι για κάποιον να κρίνεται άσχημα, όχι το έργο και η πολιτική παρουσια, αλλά η εικόνα και η προσωπική ζωή της μητέρας του.
    Με εκτίμηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΓΩ ΕΝΑ ΖΟΝΤΟΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ.

    ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΑ.

    ΑΡΧΙΖΩ

    ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΥΤΕ ΑΡΧΗΓΟ
    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ
    ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΒΛ.ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
    ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΔΩ ΡΕ!!!
    ΛΙΑΝΗ ΓΙΟΙ!!!

    17 Σεπτέμβριος 2008 5:12 μμ

    ΤΕΛΟΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και ο Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα από τη βόρεια Ελλάδα, αγαπητέ γιε της κ. Τροχανά? λες να θέλανε να πιουν καφέ με τη μαμμά σου? Κάποιο πρόβλημα θα είχαν οι άνθρωποι, δεν θέλανε συνάντηση για κοινωνικούς λόγους.
    Λίγη ντροπή και σεμνότητα δεν βλάπτει. Εξάλλου σεμνότητα και ταπεινότητα επαγγέλθηκε ο αρχηγός σας και οχι ευνοιοκρατία, γιατι από ότι διάβασα για συμπατριωτικούς λόγους βολεύθηκε η mammy σου. Αλλά βλέπεις το κράξιμο σας πειράζει, τα προβλήματα του κόσμου ας περιμένουν για το πότε θα ευδοκήσει η κάθε κυρία Τροχανά να ευαρεστηθεί να τα ακούσει, μπας και δώσει κάποια λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΑΣ -ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΡΟΧΑΝΗ
    ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    Η Μαρία - Αγγελική Τροχάνη γεννήθηκε στην Αθήνα.

    Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

    Ομιλεί πολύ καλά την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

    Από τον Οκτώβριο του 2007 κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Από τον Ιούνιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2007 κατείχε τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Είναι εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας για δεύτερη συνεχή τετραετία (2007-2010)

    Αντιπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας στην ΕΝΑΕ.

    Το 2005 κατείχε τη θέση του Αντινομάρχη στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας

    Το 2004 ήταν Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου

    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ Α.Ε. από το 2004.

    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» από τον Μάιο του 2007.

    Μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας «ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε.», για το διάστημα 2003-2006.

    Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, από το 2003.

    Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε συλλόγους που έχουν ως σκοπό την παροχή φροντίδας κα αλληλεγγύης.

    Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο επιθεωρητών περιβάλλοντος σε συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14000 και υποστηρίζει ενεργά το κίνημα της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο-επιχειρηματία Δημήτρη
    Ευσταθίου, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

    26/4/2004 8:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 9:02:30 μμ)

    Τη σύνθεση του νέου Δ.Σ της ΕΡΤ Α.Ε. ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος παραμένει ο δημοσιογράφος Αγγελος Στάγκος ενώ τακτικά μέλη του ΔΣ ορίζονται οι Αθανασίου Ανδρέας, δημοσιογράφος, Δασκαλάκης Μενέλαος, οικονομολόγος, Δημητρίου Βασίλης, μουσικοσυνθέτης, Ζακυνθινός Διονύσης, δημοσιογράφος, Κωστάλας Αλέξης, δημοσιογράφος (μέλος και του προηγούμενου Δ.Σ), Μιχαλοπούλου Αδαμαντία, διευθύντρια Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Ποταμιάνος Δημήτρης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Αναπληρωματικό μέλος ορίζεται η κα Τροχάνη Μαρία Αγγελική , Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ.

    Στην ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου διευκρινίζεται ότι τα ονόματα τα οποία ανακοινώθηκαν αφορούν στα μέλη του Δ.Σ που ορίζονται από την κυβέρνηση.

    Όπως ο νόμος ορίζει δύο μέλη εκλέγονται από τον Σύλλογο των Εργαζομένων της ΕΡΤ και ένα μέλος ορίζεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

    Τα μέλη αυτά δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την κυβερνητική ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑ!!!!!!!!ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΑ ΣΚΥΛΙ ΓΙΑ 750 ΕΥΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητε 17 Σεπτέμβριος 2008 6:55 μμ,

    εισαι τοσο αγραμματος που ουτε το ονομα δεν μπορεις να διαβασεις. κατι ζωντοβολα σαν κι εσενα γυριζουν την ελλαδα πισω. κατι ζωα που θελουν να αποκαλουνται ανθρωποι τρωνε οτι τους λενε οι εκβιαστες των blog με τα φτιαχτα ονοματα. κατι τετοιοι ειναι τα φερεφωνα αυτων που θελουν την ελλαδα ερμαιο των συμφεροντων τους, οι ιδιοι που κατεχουν ολο τον πλουτο αυτης της χωρας(αγγελοπουλοι, μπομπολαιοι, σωκρατης).εκτος απο το γεγονος οτι ειδες ενα ποστ για ενα προσωπο, πες μου τι αλλο ξερεις γι αυτην? για πες μου? για την ταμπακιερα τι ξερεις? εγω διαβαζω ενα ποστ που μαλλον τα λεει ολα

    Διαφωνώ με το δημοσίευμα. Οσες φορές χρειάστηκε, βρήκα άμεση απάντηση από την κ. Τροχάνη. Και η απάντηση ήταν τεκμηριωμένη και έδειχνε γνώση του αντικειμένου. Δεν ξέρω γιατί τη βαράνε την εν λόγω Γενική Γραμματέα, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον είπε "όχι" στη χρηματοδότηση κάποιου αιτήματος βουλευτή της ΝΔ. Τόσο απλά.

    λοιπον συνεχισε να παιζεισ το παιχνιδι των πραγματικων γνωστων- αγνωστων εκβιαστων. αυτοι και τα φερεφωνα τους-υπηρετες βλ. τατουλης (τυχαιο ειναι οτι η συγκερκριμενη γραμματεας καταγεται απ'την αρκαδια?), υπονομευουν νδ-πασοκ με σκοπο να κυβερνησουν αυτοι. και νομιζουν οτι τωρα με βουλγαρακη-μαρα μπορουν να κανουν οτι θελουν. κουνια που τουσ κουναγε και αυτους και εσενα λυπηρε νεοελληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!ΧΑ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!ΧΑ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 7:37 μμ :

    Ποιά είναι η γνώση του αντικειμένου που έχει η συγκεκριμένη; Έχει σχέση με την υγεία η χημική μηχανικός; Άντε γιατί πήρατε φόρα και δουλεύετε τον κόσμο κάτι παπαγαλάκια σαν εσένα.

    Αλλά έτσι είναι, άλλοι τους βγαίνει ο πάτος για να πάρουν 500 ευρώ το μήνα και άλλοι βολεύονται κομματικά και το παίζουν και υπεράνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φιλε 17 Σεπτέμβριος 2008 7:37 μμ μας αφηνεις ολους αφωνους!Φαινεσαι καλα πληροφορημενος με την φραση σου: (αλλά εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον είπε "όχι" στη χρηματοδότηση κάποιου αιτήματος βουλευτή της ΝΔ. Τόσο απλά.)Ειμαι 21 χρονων και τα τελευταια 5 χρονια βλεπω την χωρα μου συνεχεια να γινεται διασημη για την αδιαφανεια και την διαφθορα.Εχουμε γινει θεμα για τα οικονομικα σκανδαλα διεθνος οπως (ομολογα,Βατοπεδιο,ΟΤΕ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,
    για το χρηματιστηριο που τελικα φανηκε οτι και εκει τα ηνια τα ειχαν Μητσοτακιδες και κουμπαροι ''Καραμαληκοι''οπως ο θειος του με γνωστη κατασκευαστικη εταιρια και πολλα αλλα),με το σκανδαλο με τις υποκλοπες,με τους υπουργους με τα παρανομα ακινητα,με τους βουλευτες που κανουν τους μεσιτες οπως ο βουλευτης ΝΔ στην Κερκυρα με το θεμα του δημοσιου ακινητου στο κεντρο της πολης αν θυμαστε καλα,με τον υπουργο ναυτιλιας και τις αγονες γραμμες,με τον Ρουσοπουλο,με τον Ζαχοπουλο που μοιρασε και αποχαρακτηρισε ποσους αρχαιολογικους χωρους για να γινουν εμπορικα κεντρα,με τον υπουργο με αναψυκτηριο και ανασφαλιστο υπηρετικο προσωπικο,με τον Βουλγαρακη,με το Σινουκ που επεσε και δεν μαθαμε τιποτα,με τις φωτιες.Δεν συνεχιζω μην σας κουραζω αλλο.Απλα αγαπητε φιλε αυτα ολα που ανεφερα και τα εχουν κανει οι δεξιοι και ψευτικα ονοματα και καταστασεις δεν ειναι.Αν εσυ εισαι προβατο η βολεψακιας απο την κυβερνηση τα δεχομαι οσα λες,αλλα αν οντως τα πιστευεις ειλικρινα φοβαμαι για το μελλον του τοπου μας αλλα και για το δικο μου.Τελος η ιστορια εχει γραφτει με μαυρα γραμματα για την δεξια και συνεχιζει και σημερα.Ο λαος ειχε ξεχασει τη σημαινει δεξια ελπιζω στο εξης να θυμαται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 9:52

    η ιστορια εχει γραφτει με μαυρα γραμματα για την δεξια και συνεχιζει και σημερα.Ο λαος ειχε ξεχασει τη σημαινει δεξια ελπιζω στο εξης να θυμαται...


    ==============

    Ο λαός, νεαρέ μου, είχε ξεχάσει τι σημαίνει "νεα δημοκρατία". Το τι σημαίνει "δεξιά", δεν μπορούσε να το ξεχάσει καθώς ζούσε την δεξιά, σε real time, με σημίτη, παπαντωνίου και χριστοδουλάκη.

    Έλειπες από την ελλάδα εκείνο τον καιρό και δεν το πρόσεξες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. εγω καμια αναγκη δεν εχω να λεω πραγματα που δεν πιστευω. πραγματι, αν και δεν αναφερεις πολλα αλλα που δεν εγιναν επι ημερων νδ,και σκανδαλα υπαρχουν και λαθη και οντως ανθρωποι αμφιβολου ηθικου αναστηματος που εκμεταλλευονται την πολιτικη για να πλουτισουν σε βαρος ολων μας. ομως βρες μου μια χωρα που ολα αυτα δεν συμβαινουν. ακομα περισσοτερο βρες μου μια παραταξη που δεν εχει στους κολπους της τετοιους αμοραλ τυπους.

    το θεμα ειναι οτι τα μεγαλυτερα λαμογια ειναι οι γνωστοι νταβατζηδες. αυτοι σταυρωσαν τον αντρεα οταν τους γουσταρε το 89 (δες πρωτοσελιδα των "προοδευτικων εφημεριδων" της εποχης) οι ιδιοι θελουν να αποδομησουν το πολιτικο συστημα τωρα. πες μου τωρα εσυ ομως: ποιοι νοιαζονται για τα πραγματικα προβληματα του τοπου? η τρεμη? ο πρετεντερης? τα φερεφωνα και οι απο πανω τους?

    θα σε προλαβω και θα σου πω πως πλανασαι πλανην οικτραν. και επειδη και εσυ, οπως και εγω, και νεοι ειμαστε και για την χωρα και το μελλον μας νοιαζομαστε, προτιμω ισχυρουσ πολιτικους απο ισχυρο κεφαλαιο.γιατι οι πρωτοι ελεγχονται ομως οι δευτεροι οχι. δες τι εγινε στην ιταλια,που πηραν την κατασταση στα χερια τους οι δικαστες και ανεδειξαν το μιντιοκρατορα μπερλουσκονι. και αυτοι χρησιμοποιουν αριστα την κοινη γνωμη για το συμφερον τους.

    τελος, σεβασου την αποψη μου οτι και αριστερα και δεξια και πανω και κατω ειναι υπευθυνες και για καλα και για κακα. η μονοδιαστατη σκεψη φιλε μου ειναι ακομη πιο επικινδυνη, αφου εισαι τοσο ευαισθητοποιημενος σε ζητηματα κινδυνου. και επειδη εκτιμω ιδιαιτερως τον διαλογο, σε αντιθεση με τον αφοριστικο σου μονολογο σε ρωταω: ισχυρα κομματα η ισχυροι καραγκιοζηδες τυπου τατουλη κτλ, αριβιστες, οψιμοι αγγελοι της διαφανειας, καθοδηγουμενοι απο ειδικα συμφεροντα-προστατες του λαου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. το παραπανω σχολιο ηταν για τον 9:52.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΞΑΝΘΟΨΕΙΡΑ;

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ GOLDEN GIRLS ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ κ.''ΤΙΠΟΤΑ''
    ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ ΜΕ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.
    Θαυμασια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μαρία - Αγγελική Τροχάνη -Ευσταθίου

    Όπως λέμε Μαρία-Αντουανέττα- Βικτώρια- Γκλόρια δε Κάχας Κουέστα- Εμμανουέλ ντε Ρόχος- Φαχίτας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ"

    Αυτό ακριβώς, έχουνε βάλει σε κάθε πέντε υπαλλήλους ένα γενικό γραμματέα πρώην αγράμματο και άχρηστο κομματόσκυλο για να πάρει από 2.500 μέχρι 4.000 ευρώ.Την ίδια στιγμή όλοι αυτοί είναι όλη τη μέρα στο τηλέφωνο για να βολέψουν τον γιό και την κόρη της γκόμενας που δεν έχουν πηδήξει ακόμη, και κατά τις 12 την έχουν κάνει για καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΕΡΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΚΑ ΤΡΟΧΑΝΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΓΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ.
    ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΝΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΑΡΓΩΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ. ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΡΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ.
    ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ.
    ΤΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ? ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
    ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ. ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ? ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΡΟΧΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΤΟΥ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΨΥΧΑΡΓΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΡΟΧΑΝΗ, ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΑ.
    ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΚΑΙ 'ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΥΡΗ'ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΛΤΣΕΣ.ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ,ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΩΓΗ.ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ 'ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΙ'ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ,ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ 'ΠΙΑΝΟΥΝ' ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12, ΕΩΣ ΤΙΣ 1 ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?Η ΣΕ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ?ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ?ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σε δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για την απώλεια του Γ.Σκουλαρίκη είπε: «Ο Γιάννης Σκουλαρίκης, φίλος, φίλος καλός, άνθρωπος καλός, συναγωνιστής, αγωνιστής πάντα και παντού. Στους Ανένδοτους, στις κυβερνήσεις της Αλλαγής, στον τόπο του, στην Ηλεία, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Βουλή, για τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του. Αυτήν τιμούμε και για αυτή συνεχώς θα αγωνιζόμαστε. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Βέβαια φαίνεται ότι ο λαός έχει ξεχάσει & τί σημαίνει "σοσιαλισμός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ Κ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Κ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ Η ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗΝ Κ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΗΔΙΑ Κ ΟΡΓΗ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΣΑΝ Κ ΑΥΤΗ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΙΣΣΟΡΟΠΗΜΕΝΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών

    Στη πολυετή λειτουργία του συλλόγου μας, ήταν σπάνιο να βρεις συνεργάτες σε κυβερνητικό επίπεδο που να είναι φανερή και αποδειγμένη με πράξεις η ευαισθησία τους και η βοήθεια τους σε ότι και αν ζητήσαμε προς όφελος των κινητικά αναπήρων.
    Ο λόγος για την Κυρία Τροχάνη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας.
    Άτομα τέτοιου ήθους και ευαισθησίας μας τιμούν ιδιαίτερα με την βοήθεια που μας παρέχουν.
    Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει απέραντη εκτίμηση σε αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο.
    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και τα 5000 χιλ. μέλη που εκπροσωπεί
    μόνο καλά λόγια και ευγνωμοσύνη έχουν να αντιπαραθέσουν για την Κ. Τροχάνη.
    Από τα λίγα τελευταία που μας έχει βοηθήσει είναι:
    -Η χορήγηση του επιδόματος κίνησης στους βαριά κινητικά αναπήρους.
    -Το έγκαιρο άνοιγμα και η λειτουργία της παραλίας της Βούλας της μοναδικής άρτια προσβάσιμης παραλίας για κινητικά αναπήρους.
    Σε αυτά για την επίλυση τους πρωτοστάτησε η Κυρία Τροχάνη.
    -Σε ένα άλλο μεγάλο μέρος ζητημάτων που μας απασχολούν είναι ενεργά στο πλευρό μας παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια.
    Πάντα βρήκαμε μια ανοιχτή πόρτα όταν χρειάσθηκε να την επισκεφθούμε .

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. gia pi...pe...s
    ka...v..li
    fainetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 2:02

    Μην την γλύφετε, ρε!

    Έχετε πολλούς ψήφους και έχει πάρει κομματική γραμμή να σας στηρίζει.

    Στην πράξη, κόβει λεφτά από όλους τους άλλους για να τα δίνει σε σας.

    Και σεις, της το ανταποδίδετε με αυτού του είδους τα εμετικά, γλοιώδη ποστ.

    Άει σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εσεις ολοι που ειστε ενσωματωμενοι στο συστημα ΨΥΧΑΡΓΩΣ, ειστε κατι παραπανω απο ηρωες ! Φροντιζετε ανθρωπους που μεχρι χθες κυκλοφορουσαν ζωντανοι-νεκροι στα δημοσια ιδρυματα και τωρα τους εχετε δωσει την αξιοπρεπεια και τον αυτοσεβασμο τους.Κι ομως δεν πληρωνεσθε ενω αυτη ηταν η συμβατικη υποχρεωση του κρατους απεναντι σας !!! Ακρως εξοργιστικο !!! Και μιλαμε οτι ειστε μηνες ολοκληρους απληρωτοι,ενω το υπουργειο υγειας κανει του κεφαλιου του. Τωρα που μας ανοιξατε τα ματια για την κυρια σας ευχαριστουμε. Μακαρι να αφυπνιστουν και να σας βοηθησουν,ειναι αδικο αυτο που υφιστασθε απο μερους τους !!! Που ηταν ολοι αυτοι οι ανθρωποι πριν σας παραδοθουν ? Θεσατε ως παραδειγμα το ιδρυμα στη Λερο.Η πετρινη πινακιδα στο γραφειο του προεδρου του ιδρυματος-στον τοιχο πισω απο το γραφειο του προεδρου-αναφερει :" Αποικια νευρασθενων Λερου . Επι υφυπουργιας Ιωαννου Ψαρρεα 1950 " Τους ασθενεις τους κουβαλησαν εκει με πολεμικο πλοιο.Οι τοτε ναυτες του πλοιου εκεινου,αλλα και οι Λεριοι της εποχης θυμουνται σπαραξικαρδιες σκηνες απο την μεταφορα και εγκατασταση των ασθενων στο ιδρυμα εκεινο. Μαρτυρες του χαους που υπηρχε σε εκεινο το ιδρυμα δεν ηταν μονο το προσωπικο του και ελαχιστοι δημοσιογραφοι,αλλα και οι ανδρες της επισκευαστικης βασης του πολεμικου ναυτικου,η οποια βρισκοταν εντος του χωρου του ιδρυματος,απλως ηταν στην ακρη του χωρου και χωριζονταν απο αυτο με εναν μαντροτοιχο.Ομως για να βγουν εξοδουχοι οι ναυτες επρεπε να διασχισουν ολο το ιδρυμα και να φτασουν στην κεντρικη πυλη,οπου τους ανοιγε να βγουν ο φυλακας του θεραπευτηριου.Μετα την εφορμηση του BBC στο ιδρυμα το 1989 , τα πραγματα αλλαξαν τελειως.Βοηθησατε και σεις και η τοπικη κοινωνια του νησιου,η οποια λιγα γνωριζε για το...ενδοξο παρελθον του θεραπευτηριου και τωρα το συγκεκριμενο θεραπευτηριο ειναι προτυπο-και σχεδον αδειο,σχεδον ολοι μενουν σε δομες στο νησι-σε σημειο που πλεον,η πυλη του νοσοκομειου ειναι τελειως ανοικτη και τα ταξι φτανουν μεχρι την εισοδο της ναυτικης βασης για να παρουν η να αφησουν τους ναυτες,ειτε ειναι μερα ειτε νυχτα.Οι λιγοι ατυχοι που περπατουν,καθοτι μεγαλη η αποσταση,δεν παρατηρουν τιποτα ιδιαιτερο.Αντε,αντε να τους ρωτησει ο φυλακας του ιδρυματος αφου περασουν την πυλη που πανε και οταν λαβει την απαντηση οτι πανε στη βαση,θα αποσυρθει στο χωρο του.Απο κει και μετα δεν εχουν να ανησυχουν για τιποτα.Ενω οι παλαιοτεροι συναδελφοι τους εχουν να διηγουνται,αφηστε τα...Μια θητεια ολο τρελα......Αυτη η κυρια ειναι μια ακομα επιβεβαιωση του " Σεμνα και ταπεινα" του κυριου Καραμανλη ! Α ρε ερμη Ελλαδιτσα τι τραβας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η κ. Μ. Τροχάνη, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, επί των ημερών του κου Δ. Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Υγείας υπηρετεί, αρχικά ως ειδική γραμματέας και στη συνέχεια ως γενική γραμματέας, την κυβέρνηση του κουμπάρου της κ. Κ. Καραμανλή, με αντικείμενο την Ψυχική Υγεία και ειδικότερα την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα Ψυχαργώς, Β΄φάση.

    Με το έργο και την πολιτεία της έχει απασχολήσει πολλές φορές τα Μ.Μ.Ε. με σχόλια κυρίως αρνητικά και ελάχιστα θετικά. Όμως, με περίσεια τόλμη έχει απαντήσει επί προσωπικού θέματος σε σχόλιο αυτού εδώ του blog, ενώ έχει αφήσει ουσιαστικά αναπάντητες 25 ερωτήσεις βουλευτών στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εξέλιξη του προγράμματος Ψυχαργώς, καλυπτόμενη, τάχατες, πίσω από το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένη βουλευτίνα, ότι είναι απλά και μόνο ένα σκληρά εργαζόμενο στέλεχος Υπουργείου. δια χειλέων

    Με τις αποφάσεις της, ως αρμόδια γενική γραμματέας ψυχικής υγείας, παρέσυρε τους πολιτικούς της «υφιστάμενους», (ναι, σωστά διαβάσατε ) κ.κ. Αβραμόπουλο και Κωσταντόπουλο, ( τι σου είναι τα κουμπαρίλικια σ’ αυτό το Μαξίμου) στο να στερούν παράνομα από εμάς τους εγαζόμενους στα οικοτροφεία και στους ξενώνες του προγράμματος Ψυχαργώς (και είμαστε 2.500 περίπου άτομα σ’ όλη την Ελλάδα) μισθούς πέντε και έξι μηνών απ’ εργασία που έχουμε προσφέρει. Σημειώστε ότι είμαστε σχεδόν όλοι αμειβόμενοι με μισθούς 700 και 800 ευρώ.

    Και, ενώ εμείς δεν βάλαμε πιάτο γιορτινό στο τραπέζι των Χριστουγέννων, η κ. Τροχάνη, εκτός των άλλων «επιτευγμάτων» της στο υπουργείο θέλησε να διαφημίσει και εκείνα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, σε ημερίδα που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της ιδιαίτερης εκλογικής περιφέρειάς της, στην Τρίπολη.
    Γέμισε προσκλήσεις όλη η Ελλάδα.

    Μετά απ’ όλα αυτά, χωρίς περιστροφές και χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, ρωτάμε σεμνά και ταπεινά την κ. Τροχάνη να μας πει μόνο δύο κουβέντες για ένα έργο που δεν συντελείται, όπως προκύπτει από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ.

    Γιατί δεν αναφέρεται ρητά ποιοι οργάνωσαν την ημερίδα, ποιοι συμμετείχαν και ποιος ο δικός της ρόλος σ’ αυτήν;

    Πόσο στοίχισε η ημερίδα αυτή; Ποιος την πλήρωσε και με τι χρήματα;

    Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, υπό «επιτήρηση υπουργός» αλλά και υπό την εποπτεία της κ. Τροχάνη, είναι ανίσχυρος και αδιάφορος και δεν περιμένουμε να βρει το κουράγιο να υπερασπίσει τα δίκαιά μας. Άλλωστε δήλωσε ότι ολοκλήρωσε ( απόσωσε δηλαδή) το έργο που δεν είχε ξεκινήσει (κατά δήλωσή του) ο κος Ν. Κακλαμάνης. Και έχει βάλει για αλλού πλώρη.

    Τώρα, αν η κ. Τροχάνη φεύγει από το ΥΥκΚΑ, να είστε βέβαιοι ότι πάμε σύντομα σε εκλογές και μ’ αυτή υποψήφια στην Αρκαδία. Είπαμε, σεμνά, ταπεινά και αθόρυβα να ενισχύσουμε την παρεοκρατία μας για το μπεζαχτά. Και οι εργαζόμενοι ας κουρεύονται. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, κ. Πρωθυπουργέ και για εσάς και για τους συνεργάτες σας και για τα golden girls της παρέας σας. Εμείς προς το παρόν για κάθε μήνα που μας χρωστάτε θα στέλνουμε καθημερινά στις δημοκρατικές εφημερίδες και ένα από τα καμώματα της εκλεκτής σας στο υπουργείο υγείας. Εκείνη απλά ας μετρήσει στο τέλος τους ψήφους που θα πάρει.

    Εργαζόμενοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν ξερω αν υπάρχει θεός, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον ανεξάρτητες αρχές για να συμμαζεύουν καμιά φορά τους ασυμμάζευτους. Όχι ότι θα χαθεί η κυρία, γιατί όλο και κάπου θα χωθεί (σιγά μη δουλέψει) αλλά τουλάχιστον να μαθαίνει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται.

    Διαβάστε την επιστολή του ΣΥΝΗΓΌΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΣΥΝΗΓΌΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    12 Ιανουαρίου 2009

    Προς

    Την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Τροχάνη Μαρία

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Αριστοτέλους 17

    101 87 Αθήνα

    ΘΕΜΑ: Πλημμελής παροχή φροντίδας σε ασθενείς που φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

    Αξιότιμη κυρία Τροχάνη,

    Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι αποδέκτης αναφορών (αρ. πρωτ. 16887/08 & 19434/08) του κ. Θεοδωρουλάκη Μενέλαου, εκ μέρους του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώς» και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων (ΕΠΙΨΥ, ΕΨΥΚΑ, ΕΠΑΨΥ & ΘΕΨΥΠΑ), που θίγουν το σοβαρό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Μονάδων Αποκατάστασης και της σοβαρότατης επίπτωσης της στο παροχής φροντίδας υγείας στους ασθενείς.

    Λόγω της σοβαρότητας του θέματος που θίγεται στις εν λόγω αναφορές, ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει σκόπιμο να εκθέσει τις κοινωνικές και νομικές διαστάσεις του. Σε αυτό συνηγορεί επίσης το γεγονός ότι το δικαίωμα που διακυβεύεται είναι σημαντικό, τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα είναι πολυάριθμα και επιπλέον βρίσκονται σε νομική και πραγματική αδυναμία να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

    ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

    Οι αρχές της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης θεσμοθετήθηκαν από το Ελληνικό Κρότος με τον Ν.2716/1999 «περί ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας», Σύμφωνα με τις διατάξεις του το Κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας με σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την περίθαλψη καθώς και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Βάσει του ανωτέρω Νόμου και προς επίτευξη των σκοπών της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, συγκροτείται το Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, υπό κρατική εποπτεία και επιχορήγηση, στο οποίο εντάσσονται οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα.

    Ήδη πλέον στην Ελλάδα, και με τη διαρκή αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα πλαίσια των διαδοχικών Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, έχει επιτευχθεί η συρρίκνωση των μεγάλων Ψυχιατρείων, η ανάπτυξη ικανού αριθμού ψυχιατρικών τμημάτων στα Γενικό Νοσοκομεία και Κέντρων Ψυχικής Υγείας και τέλος η λειτουργία μεγάλου αριθμού Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευμένα Διαμερίσματα, Κέντρα Ημέρας κ.α.) στα πλαίσια του δημόσιου και ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα. Ήδη λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα συνολικά άνω των 410 Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην κοινότητα, που στελεχώνονται από 3.628 εργαζόμενους ειδικούς ψυχικής υγείας, εκ των οποίων 1,956 σε νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα.

    Οι Μονάδες αυτές προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε 3.000 ψυχικά ασθενείς (ενήλικες, εφήβους και παιδιά) που πριν ζούσαν σε ιδρυματικές συνθήκες, έχοντας πλέον επιτύχει την κοινωνική επανένταξη τους. Το συνολικό έργο που συντελείται από το 1990, αναίρεσε αρνητικές απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών φορέων Ψυχικής Υγείας για την ποιότητα του κοινωνικού κράτους της χώρας μας και δέχθηκε τους επαίνους τόσο από τις εθνικές κυβερνήσεις και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. όσο και από την παγκόσμια επιστημονική ψυχιατρική κοινότητα.

    Σήμερα οι Μονάδες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα χρηματοδότησης για τέταρτη φορά μέσα στα τελευταία 4 έτη και τόσο η Διοίκηση όσο και το προσωπικό των Μονάδων έχουν επανειλημμένως επισημάνει και συχνά διαμαρτυρηθεί εντόνως για την αναγκαιότητα εξεύρεσης των αναγκαίων κονδυλίων από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των Μονάδων. Δυστυχώς ήδη κάποιες πολύ επιτυχημένες θεραπευτικά δομές αποκατάστασης οδηγήθηκαν στη διακοπή λειτουργίας τους.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι στο συνεχιζόμενο αυτό κλίμα των περικοπών κινδυνεύει να καταρρεύσει το όραμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και να εγκαταλειφθεί ο στόχος του προγράμματος «Ψυχαργώς» για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε.

    Ειδικότερα, και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Συνηγόρου της Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαπιστώνεται μία συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών έτσι όπως υπαγορεύονται από τις αρχές που περιέχονται στην Πράσινη Βίβλο. Η θέση της Αρχής έχει ως στόχο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κοι σταθερής συνέχισης του προγράμματος της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που ξεκίνησε με τον Καν,815/84.

    Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις απόψεις σας καθώς και τις ενέργειες που προτίθεστε, να αναλάβετε, προκειμένου εξασφαλιστεί η ομαλή και άρτια λειτουργία των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ψυχικά πασχόντων.

    Επιπλέον, δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Συνηγόρου της Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προτιθέμεθα να διοργανώσουμε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων για τη διαπίστωση της πραγματικής έκτασης του προβλήματος αλλά και την διατύπωση των γενικών κατευθύνσεων για τη λύση του προβλήματος.

    Προσβλέπουμε στη συμμετοχή του Υπουργείου σας.

    Με τιμή

    Γιάννης Σακέλλης

    Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Συνήγορος της Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση