GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ήττα της ιταλικής αριστεράς! Παραμένουν Δημόσια τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Ρώμης!

Σημείωμα Νίκου Κλειτσίκα Απόψε μια νέα ήττα ανέμενε τις δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς και δεξιάς στο...

Σημείωμα Νίκου Κλειτσίκα

Απόψε μια νέα ήττα ανέμενε τις δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς και δεξιάς στο...
Δημοτικό Συμβουλευτικό Δημοψήφισμα του Δήμου της αιώνιας πόλης, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Ρώμης (Λεωφορείων, Τρόλεϊ, Τραμ και Μετρό) με την επωνυμία "Atac".
Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ δεν συγκέντρωσε το 33,3% συμμετοχής, ποσοστό εγκυρότητας και περιορίστηκε στο 16% των εγγεγραμμένων δημοτών.
Πανηγυρίζει η Δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi του Κινήματος 5 αστέρων:
"Η Atac Παραμένει των Δημοτών. Οι Ρωμάνοι τη θέλουν δημόσια. Τώρα δουλειά για την τελική επίθεση με την αγορά 600 νέων λεωφορείων, νέους λεωφορειόδρομους, περισσότεροι έλεγχοι, εκσυγχρονισμός του μετρό. Προσοχή και σεβασμός για όλους τους δημότες
AtacRestaDeiCittadini. I Romani vogliono resti pubblica. Ora impegno e sprint finale per rilanciarla con acquisto 600 nuovi bus, corsie preferenziali, più controlli, riammodernamento metro. Attenzione e rispetto per tutti i votanti.
Στο Δημοψήφισμα ζητήθηκε από τους δημότες αν επιθυμούν να δοθούν με διαγωνισμό στους ιδιώτες οι υπηρεσίες μεταφοράς της αιώνιας πόλης.
Υπέρ του ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση τάχθηκαν οι δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς (Μπερλουσκόνι.
Υπέρ του ΟΧΙ τα κυβερνητικά κόμματα Κ5α, Λέγκα και τα συνδικάτα των εργαζομένων.
Επικεφαλής και πρόεδρος της Επιτροπής υπέρ του ΝΑΙ ήταν ο Riccardo Magi, βουλευτής της ενιαίας αριστεράς των "Ιταλών Ριζοσπαστών" της λίστας "Περισσότερη Ευρώπη" του συνασπισμού της αριστεράς για υποψήφιο πρωθυπουργό τον Renzi (εκλογές 4 Μάρτη 2018).
Επικεφαλής της Επιτροπής υπέρ του ΟΧΙ ήταν ο Stefano Fassina, δημοτικός σύμβουλος της Ρώμης και βουλευτής της ιταλικής αριστεράς που προσφάτως αποσχίστηκε ιδρύοντας το Κίνημα Πατρίδα και Σύνταγμα για την ανασυγκρότηση της λαϊκής αριστεράς (Patria e Costituzione per ricostruire sinistra di popolo) [Βλέπε περισσότερα: Στην Ιταλία ξύπνησε από λήθαργο η Πατριωτική αριστερά!] κι ο Paolo Berdini, πρώην αντιδήμαρχος Χωροταξίας της Δημάρχου Virginia Raggi που επισημαίνει “Οι ιδιώτες έχουν ενδιαφέρον να παράγουν κέρδος κι όχι να προσφέρουν υπηρεσίες”.
Το όριο της συμμετοχής τουλάχιστον 33,3% των δημοτών στο Δημοψήφισμα δεν βρίσκει σύμφωνους τους υποστηρικτές του ΝΑΙ κι ο βουλευτής της αριστεράς Riccardo Magi επισημαίνει «Θα εκτιμήσουμε την προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο».
Στο Δημοψήφισμα ψήφισαν 386.900 δημότες, σε σύνολο εγγεγραμμένων 2.363.989 και το όριο του
Referendum Atac Roma | Quando e come si vota | Chi ha diritto al voto | Cosa succede se vince il sì e cosa se vince il No | Notizie e aggiornamenti
33,3% ισοδυναμεί με περίπου 650.000 ψηφοφόρους.


Η Δήμαρχος Virginia Raggi είναι σαφής: «Δεν θα μας σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις αυτών που θέλουν να ξεπουλήσουν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δημόσιων μεταφορών της Ευρώπης, μια περιουσία που ανήκει σ' εμάς τους κατοίκους της Ρώμης. Δεν θα μας σταματήσουν οι επιθέσεις αυτών που σώρευσαν 1 δισεκατομμύριο 300 εκατομμύρια χρέη και έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική».

Σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία:
Η Ελλάδα έγινε σύμβολο Αντίστασης του ιταλικού λαού... στους Ευρωινομανείς!
«Τρελός προϋπολογισμός. Γιατί να πληρώνουμε εμείς τους Ιταλούς;»!
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη... Ιταλία!
Μια "φασιστική" χώρα σύμβολο για τους λαούς της Ευρώπης;
Παραμονή 28ης Οκτώβρη... ο ιταλικός λαός είπε ΟΧΙ!
Περίεργος "φασίστας" αυτός ο Ιταλός... Ευρ. Ενωση: "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση