GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάθηκε η ευκαιρία για νέο Κόσοβο... παρά τις προσπάθειες των 87

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Καλλιεργημένος, φιλόσοφος μπορεί να 'ναι ο καθένας που το θέλει. Αρκεί να ζει σαν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Καλλιεργημένος, φιλόσοφος μπορεί να 'ναι ο καθένας που το θέλει.
Αρκεί να ζει σαν...
άνθρωπος. Δηλαδή να προσπαθεί
να εξηγήσει στον εαυτό του το γιατί των πράξεων,
των δικών του και των άλλων, να κρατάει τα μάτια ανοιχτά,
περίεργος για τα πάντα και για όλους, να προσπαθεί να καταλάβει. 
Κάθε μέρα ο οργανισμός του οποίου είμαστε μέρος,
διεισδύει στη ζωή με όλες τις δικές μας δυνάμεις της συνείδησης,
του πάθους, της θέλησης.
Μην κοιμηθείτε, μην τεμπελιάσετε ποτέ.
Δώστε στη ζωή τη σωστή της αξία, ώστε να είστε έτοιμοι,
όποτε χρειάζεται, να την υπερασπιστείτε ή να την θυσιάσετε.
Ο πολιτισμός δεν έχει άλλη έννοια.»
Antonio Gramsci

Σχετικό: Ο "δικτάτορας Άσαντ" κι ο έρωτας για την "αραβική άνοιξη"... ένωσαν την κοσμοπολίτικη ιμπεριαλιστική "αριστερά"!

"Συριακό Κουρδιστάν": η αποτυχία ενός Κοσόβου
Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, οι λεγόμενοι "πολιτισμένοι" της δύσης, όλα τα ΜΜΕ κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική αγυρτεία κι επικεφαλής ολόκληρη η ιμπεριαλιστική "αριστερά", βρίσκονται σε διαρκή πολλαπλό οργασμό, μια τεράστια εκστρατεία υπέρ των Κούρδων στο "Συριακό Κουρδιστάν", όταν για περισσότερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια ο οργασμός τους ήταν να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ", υποστηρίζοντας την "αραβική άνοιξη made in USA".
Σχετικά με αυτό το θέμα, πρέπει να έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε καθαρά και να πούμε τα πράγματα όπως είναι. 
Είναι καιρός και μεγάλη ευκαιρία να απαντήσουμε σε εκείνους που θα ήθελαν να συνεχίσουν να μας εμπλέκουν σε μια ακόμη δράση δήθεν "αλληλεγγύης" που είναι εκτός οποιασδήποτε αντιιμπεριαλιστικής λογικής, αλλά κυρίως μια δράση εθνοκτονική για τα συμφέροντα του ελληνισμού, της Πατρίδας μας κι ότι πλέον απέμεινε από το "διεθνές δίκαιο"..
Δεν είναι τυχαίο πως πριν την εμφάνιση των "87 προσωπικοτήτων", πρόλαβαν να μπουν μπροστά σ' αυτό το νέο γεγονός οι κ.κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας κι η κυρία Γεννηματά: κυβέρνησαν τα τελεταία 9 χρόνια για λογαριασμό των τραπεζιτών και με τους υπουργούς τους των Εξωτερικών (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς, Κατρούγκαλος), ήταν στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των τρομοκρατών στη μαρτυρική Συρία και δεν δίστασαν ούτε μία στιγμή να λαμβάνουν φονικά μέτρα εναντίον του λαού της Συρίας, παραβιάζοντας κάθε μορφή διεθνούς δικαίου, μιας που ακόμη κι ο ΟΗΕ δεν έχει νομιμοποιήσει ΚΑΜΙΑ κύρωση εναντίον της Συρίας. Οι υπουργοί εξωτερικών, χωρίς ίχνος ντροπής παραβίασαν κάθε ίχνος δικαίου, ακόμη και τις Συμβάσεις της Γενεύης! Στο βωμό της υπεράσπισης των τραπεζιτών, του διευθυντηρίου της Ε.Ε. θυσίασαν κάθε είδους εθνικό συμφέρον παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Σχετικά:
* 17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
* 20 Ιούλη 2017: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
* 29 Μάη 2016: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία
* 11 Δεκέμβρη 2016: ...ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
* 28 Ιούλη 2014: Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας


Δεν είναι τυχαίο πως πριν την εμφάνιση των "87 προσωπικοτήτων" την ίδια στάση εναντίον του λαού της Συρίας κράτησε η ιεραρχία της εκκλησίας. Οκτώ χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας των περίπου 2 εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων, ούτε μία -έστω υποκριτική- δήλωση συμπαράστασης και συμπάθειας [Βλέπε σε: Κατρούγκαλος, Αρχοντώνης, Ιερώνυμος... σιωπούν ένοχα!].
Για τι στάση της δήθεν επαναστατικής εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς"... ο κατήφορος σ' αυτά τα οκτώ χρόνια δεν συναντάει καμία αντίστοιχη πολιτική εξαθλίωση συστράτευσης με τα συμφέροντα του υπερεθνικού κεφαλαίου. Μια εξαθλίωση χωρίς όρια: διαδηλώσεις εναντίον της Συρίας, απαίτηση διακοπής διπλωματικών σχέσεων, ακόμη και επίθεση με καταστροφές στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα... και πλήρη υποστήριξη -μαζί με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις- των φονιάδων αποκεφαλιστών της "αραβικής άνοιξης", με μοναδική εξαίρεση -οφείλουμε να το επισημαίνουμε- το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Το "κερασάκι στην τούρτα" με το προχθεσινό "μανιφέστο" 87 "προσωπικοτήτων", που τεκμηριώνει τους Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεννηματά και υπερκαλύπτει. Επιτέλους "εθνική ενότητα" εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων, του διεθνούς δικαίου κι αποκάλυψη των "καθεστώτων" Συρίας, Ιράν και της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Γνωστοί κι άγνωστοι περιπατητές των Συριζα, ΛαΕ, Βαρουφάκη, Κιναλ και σια [Βλέπε σε: Ο "δικτάτορας Άσαντ" κι ο έρωτας για την "αραβική άνοιξη"... ένωσαν την κοσμοπολίτικη ιμπεριαλιστική "αριστερά"!], επιμένοντας πως πολλοί απ'ο τους υπογράφοντες δεν γνωρίζουν καν πως το όνομά τους κοσμεί αυτό το "μνημείο" εθνομηδενισμού.
Ας αναρωτηθούμε:
Γιατί οι υποστηρικτές των εγκλημάτων πολέμου εναντίον της Συρίας αυτής της οκταετίας -ηδη συμπληρώνουμε σε λίγο τον 9ο χρόνο (Μάρτης 2011-Μάρτης 2020)- ανακαλύπτουν τις ομάδες Κούρδων μισθοφόρων, συμμάχων και Γκάουλάιτερ των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ στην κατεχόμενη Βόρεια Συρία, που δέχθηκαν επίθεση από την Τουρκία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ;
Πως αναδείχθηκαν σε παγκόσμιο ζήτημα αυτές οι «σφαγές» στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενης από τους Κούρδους Συρίας, που δεν ήταν καν «αψιμαχίες» μπροστά στους περισσότερους από 350.000 Μάρτυρες που πρόσφερε ο λαός της Συρίας, το σύγχρονο Στάλινγκραντ για την υπεράσπιση Ανεξαρτησίας, του Ανθρωπισμού και του πολιτισμού;
Πως όλοι σήμερα "κλαίουσες" δεν σκανδαλίστηκαν τόσα χρόνια από τους αποκεφαλισμούς της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" στη Συρία, τις σφαγές στην Υεμένη, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν;
Δεν είναι ύποπτη αυτή η σημερινή αλληλεγγύη;
Ποιος έπλασε, εξόπλισε, εκπαίδευσε και μετέφερε σε έδαφος κυρίαρχης χώρας του ΟΗΕ, τους Γκάουλάιτερ των ΗΠΑ-Ισραήλ (Επαγγελματίες Οπλίτες - ΕΠΟΠ) του "κουρδικού" YPG  και για ποιους σκοπούς;
Χθες ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος, από τη Μόσχα μας δίνει την είδηση: «Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σοιγκού, και ο επικεφαλής ενόπλων ομάδων Κούρδων Συρίας, Μαζλουμ Αμπτί, σε τηλεδιάσκεψη συζήτησαν πορεία απομάκρυνσης οπλισμού στα 30 χιλ. Ο Σοιγκού εξήγησε πως οι απλοι κουρδοι που ζουν μέσα στα 30 χιλ. δεν έχουν λόγο να φύγουν, την ασφαλή παραμονή στα σπίτια τους εγγυάται η ρωσική στρατονομία! Ο Αμπτί ευγνωμονεί τη Μόσχα για κατάπαυση πυρός…».

Δεν γνωρίζετε τον κύριο Κούρδο αρχιστράτηγο Abdi;
Ο Δημήτρης Λιάτσος μάλλον θα γελάει όταν τον αναφέρει ως "επικεφαλής ενόπλων ομάδων Κούρδων Συρίας", γιατί σ' ολόκληρο τον κόσμο κι ειδικότερα στη Μέση Ανατολή τον αποκαλούν ο "στρατηγός με τον Κιπά".
Πάντα δίπλα και μαζί με τους άλλους "Κούρδους στρατηγούς" -αυτοί οι εκπαιδευμένοι στο Τελ Αβίβ επαγγελματίες Κούρδοι "μαχητές" κι "αμαζόνες", έχουν περισσότερους στρατηγούς απ' όσους η Ρωσία κι οι ΗΠΑ μαζί-, υπό "τας διαταγάς" των Αμερικανών που επέβαλαν κατοχή στη Βόρεια Συρία.
Ο "στρατηγός με τον Κιπά" διωκόμενος από την πατρίδα του ("Κουρδιστάν" στην Τουρκία, που γεννήθηκαν και ποτέ δεν διεκδίκησαν) βρήκε φιλοξενία, προστασία στο "δικτατορικό καθεστώς της Συρίας", κατόπιν "αποδήμησε" στα Ευρώπας (2003) και μυήθηκε στον "σοσιαλισμό", ώστε μαζί με τους άλλους "στρατηγούς" να οικοδομήσουν τη "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα", έχοντας όλες τις ενισχύσεις και την παρουσία βάσεων και στρατευμάτων των ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία και σια στο κατεχόμενο τμήμα της Συρίας. Μια "Κομμούνα" με χρήματα, όπλα, βάσεις, στρατεύματα εκείνων των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, που θεωρητικά οι εγχώριοι "αριστεροί" 87 υπογράφοντες [«Η Ροζάβα δεν είναι μόνο ένα δημιούργημα των Κούρδων, είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν οι λαοί στη Μέση Ανατολή να ζούνε μαζί…», βλέπε σε: Ο "δικτάτορας Άσαντ" κι ο έρωτας για την "αραβική άνοιξη"... ένωσαν την κοσμοπολίτικη ιμπεριαλιστική "αριστερά"!] είδαν ως "μοντέλο", χωρίς να ντρέπεται ακόμη ούτε ένας/μία.

Μια βρώμικη επιχείρηση των ΗΠΑ, που με εργαλεία τα δημιουργήματα τους (Κούρδους κι "ελεύθερο συριακό στρατό", σύμμαχοι μέχρι την μετακίνηση στην Αφρίν των δεύτερων στα ταμεία του φασίστα Ερντογάν), κατέλαβαν το 2012 κυρίαρχα εδάφη μια χώρας του ΟΗΕ (Βόρεια Συρία), εκμεταλλευόμενοι την επίθεση που οι ίδιοι είχαν εξαπολύσει με την "αραβική άνοιξη" εναντίον του "χασάπη Άσαντ". Εκεί ξεκίνησε η οικοδόμηση της "Διεθνιστικής Κομμούνας", της πιό άθλιας επιχείρησης εθνοκάθαρσης της εποχής μας.
Μια επιχείρηση που τα ΜΜΕ, η "πολιτισμένη" δύση του 4ου Ράιχ κι η ιμπεριαλιστική "αριστερά" προπαγάνδισαν ως "μοντέλο κουρδικής αυτοδιοίκησης" και σχεδιάστηκε με βάση τα αντίστοιχα σχέδια δημιουργίας του Κοσόβου, όπου ο πόλεμος για "ανεξαρτησία" και δημιουργία "προτεκτοράτου" με βάσεις ΗΠΑ για στραγγάλισμα της Ρωσίας... καλά προχωρεί. Ήδη προχώρησε πολύ καλά με το προτεκτοράτο "Βόρεια Μακεδονία" και ακολουθούν η "Βόρεια Κύπρος", η "Θράκη", η "Νότια Αλβανία", η "ειρηνική συνύπαρξη και συνεκμετάλλευση" σε Αιγαίο και "γκρίζες ζώνες".
Στη Βόρεια Συρία τα πράγματα δεν πήγαν όπως σχεδιάστηκαν.
Ο Τραμπ είχε δημόσια εναντιωθεί στις πολιτικές Ομπάμα-Κλίντον και τη χρησιμοποίηση της τρομοκρατίας για κέρδη αμέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Προσπαθεί να διασώσει την αμερικάνικη κατάρρευση με προστατευτισμό και κλασικό καπιταλισμό, και θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα πάει σε προεκλογικό αγώνα -ήδη ξεκίνησε- με θητεία που θα επικαλείται ότι δεν επέστρεψαν στις ΗΠΑ φέρετρα Αμερικανών στρατιωτών και οι δασμοί στις εισαγωγές αυξάνουν την παραγωγή και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Ο φασίστας Ερντογάν, δεν θέλει να έχει ένα Κουρδικό Κόσοβο στα πλευρά του. Αυτό αδυνατίζει γεωστρατηγικά την Τουρκία, αφού το ΝΑΤΟ θα μπορεί να μεταφέρει εκεί τις δυνάμεις του απέναντι στο Ιράν και την παρουσία στη Μέση Ανατολή.
Η Γερμανική Ευρώπη απομονωμένη κι έξω από το παιχνίδι (ακόμη κι ο Μακρόν παρακάλεσε τον Πούτιν να διασώσει τους πεζοναύτες της "Λεγεώνας των Ξένων" που βοηθούσαν τη "Διεθνιστική Κομμούνα" στη Ροζάβα), για την ηρεμία της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης παίζει μια θεατρική παράσταση, κωμωδία στην κυριολεξία, με άσφαιρες απειλές περί κυρώσεων στην Τουρκία (όταν ΟΛΕΣ οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές και βιομηχανίες όπλων παράγουν τα πάντα στην Τουρκία), όπως αυτές για τη θεσμική πλέον παρουσία του Ερντογάν στην Κύπρο μας και το Αιγαίο μας.
Γιατί λοιπόν σήκωσε το πηλοφόρι των τραπεζιτών η ιμπεριαλιστική "αριστερά" με τις 87 προσωπικότητες, αφήνοντας πίσω τις καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας από Ε.Ε., Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεννηματά και ουσιαστικά ως λαγοί καλούν σε καταπάτηση του διεθνούς δικαίου;
Γιατί οι 87 βάζουν στο κάδρο των κακών τα "καθεστώτα Συρία, Ιράν" και την "ιμπεριαλιστική Μόσχα";
Σωπαίνουν ακόμη σήμερα...
Άραγε οι φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη γνωρίζουν αν διάβασε κι υπέγραψε... που, πως και γιατί το όνομά του κοσμεί ένα κείμενο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με επιπτώσεις για νέα "αυτοπροσδιοριζόμενα" κράτη και κάνει χυδαία σαφή επίθεση σε λαούς που με το όπλο στο χέρι υπερασπίστηκαν κι υπερασπίζονται την Εθνική Ανεξαρτησία;
Γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης -σήμερα χρησιμοποιούμε μόνον αυτόν ως παράδειγμα- ότι υπέγραψε εναντίον του Λαού της Συρίας, του Λαού του Ιράν, του Λαού της Ρωσίας;
Κανένας από τους 87 δεν ξαναδιάβασε -αν είχε διαβάσει- τι κείμενο κοσμεί η υπογραφή του;

"Όσο μπορείς"

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση